Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Νά τά πούμε? Έρχεται η Siemens......



Ενώ στό πρόγραμμα ήταν τώρα να μήν υπάρχει Καραμανλής αυτός είναι εκεί.
Οπότε έρχεται η Siemens.
Sorry , ε....
Τρίγωνα, κάλαντααααα
Μές τή γειτονιάαααα
Ηρθαν τα Χριστούγεννααα
Κι η πρωτοχρονιάααα...


3 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Αποζημιώσεις από πρώην στελέχη ζητά η Siemens
Παρασκευή, 12.12.08

Η μητρική Siemens AG είχε προαναγγείλει ήδη από την εποχή που είχε γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων της ότι προτίθεται να ζητήσει αποζημιώσεις από στελέχη της θυγατρικών εταιριών τα οποία αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Το ξετύλιγμα του κουβαριού έφτασε τώρα και στην Ελλάδα, όπως φάνηκε από τη χθεσινή λιτή ανακοίνωση της εταιρίας, με την οποία και επιβεβαιώνεται ότι την τακτική αυτή θα ακολουθήσει πλέον και απέναντι σε στελέχη της ελληνικής θυγατρικής.

Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται κυρίως απέναντι σε στελέχη που δεν έδειξαν διάθεση συνεργασίας με τις αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί το πραγματικό μέγεθος του σκανδάλου. Για την εταιρία η συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο θεωρείται σημαντική όχι μόνο για λόγους κύρους αλλά και για να μπορέσει να κρατήσει όσο γίνεται πιο χαμηλά τα πιθανά πρόστιμα που θα της επιβληθούν ή τις αποζημιώσεις που θα μπορούσαν να της ζητηθούν.

Στη σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης δεν αναφέρονται ονόματα ή αριθμός των στελεχών, τονίζεται όμως ότι αφορά όσους εμπλέκονται στο αδίκημα της συνέργειας σε απιστία.
Υπογραμμίζεται ακόμα ότι «η εταιρία θα ξεκινήσει άμεσα τη λήψη αντίστοιχων μέτρων» χωρίς να διευκρινίζει αν εννοεί ότι αυτό θα συμβεί πριν από το τέλος του έτους.Με βάση και τις αποφάσεις της γενικής της συνέλευσης πριν από ένα περίπου χρόνο, η Siemens έχει δεσμευτεί να συμβάλει στη διαλεύκανση του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» με στόχο να βελτιώσει τη διεθνώς πληγωμένη εικόνα της. Εδώ και καιρό ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας στη Γερμανία, Πέτερ Λέσερ, έχει υποσχεθεί ότι θα «πληρώσουν ακριβά» όσοι δεν συνεργαστούν με τις αρχές που διερευνούν την υπόθεση. Με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, τα πρώην στελέχη της εταιρίας στην Ελλάδα δεν έχουν δείξει μεγάλη προθυμία τέτοιας συνεργασίας.

Η Siemens A.E. στην Ελλάδα ανακοίνωσε τώρα ότι και αυτή «έχει υιοθετήσει πληθώρα μέτρων για τη βελτιστοποίηση των συστημάτων ελέγχου και αποτροπής, με βάση το πρόγραμμα συμμόρφωσης που αποτελείται από τις τρεις πυλώνες: πρόληψη, έγκαιρη διαπίστωση συμβάντων και ορθή ανταπόκριση σε περίπτωση ύποπτων ενδείξεων».


Ελεύθερος Τύπος
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=65379

Ανώνυμος είπε...

Προ ολίγου πέθανε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Ο τελευταίος Μεγάλος Έλληνας. Αιωνία του η μνήμη

Ανώνυμος είπε...

Πάλι μας καθυστερεί ο Γερμανός εισαγγελέας, ΣΠΑΝΙΑ τα γερμανικά δικαστήρια δέχονται δεύτερη αναβολή.
Τόσο μεγάλη καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.