Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

σύμβουλος του Al Gore θεωρεί υπερβολικές τις ανησυχίες για το global warming. Ο Al Gore τον απέλυσε!


Ο Dr Will Happer , πρώην σύμβουλος(πλέον) του Al Gore, εμπειρογνώμονας σε θέματα ενέργειας και φυσικός στο Princeton θεωρεί για πρώτη φορά ότι είναι υπερβολικές οι ανησυχίες για το global warming . O Happer που είναι συντάκτης άνω των 200 συγγραμάτων σε θέματα ενεργειακών πόρων πιστεύει σήμερα ότι είναι πολύ μπερδεμένες οι απόψεις και τα συμπεράσματα των υποστηρικτών της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου:


"Έχω σπαταλήσει πολλά χρόνια επιστημονικών ερευνών μελετώντας τους νόμους της φυσικής που συσχετίζονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι φόβοι για την προκαλούμενη από τον άνθρωπο παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι αδικαιολόγητοι και δεν βασίζονται στην επιστήμη."


Ο Dr Happer βλέπει σήμερα, την αλλαγή κλίματος ως κυρίως φυσική διαδικασία: "Το γήινο κλίμα αλλάζει τώρα, όπως άλλαζε πάντα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι οι αλλαγές διαφέρουν με οποιονδήποτε ποιοτικό τρόπο από εκείνους του παρελθόντος."
[... ]
Τέλος πιστεύει ότι «τα υπολογιστικά πρότυπα και τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται για να καταμετρήσουν τα αυξανόμενα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα έχουν πενιχρή αξιοπιστία."

Listen to this article. Powered by Odiogo.com

314 comment(s)