Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Η απάτη της περίεργης «είδησης που κάνει τον γύρο του κόσμου»

Είναι καιρός τώρα που όλα τα παπαγαλάκια του διαδικτύου, της τηλεόρασης και των εφημερίδων στηρίζουν τις απόψεις τους, συνήθως αντιπολιτευτικές, στην «είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου». Τα φερέφωνα ξένων εργολάβων και ελεγχόμενων κέντρων ενημέρωσης μετατράπηκαν ξαφνικά σε αυθεντίες, ΜΜΕ με απόλυτο κύρος και αναμφισβήτητη εγκυρότητα. Σε περίπτωση κριτικής, απ! σταμάτα! Το είπε το CNN! Τι λε ρε παιδάκι μου! ..... Εννοείται ότι, αφού το είπε το ίδιο το CNN δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ισχύει πέραν πάσης υποψίας. Γι' αυτό και τονίζουν το CNN για να εξουδετερώσουν κάθε απόπειρα διάψευσης της πληροφορίας που πάρα πολλές φορές αποδεικνύεται ψέμμα ή υπερβολή.
Συνήθως τα ξένα ΜΜΕ συνεργάζονται με εγχώρια φερέφωνα, οπότε η άποψή τους, εκδιδόμενη έξω από δω, επιστρέφει υποτίθεται επικυρωμένη και σχεδόν εγκυρότερη. Γίνεται λέει πιο επίσημη. Η «είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου» είναι δηλαδή μια απάτη και προέρχεται είτε από Έλληνα δημοσιογράφο που συνεργάζεται με ξένο μέσο, είτε από ξένο δημοσιογράφο που συνεργάζεται ή έχει ως πηγές εγχώρια μέσα. Αν αυτά τα μέσα είναι αντιπολιτευόμενα είναι λογικό η είδηση να είναι καυστική απέναντι στην Κυβέρνηση.

Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που επιστρέφει στην Ελλάδα γιατί αποδεικνύει την φτώχια των επιχειρημάτων που έχουν οι αναμεταδότες. Αποδεικνύει ότι τα ατράνταχτα επιχειρήματά τους είναι ελλειπή, αβέβαια και σαθρά γι΄αυτό και χρειάζονται την δουλική επισημοποίηση «του κόσμου» σάμπως όλοι αυτοί δεν υπηρετούν μεγάλα συμφέροντα και ύποπτα σχέδια και ότι είναι ημίθεοι και αλάνθαστοι πάπες……… Αλλά τι περιμένεις όταν την ενημέρωσή μας έχουν αναλάβει μέσα που έχουν εμπορευματοποιήσει και την πληροφόρηση ......

.......εξάλλου πάντα όποιος νοιάζεται για το τι «τι θα πει ο κόσμος» είναι ανίκανος να χειριστεί με ικανότητα υποθέσεις που αφορούν, όχι μόνο το σύνολο αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σε ποια είδηση αναφέρεσαι; Στις κινητοποιήσεις των νέων;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη και Αλαφούζο.

Έχουμε τα blogs μας και την ελευθερία να σκεπτόμαστε μόνοι μας.

Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας.

Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κυτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

Ανοχή τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Τζαμπα πηγαν οι φωτιες - τζαμπα τρεχανε και οι κουκουλοφλωροι – τζαμπα καποιοι προβαρανε επισημα κουστουμια…..

Πηγη
‘DEFENCE NET’ (WWW.DEFENCENET.GR)


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ

18/12/2008 11:46

Την σαφή πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει την ελληνική οικονομία στην δύσκολη φάση που διέρχεται, (παρέχοντας ταυτοχρόνως και έμμεση στήριξη στην κυβέρνηση Καραμανλή), διατυπώνει με σχετικές αποκλειστικές δηλώσεις του στο defencenet.gr ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Αndrey Valentinovich Vdovin.

Ο Ρώσος πρέσβης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του defencenet.gr, τονίζει ότι:

-"Τώρα η Ρωσία διατηρεί την 3η θέση παγκοσμίως σε αποθέματα συναλλάγματος και χρυσού – περίπου 450 δισ. δολλ. Εκτός από αυτό, έχουμε και σημαντικά εφεδρικά κεφάλαια, που συγκεντρώσαμε χάρη στο ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ο προϋπολογισμός έκλεινε με μεγάλο πλεόνασμα. Θέλω να τονίσω ότι, παρά την οικονομική κρίση, η Ρωσία δεν φεύγει από την παγκόσμια αγορά κρατικών ομολόγων και συνεχίζει να παρέχει δάνεια σε εκείνες τις χώρες που έχουν ανάγκη από χρηματική βοήθεια, υπό αμοιβαία δεκτούς όρους." Είναι μία σαφή θέση σε ότι αφορά τον κίνδυνο "παύσης του εξωτερικού δανεισμού" για την χώρα μας, που έχει διατυπωθεί κινδυνολογικά από κάποιες πλευρές. Είναι κοινό μυστικό ότι η Ρωσία αποτελεί έναν από τους κυριότερους δανειοδότες (σε κάποιες δημοπρασίες, τον κυριότερο) του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της αγοράς κρατικών τίτλων.

-"Η Ρωσία επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο της ενίσχυσης της συμβολής της στο ΔΝΤ, κάτι που θα επιτρέψει να επεκτείνουμε τα συλλογικά προγράμματα οικονομικής βοήθειας σε χώρες που είναι ιδιαίτερα τρωτές απέναντι σε κρίσεις. Δηλαδή, δεν καθόμαστε πάνω σε σακούλες γεμάτες με χρήματα αλλά χρησιμοποιούμε τα μεγάλα αποθέματα που διαθέτουμε με στόχο τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος." Με απλά λόγια "Ξεχάστε το δυτικό μονοπώλιο στην διαχείριση του ΔΝΤ. Εχουμε ρευστό και θα απαιτήσουμε να υπάρχουν συναποφάσεις στην διαχείρισή του".

-"Τα βραχυπρόθεσμα οφέλη από τα δάνεια δεν μπορούν να συγκριθούν με τα πλεονεκτήματα που εισπράττουν οι χώρες από την εμπορική και επενδυτική συνεργασία. Όπως γνωρίζετε καλά, πετύχαμε συμφωνίες για κοινά έργα πολλών δισ. ευρώ στον τομέα της ενέργειας, στα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του όγκου εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των χωρών μας. Όμως το δυναμικό των σχέσεων είναι πολύ μεγαλύτερο." Καλεί την Ελλάδα να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς με την Ρωσία.

-"Είμαι βέβαιος ότι δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα δάνεια, αλλά στις επενδύσεις και εμπόριο, που μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες της Ρωσίας και της Ελλάδος πραγματικό αμοιβαίο όφελος. Ακριβώς αυτό έχουν ως στόχο οι προσπάθειες και της ρωσικής ηγεσίας και της κυβέρνησης του κ.Κ.Καραμανλή." Εκτός του ότι τονίζει τα αυτονόητα σε ότι αφορά το αδιέξοδο του δανεισμού, προχωρά σε δήλωση υποστήριξης της πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και εμμέσης στήριξης της συγκεκριμένης κυβέρνησης, αφού ΄"ονοματίζει" την κυβέρνηση Καραμανλή, αποφεύγοντας το αόριστο και διπλωματικό "ελληνική κυβέρνηση" που συνηθίζεται στα κείμενα των διπλωματών.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Andrey Vdovin και το σχετικό ερώτημα, έχουν ως εξής:

- Η πρόσφατη οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στις οικονομίες πολλών χωρών. Στην Ελλάδα η οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση του κόστους (spread) εξωτερικού δανεισμού. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αν δεν μπορέσει να μας παράσχει οικονομική βοήθεια η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή θα αναζητηθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα.Η Ρωσία, θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει σε ένα κοινό πλαίσιο στρατηγικής σχέσης μεταξύ τους;

Α.V.: Εκ των πραγμάτων, η σημερινή οικονομική κρίση, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα. Δυστυχώς, δεν παράκαμψε και τις δικές μας χώρες – τη Ρωσία και την Ελλάδα, αν και δεν έχουμε καμία σχέση με την εμφάνιση της κρίσης. Στη πρόσφατη συνάντηση της οικονομικής G20 η Ρωσία έκανε μια σειρά από προτάσεις για την ριζική αναδιοργάνωση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, τα διαρθρωτικά ελαττώματα στη λειτουργία του οποίου είναι πλέον φανερά για όλους. Οι προτάσεις μας υποστηρίχθηκαν από τους εταίρους μας και συμπεριλήφθηκαν στα final documents της συνόδου κορυφής. Ο στόχος τους είναι η βαθιά μεταρρύθμιση των παγκοσμίων οικονομικών και όχι απλώς να βάλουμε λίγο καλλυντικό. Πιστεύω ότι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων της G20 για συλλογικά μέτρα θα μας επιτρέψει να βγούμε σύντομα από την «ελικοειδή πτήση».

Τώρα η Ρωσία διατηρεί την 3η θέση παγκοσμίως σε αποθέματα συναλλάγματος και χρυσού – περίπου 450 δισ. Εκτός από αυτό, έχουμε και σημαντικά εφεδρικά κεφάλαια, που συγκεντρώσαμε χάρη στο ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ο προϋπολογισμός έκλεινε με μεγάλο πλεόνασμα.

Θέλω να τονίσω ότι, παρά την οικονομική κρίση, η Ρωσία δεν φεύγει από την παγκόσμια αγορά κρατικών ομολόγων και συνεχίζει να παρέχει δάνεια σε εκείνες τις χώρες που έχουν ανάγκη από χρηματική βοήθεια, υπό αμοιβαία δεκτούς όρους. Η Ρωσία επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο της ενίσχυσης της συμβολής της στο ΔΝΤ, κάτι που θα επιτρέψει να επεκτείνουμε τα συλλογικά προγράμματα οικονομικής βοήθειας σε χώρες που είναι ιδιαίτερα τρωτές απέναντι σε κρίσεις. Δηλαδή, δεν καθόμαστε πάνω σε σακούλες γεμάτες με χρήματα αλλά χρησιμοποιούμε τα μεγάλα αποθέματα που διαθέτουμε με στόχο τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι τα βραχυπρόθεσμα οφέλη από τα δάνεια δεν μπορούν να συγκριθούν με τα πλεονεκτήματα που εισπράττουν οι χώρες από την εμπορική και επενδυτική συνεργασία. Όπως γνωρίζετε καλά, πετύχαμε συμφωνίες για κοινά έργα πολλών δισ. ευρώ στον τομέα της ενέργειας, στα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του όγκου εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των χωρών μας. Όμως το δυναμικό των σχέσεων είναι πολύ μεγαλύτερο. Είμαι βέβαιος ότι δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα δάνεια, αλλά στις επενδύσεις και εμπόριο, που μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες της Ρωσίας και της Ελλάδος πραγματικό αμοιβαίο όφελος. Ακριβώς αυτό έχουν ως στόχο οι προσπάθειες και της ρωσικής ηγεσίας και της κυβέρνησης του κ.Κ.Καραμανλή.

////////

ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ (ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ) ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ …ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΠΙΑ..

Makis Goebbels-zolias είπε...

έχεις e-mail

Ανώνυμος είπε...

Βρε γουρουνόφατσα Μπόμπολα, πόσα άλλα λεφτά θές βρε φαταούλα;

Τί τις θέλεις τις εφημερίδες (Έθνος, Πρώτο Ψέμμα) και τα κανάλια (Mega) βρε βρωμιάρη, εσύ εργολάβος δεν ήσουνα;

Δεν σου φτάνουν τα ατέλειωτα δισεκατομμύρια που έχεις μαζέψει, έχεις το 80% της αγοράς και θέλεις και άλλα;

Ο Θεός θα σε τιμωρήσει ρε αγύρτη, σου εύχομαι να πάθεις καρκίνο και εσύ και όλη σου η οικογένεια, θα φέρνω το σκύλο μου να κατουράει το τάφο σου ρε ξεφτιλισμένε.

Δεν θα σου περάσει ρε σκατιάρη, δεν θα σου περάσει.

Η Ελλάδα δεν θα υποκύψει ούτε στα δικά σου συμφέροντα ούτε στους αμερικάνους χρηματοδότες σου.

Ανώνυμος είπε...

Καραμανλή, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΔΙ στην κυβέρνησή σου είναι ο Σουφλιάς, αυτός τάιζε το Μπόμπολα τόσα χρόνια.

Εάν ξανακάνεις υπουργό το Σουφλιά θα γίνω κουκουλοφόρος και θα έρθω να πετάω πέτρες έξω από το Μαξίμου.

Έχει αφηνιάσει πιά ο κόσμος με την αγαθότητά σου, κοιμάσαι όρθιος άνθρωπε;