Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Ανοίγει ο φάκελος του «Βατοπαιδίου της Κρήτης»

Για το σκάνδαλο της Μονής Τοπλού φωνάζουμε από αυτό εδώ το blog μήνες τώρα. Σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος" αναφέρεται στο ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο που έχει χαρακτηριστεί «Βατοπαίδι της Κρήτης» και αναμένεται να επιφέρει αναταράξεις και στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, αφού ξεκινά το 1993 και ολοκληρώνεται το 1998 με την πλήρη υποχώρηση του κράτους από 26.000 στρέματα στη Σητεία.
style="font-size:130%;">Την επόμενη εβδομάδα θα κλητευθούν μάρτυρες (αρχής γενομένης από αξιωματούχο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) μετά την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Σανιδά προς την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης (της 19ης Νοεμβρίου 2008).

Ένας από τους μάρτυρες που γνωρίζει την υπόθεση σε βάθος και στην πλήρη εξέλιξή της από το 1993 μέχρι σήμερα, φέρεται αποφασισμένος να καταθέσει ντοκουμέντα που «καίνε» στελέχη της Ν.Δ. αλλά κυρίως του ΠΑΣΟΚ, αφού αυτό ολοκλήρωσε τη διαδικασία.

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται και το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή Κρήτης κ. Εμμ. Χριστοδουλάκη, με το οποίο θα καταλογιστεί η ζημία εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: