Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

σκανδαλάρα Πασόκ στην πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας βλέπει η Κομισιόν.

[δεν το είπαν τα κανάλια]

Η Κομισιόν κινεί διαδικασίες για έρευνα σε βάθος σχετικά με την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» έναντι του «ασήμαντου» ποσού των 11 εκατ. €, όταν τον Ιούνιο του 2004, έξι μήνες μετά τη συναλλαγή, διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλών υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων στα 408 εκατ. €. Δηλαδή τριάντα πέντε φορές μεγαλύτερη της τιμής που τελικά ξεπουλήθηκαν με τις γνωστές μεθόδους Πασόκ και με συνοπτικές διαδικασίες.

Πρόκειται επίσης να ερευνηθεί αν η πώληση συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση, αφού στην Κομισιόν ελήφθησαν καταγγελίες βάσει των οποίων, από το 2003 η Ελλάδα είχε χορηγήσει παράνομες ενισχύσεις στη μεταλλευτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ». Τους δώσανε δηλαδή τα λεφτά για ν’ αγοράσουν την «Κασσάνδρα»!!! Ωραίο κόλπο! Πασόκ είστε;

Το «σκάνδαλο της Κασσάνδρας» περιπλέκεται ακόμα περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη ότι ξεπουλήθηκαν μεν σε τιμή πολύ κατώτερη της αξίας τους αλλά και χωρίς ανοικτή, διαφανή και άνευ όρων διαδικασία υποβολής προσφορών. Τα πάντα δείχνουν ότι παίχτηκε χοντρό παιχνίδι, αδιαφανές και κάτω απ’ το τραπέζι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χοντρομπόμπολα, το σκατό κτύπησε τον ανεμιστήρα!
Ας πρόσεχες άπληστε.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι την περίπτωση πολύ καλά.

Να αρχίσω να μιλάω για τις εταιρίες του κυρίου Μπόμπολα και τις ιστορίες με τους ντόπιους μικροπαράγοντες;

Που όλοι ξέρουν ότι έπαιρναν γραμμή από το ΥΠΕΘΟ (Χριστοδουλάκης).

Ο νυφίτσας ο Σημίτης τα ήξερε όλα βέβαια, γιατί γινόταν επί πολλούς μήνες ντόρος στις εφημερίδες για τις χαριστικές συμβάσεις.