Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

οι Ευρωπαίοι ανησυχούν μήπως εξαπλωθούν καί εκεί τα επεισόδια! Καί εκεί ο Καραμανλής φταίει;

Φόβους για εξάπλωση των επεισοδίων και εκτός ελληνικών συνόρων εκφράζουν αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις.
«Οι ελληνικές διαδηλώσεις εξαπλώνονται με συλλήψεις σε όλη την Ευρώπη» είναι ο τίτλος της Telegraph, η οποία συνεχίζει: «Η οργή για τον θανατηφόρο πυροβολισμό Έλληνα μαθητή από αστυνομικό έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, με διαδηλώσεις από τη Μόσχα μέχρι τη Μαδρίτη».
«Η βία στην Ελλάδα εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη» είναι ο τίτλος των Times του Λονδίνου. «Πιθανές διαδηλώσεις αναρχικών που έχουν κυριαρχήσει στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, εξαπλώθηκαν σήμερα έξω από τα σύνορα της χώρας, με συμμορίες να προκαλούν σκηνές βίας σε Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Δανία και Τουρκία» αναφέρει η εφημερίδα.
Στα επεισόδια εκτός των συνόρων της Ελλάδας αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η Le Parisien γράφει ότι η βία «εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες», μιλώντας για «μετάδοση» των επεισοδίων και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.......
ολο το αρθρο τού in.gr στό πρώτο σχόλιο (πατήστε εδώ)
Σ.Σ. Ανάγλυφη η ξεφτίλα και η γελοιότητα όλων τών Ελλήνων δήθεν μελαγχολικών βαθυστόχαστων αναλυτών τής πλάκας ότι ο Καραμανλής φταίει για τα επεισόδια κλπ. Εκτός και άν όλη την Ευρώπη την κυβερνάει ο Καραμανλής. Επιπέδου ελληνικών μπλογκ οι βαθυστόχαστοι μελαγχολικοί αναλυτές... wolf

3 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Στην Αθήνα όλα τα βλέμματα της Συνόδου
Παρασκευή, 12.12.08

Το έντονο ενδιαφέρον τους για τα γεγονότα που διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα εξέφρασαν χθες πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στον κ. Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, για το ίδιο θέμα τού τηλεφώνησε και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του 15χρονου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός εξήγησε στους ηγέτες του ΕΛΚ τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας και πώς το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις Βρυξέλλες επικρατούσε η αναταραχή από την πληροφορία ότι οι βελγικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 14 πρόσωπα, ύποπτα για διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ενδεχομένως να σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας στη Σύνοδο Κορυφής.

Οι ηγέτες

Το «ακροατήριό» του εξαιρετικά ενδιαφέρον: μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φιγιόν, ο Ιταλός ομόλογός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ υπήρξε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Βαληνάκη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Μποτσέφσκι. Τη συνάντηση την είχαν ζητήσει οι Σκοπιανοί για να βολιδοσκοπήσουν τις προοπτικές για την ευρωπαϊκή τους πορεία. Ο κ. Βαληνάκης επανέλαβε ότι η ημερομηνία είναι συνάρτηση της επίλυσης του θέματος του ονόματος.

Στη δήλωσή του μετά τη Σύνοδο του ΕΛΚ ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι εξετάστηκαν οι εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και υπογράμμισε: «Οφείλουμε να ανταποκριθούμε συλλογικά, να ενισχύσουμε το συντονισμό των εθνικών μας δράσεων και παρεμβάσεων. Προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τα κοινωνικά στρώματα, τις κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Πράγματι, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, οι ηγέτες υιοθέτησαν το «πακέτο» της Επιτροπής, ύψους 200 δισ. ευρώ, για την αναχαίτιση της ύφεσης. Η πρόταση προβλέπει τη διάθεση 30 δισ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό (που σημαίνει 400 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα) και 170 δισ. ευρώ από τα κράτη-μέλη. «Συμφωνούμε όλοι», είπε στους δημοσιογράφους μετά το δείπνο των ηγετών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Βέλγος πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι «το κείμενο του τελικού σχεδίου θα διαμορφωθεί σήμερα».

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ήταν η μόνη που εξέφραζε μέχρι χθες το βράδυ κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τη διάθεση από την Κοινότητα των 30 δισ. ευρώ οι οποίες τελικά εκάμφθησαν .

Στο μεταξύ, σε αγκάθι για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αναδεικνύεται το κόστος της αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η γαλλική προεδρία επιχείρησε μέσω διμερών συναντήσεων με τις χώρες που διαφωνούν να καταλήξει σε μια συμβιβαστική πρόταση, αλλά μέχρι αργά το βράδυ οι διαφωνίες παρέμεναν. Η λήψη απόφασης σκοντάφτει στην προτεινόμενη από την Κομισιόν μείωση των εκπομπών των βιομηχανιών κατά 21% μέχρι το 2020.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=65375

Παπουτσάκης είπε...

Ανησυχία για διάχυση της βίας στην Ευρώπη

Ξενια Κουναλακη

Μπορεί οι Αγγλοσάξονες να χρησιμοποιούν συχνά την έκφραση «Αυτά ηχούν ελληνικά» (δηλαδή... κινέζικα), εσχάτως όμως είναι υποχρεωμένοι να μας κατανοήσουν, ακόμη και εις Παρισίους. Διότι οι αντιδράσεις για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν εξαχθεί -βοηθούσης και της νέας τεχνολογίας- από το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη μέχρι την καρδιά της Νέας Υόρκης.

Μία επίθεση εναντίον του ελληνικού προξενείου στο Μανχάταν με δράστη έναν ποδηλάτη ερευνούν από χθες οι αμερικανικές αρχές, που έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας. Ο καταζητούμενος είναι μάλιστα πιθανό να ενέχεται σε άλλες τρεις βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια.

Πηγή έμπνευσης

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, 4:18 τοπική ώρα, ο δράστης, επιβαίνων σε κίτρινο ή χρυσό ποδήλατο, συνελήφθη από τις κάμερες ασφαλείας να κατευθύνεται προς το κτίριο στην 79η Οδό. Με πέτρες και τούβλα κατέστρεψε τρία τζάμια του προξενείου, ενώ στην πρόσοψή του έγραψε με μαύρη μπογιά το σύνθημα «Ο Αλεξ ήταν εδώ» και κύκλωσε το γράμμα «Α» ως σύμβολο της διεθνούς αναρχίας. Αν και δεν χρησιμοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός για τη συγκεκριμένη επίθεση, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η ενέργεια είχε ομοιότητες με την επίθεση κατά του βρετανικού προξενείου το 2005, του προξενείου του Μεξικού πέρσι και του στρατιωτικού σταθμού στρατολόγησης στην Τάιμς Σκουέαρ τον περασμένο Μάρτιο. Ολες οι επιθέσεις σημειώθηκαν περίπου την ίδια ώρα, προκάλεσαν μόνο μικροζημιές και είχαν πολιτικά κίνητρα και μηνύματα: η πρώτη σημειώθηκε την ημέρα των εκλογών στη Βρετανία, η δεύτερη κατά την επέτειο από τη δολοφονία δημοσιογράφου που καταπιανόταν με θέματα Λατινικής Αμερικής και η τρίτη στρεφόταν εναντίον ενός συμβόλου του αμερικανικού στρατού. Αν καταφέρουν οι αρχές να «δέσουν» τις τέσσερις υποθέσεις θα έχουν το καλύτερο προφίλ του υπόπτου μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει ο δράστης φαίνεται πως είναι περίπου 1,80μ. και 85 κιλά.

Πέρα όμως από την επίθεση εναντίον του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη, οι ταραχές έχουν γίνει πηγή έμπνευσης για τους νέους σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Μέσα από το Ιντερνετ και τα κινητά τηλέφωνα οι Ελληνες νέοι έχουν ενημερώσει για τα τελευταία γεγονότα τους συνομηλίκους τους στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Δανία. Οι αρχές σε αυτές τις χώρες, αλλά και αλλού στην Ευρώπη, φοβούνται ότι τα επεισόδια στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αφυπνίσουν το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αυξανόμενης ανεργίας.

Προς το παρόν, η διάχυση των ταραχών είναι περιορισμένη και αποσπασματική. Το βράδυ της Τετάρτης εξαγριωμένοι νεαροί συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, σε δύο ξεχωριστές διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν 400 ακτιβιστές. «Αστυνομικοί-δολοφόνοι» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, ενώ έντεκα άτομα συνελήφθησαν, ανάμεσά τους και μία Ελληνίδα. Η εφημερίδα της Βαρκελώνης, Λα Βανγκάρντια, ανέφερε ότι οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν μέσω Διαδικτύου.

Στενή παρακολούθηση

Στο Μπορντό της Γαλλίας, έξω από το ελληνικό προξενείο, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν χθες το πρωί δύο αυτοκίνητα κι ένα σκουπιδοτενεκέ, γεμάτο με εύφλεκτα υλικά. Τα γκράφιτι που έγραψαν οι νέοι στους τοίχους του κτιρίου άφηναν να εννοηθεί ότι έπεται συνέχεια. «Τα γεγονότα στην Ελλάδα αποτελούν πρόσχημα, κατά τη γνώμη μου. Είναι η σκανδάλη για την έκρηξη», δήλωσε ο πρόξενος, Μισέλ Κορφιάς. Στη Δανία, στο κέντρο της Κοπεγχάγης, οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν τους αστυνομικούς με βροχή από μπουκάλια και μπογιές. Οι συμπλοκές τέλειωσαν το βράδυ της Τετάρτης με τη σύλληψη 63 νέων. Επεισόδια είχαν σημειωθεί την Τρίτη έξω από το προξενείο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, ενώ τη Δευτέρα πάνω από 15 άνθρωποι είχαν καταλάβει το ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο και είχαν κρεμάσει έξω από το παράθυρο τη φωτογραφία του 15χρονου Αλέξη και το σύνθημα «Νεκρός από τα χέρια του κράτους».

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αποδεικνύει ότι η άκρα Αριστερά υπάρχει, σε αντίθεση με τις αμφιβολίες ορισμένων τις τελευταίες εβδομάδες. Προς το παρόν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παραπέρα και να συμπεράνουμε πως υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθεί η κρίση από την Ελλάδα στη Γαλλία. Παρακολουθούμε όμως στενά την κατάσταση», σχολίασε από την πλευρά του εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_167_12/12/2008_295722

Ανώνυμος είπε...

πρεναπάμ στα κλησιά, οπρούχουντες βρούκλιδες παρελούν τους γεχοβάδες γαμπρούς χρονιάρες μέρς μαυτοί έχνε περσίες στελλάδ πουμς εκμεταλέβνε