Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Αθανασιος Ελλις στην "Καθημερινή" : και το Πασόκ έχει τεράστιες ευθύνες......

Περίπου τρεις μήνες τώρα "Η Καθημερινή" αλληθωρίζει εξόφθαλμα προς το Πασόκ. Τέτοια γραμμή έχει δώσει ο Αλαφούζος. Σκληρή αντιπολίτευση στον Καραμανλή. Παρά του ότι η εφημερίδα αποτελεί σήμα κατατεθέν της συντηρητικής παράταξης, δεν παύει να είναι μια εφημερίδα που έχει ιδιοκτήτη και συμφέροντα. Θεωρείται ότι και την περίοδο Μητσοτάκη έπαιξε ανοιχτό παιχνίδι ανατροπής της τότε Κυβέρνησης. Πρόσφατα πήγε να δημιουργήσει τη φήμη ότι διαβάζεται περισσότερο από το Πασόκ παρά τη ΝΔ. Και καλά οι δεξιοί δεν (ξέρουν να) διαβάζουν και άδικα στηρίζει ένα χώρο που δεν διαθέτει αναγνώστες. Άρα πρέπει να καλύψει το δήθεν πασοκικό αναγνωστικό της κοινό. Η αλήθεια είναι ότι και ο Αλαφούζος παίζει τα δικά του οικονομικά παιχνίδια και η εφημερίδα του θα κλίνει προς την πλευρά που τα ικανοποιεί περισσότερο. Για την στροφή της εφημερίδας ανοίγει κάθε μέρα σαμπάνιες ο Παπαγιάννης, πράγμα που μάλλον δεν τιμά την παράδοση της "Καθημερινής". Μάλλον ζημιά της κάνει, να επευφημείται από περίεργους παραπληροφοριοδότες όπως ο Παπαγιάννης.
Στο σημερινό του άρθρο ο Αθανάσιος Έλλις ξεσκεπάζει τις παρωπίδες του Παπανδρέου και του Πασόκ σχετικά με τις διαδηλώσεις και τις καταστροφές στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα επεισόδια αυτό εδώ το blog κατηγόρησε το Πασόκ ότι είναι βαθιά νυχτωμένο αν νομίζει ότι οι νέοι παλεύουν για τις καρέκλες τους. Το Πασόκ απολαμβάνει από μια γωνία τις φωτιές, νομίζοντας ότι ο λαός ξεσηκώθηκε γιατί απαιτεί την επιστροφή του στην εξουσία. Εξαπατά τον εαυτό του.
Η κοινωνική αναταραχή που συγκλόνισε τη χώρα δεν στρέφεται αποκλειστικά κατά της σημερινής κυβέρνησης, όπως εσφαλμένα σπεύδει να εκτιμήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ενάντια σε όλο τον πολιτικό κόσμο και σε μια διεφθαρμένη κοινωνία γενικότερα.
Η ατιμωρησία «επωνύμων», η διαπλοκή και η έλλειψη διαφάνειας δεν είναι ευρήματα της Ν.Δ. Η μη σύλληψη των «κουκουλοφόρων», πέρα από τις δικαιολογημένες καταγγελίες περί ανικανότητας των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι κάτι που παρατηρείται εδώ και δεκαετίες δίνοντας μάλιστα τροφή σε σενάρια περί ηθελημένης ανοχής, ακόμη και συνεργασίας με αυτούς. Η κακή σχέση των πολιτών, και κυρίως της νεολαίας, με τους αστυνομικούς είναι διαχρονικό φαινόμενο. Άρα, η απάντηση πρέπει να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μονότονη έκκληση για πρόωρες εκλογές. Χρειάζεται αλλαγή αντίληψης, όχι απλά μιας κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση, που χρεώνεται τη λανθασμένη διαχείριση της κρίσης και την ανύπαρκτη αστυνόμευση, θα καταβάλει το πολιτικό τίμημα που της αναλογεί. Όμως, η αναταραχή έχει βαθύτερα αίτια που διαπερνούν κόμματα και αποτελούν πρόκληση όχι μόνο για τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.
Εάν ο κ. Καραμανλής δεν προβεί άμεσα σε ανατρεπτικές κινήσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα, ο κ. Παπανδρέου αποτελεί εκ των πραγμάτων την εναλλακτική λύση. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία ο μεσαίος χώρος αναμένει από τον άνθρωπο που ενδεχομένως να εμπιστευθεί ως επόμενο πρωθυπουργό, να αποφύγει τους εύκολους μηδενισμούς, την πεπατημένη ζητώντας κουραστικά εκλογές, να επιδείξει σύνεση και να καταθέσει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις. Μόνο τότε, έχοντας δώσει δείγμα γραφής ηγετικής συμπεριφοράς, θα μπορεί πειστικά να ζητήσει πρόωρες εκλογές, και να τις κερδίσει.
Δυστυχώς ο Παπανδρέου ακολουθεί την πεπατημένη και δεν έχει καμία πρόταση για την κρίση και την επούλωση των πληγών που έχει δημιουργήσει στον κοινωνικό ιστό της χώρας, η 20ετία Πασόκ. Κρύβουν για άλλη μια φορά κάτω απ’ το χαλί τα δημιουργήματά τους, γιατί πολύ απλά, όλος ο κόσμος των βολεμένων και των εγκάθετων θέλει τώρα να βολέψει τα παιδιά του και να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες που τους προκάλεσε η Δεξιά «παρένθεση»!!! δίπλα στο στρατό της πράσινης κάρτας έχουν προστεθεί επιπλέον γιουσουφάκια που μάλλον δεν ευνοήθηκαν από την τωρινή κυβέρνηση (π.χ. Παπαγιάννης) και προσδοκούν να εξαργυρώσει ο Παπανδρέου τις υπηρεσίες που τώρα προσφέρουν!!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oταν ο ΠΑΖΟΛΙΝΙ (σκηνοθετης φυσιογνωμια της Ιταλιας) στις κινητοποιησεις των βρωμοαριστερων στην VALLE GIULIA το 1968 ταχθηκε με τις αστυνομικες αρχες απεναντι στην πλουτοκρατικη αριστερα του 'αρμανι' και της 'ντονα καραν' ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ : Τασσομαι στο πλευρο των φτωχων παιδιων της αστυνομιας και οχι με εσας τους αριστερους του χρηματος και της εξουσιας...

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΞΕΡΕ...

ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ , ΒΑΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΜΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 'ΑΛΕΞΗΔΕΣ' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ =

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΜΕ ΡΟΛΕΞ ΚΑΙ ΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

Ρε αει στο διαολο κοπριτες αμερικανοτσολιαδες , αριστεραντζες της εκαλης και του καστριου, ΡΕ ΚΟΘΡΟΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΤΕ 500-1000 ΑΤΟΜΑ (με τους λαθρομεταναστες) της ΑΘΗΝΑ να ξερετε οτι υπαρχουν εκατομμυρια αλλα παιδια ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ , ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ , ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΦΤΗΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ...

ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ - ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΗΔΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΗΔΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο Θανάσης αλλά οι περισσότεροι Έλληνες έχουν το μυαλό τους στο ποδόσφαιρο και τα σουβλάκια.
Γιαυτό και μονίμως είναι στην φτώχεια και την κακομοιριά.

Ανώνυμος είπε...

Το ζητούμενο ρε σεις είναι ότι προσπαθούν να βάλουν να μας κυβερνήσει ένα παιντί που έχει ΙQ κουνουπιού. Και η αγέλη φωνάζει και κράζει ωσαννά!! Βρε ουστ