Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο ΕΒΕΑ:"δύσκολο το 2009"

Ενώ στο Πασόκ δεν έχουν ακόμα αποφασίσει αν υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση και παγκόσμια ύφεση, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Μετά από σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου και μελών του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, ο Πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων:
"Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται ήδη σε ύφεση. Η κρίση πλήττει την κατανάλωση, την παραγωγή, το εμπόριο. Πλήττει την απασχόληση. Και αυτόν τον υπαρκτό κίνδυνο, που αφορά στην αύξηση της ανεργίας, οφείλουμε να τον αποτρέψουμε.
Η ελληνική οικονομία επιδεικνύει αντοχές μεγαλύτερες από άλλες χώρες. Ωστόσο, το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά και για μας.
Σ’ αυτή τη συγκυρία είναι κρίσιμο να περιορίσουμε, στο μέγιστο βαθμό, τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης, να διασφαλίσουμε όσα, με κόπους και θυσίες όλων των Ελλήνων, πετύχαμε στα χρόνια που πέρασαν. Κυρίως σε ό,τι αφορά τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας".
ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού στο ΕΒΕΑ στο πρώτο σχόλιο

6 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2008

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Μετά από σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου και μελών του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξετάσαμε την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά, εξαιτίας της διεθνούς κρίσης. Συζητήσαμε τις δράσεις που οδηγούν στην ασφαλέστερη δυνατή διέξοδο απ’ αυτήν.

Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται ήδη σε ύφεση. Η κρίση πλήττει την κατανάλωση, την παραγωγή, το εμπόριο. Πλήττει την απασχόληση. Και αυτόν τον υπαρκτό κίνδυνο, που αφορά στην αύξηση της ανεργίας, οφείλουμε να τον αποτρέψουμε.

Η ελληνική οικονομία επιδεικνύει αντοχές μεγαλύτερες από άλλες χώρες. Ωστόσο, το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά και για μας.

Σ’ αυτή τη συγκυρία είναι κρίσιμο να περιορίσουμε, στο μέγιστο βαθμό, τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης, να διασφαλίσουμε όσα, με κόπους και θυσίες όλων των Ελλήνων, πετύχαμε στα χρόνια που πέρασαν. Κυρίως σε ό,τι αφορά τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας.

Άμεση προτεραιότητα είναι η ουσιαστική στήριξη των τομέων και των κλάδων που δέχονται ισχυρότερες πιέσεις. Είναι η μέγιστη δυνατή στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι άλλωστε αυτές οι επιχειρήσεις που δημιουργούν τις περισσότερες θέσεις εργασίας.

Το στόχο αυτό υπηρετεί το Σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της Οικονομίας. Το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του Σχεδίου κατευθύνεται στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακόμα:
· Παρέχεται, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, εγγύηση και πλήρης επιδότηση του επιτοκίου για πρώτη φορά και για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, έως και 350 χιλ. ευρώ, σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
· Εφαρμόζονται χειροπιαστά μέτρα για τη στήριξη των συμπολιτών μας, που οι επιχειρήσεις τους υπέστησαν ζημιές στους πρόσφατους βανδαλισμούς.
· Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταφέρονται περισσότεροι πόροι από το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
· Προκηρύσσονται, στις αρχές του χρόνου, νέες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων και των γυναικών, των μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων.
· Διαμορφώνεται, με συνεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες, ένα νέο θεσμικό περιβάλλον που στηρίζει την επιχειρηματικότητα.

Η Κυβέρνηση πήρε - και θα πάρει – κάθε μέτρο που χρειάζεται, κάθε μέτρο που είναι εφικτό, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αντέξουν στους κλυδωνισμούς της κρίσης. Να βγουν απ’ αυτήν με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις. Να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, η πρόκληση για όλους μας είναι ξεκάθαρη. Καλούμαστε όλοι να κάνουμε επιλογές, που θα καθορίσουν την πορεία του Τόπου στα χρόνια που έρχονται, θα καθορίσουν το αύριο των παιδιών μας. Ο δρόμος της υπευθυνότητας, ο δύσκολος, ανηφορικός δρόμος της υπευθυνότητας, είναι για μας η μόνη επιλογή».

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μας λέει κατάμουτρα ο τυπάς οτι το 2009 θα είναι χειρότερο απο φέτος.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ προτείνεις κάτι ώστε να αποφύγουμε την παγκόσμια κρίση; Γιατί εκ του ασφαλούς της διαρκούς άρνησης δεν βγάζεις ποτέ τίποτα. Προτάσεις κύριοι. Τεράστιες οικονομίες καταρρέουν ή βρίσκονται σε ύφεση και εσείς μόνο κατηγορείται.

Ανώνυμος είπε...

8:37 θέλεις προτάσεις?
Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των βιομηχάνων, ξέρεις οτι δέν πρόκειται να γίνει.
Γι'αυτό ο χοντρός σας θα φάει γρήγορα τον πούλο.

Ανώνυμος είπε...

Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των βιομηχάνων, ξέρεις οτι δέν πρόκειται να γίνει.
Γι'αυτό ο χοντρός σας θα φάει γρήγορα τον πούλο.


Nai eimai sigouros oti metra san auta tha sosoun thn Ellada apo thn ufesh pou erxete.

Pios sou leei oti den forologounde oi 'megales epixirisis'......poies akrivos einai autes ? Ti akrivos paragoun, kai pou eksagoun.

Pare to xabarh.......hrthe wra na plirosoume to megalo fagopoti ton teleutewn 30 xronia......ollo katanaloname, kai den paragame oute vides na eksagoume....

Ta psemata teliosane......kai den fteh oute h ekllisia, oute o kathe pseudo epixirmaties.....alla to kratos, kai o Ellhnas genikotera, pou perimene megalo-misthous paragondas tipote apolitos.

Ανώνυμος είπε...

Άτην καημένη την εκκλησία δέν έχει τίποτα να δώσει πρέπει συνέχεια μόνο να παίρνει, και πιστεύετε οτι με αυτά τα μυαλά θα ξαναβγείτε. Μήν το έχετε τόσο πολύ ασφαλές οτι θα μείνετε 3 χρόνια ακόμα μόλις με 1 βουλευτή πλεονέκτημα.