Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

22 μέρες ακόμα George Bush(ή σκέτο "W")...!!!

Μέχρι την ημέρα αποχώρησης του George W. Bush από τον Λευκό Οίκο αναμένονται θεαματικές κινήσεις σε διάφορες εστίες αναταραχής ανά τον κόσμο που θεωρούνται ότι ανήκουν στο στρατόπεδο των «χαμένων» στην κούρσα διαδοχής του Λευκού Οίκου ή ήρθαν σε σύγκρουση με γεωστρατηγικές επιλογές αμερικανικών συμφερόντων. Οι πρώτοι είχαν θεωρήσει αδύνατη την επικράτηση Obama, είχαν εκδηλωθεί ανοιχτά υπέρ Ρεπουμπλικάνων, τους βοήθησαν οικονομικά και με τις κινήσεις τους θέλουν να ενισχύσουν το προφίλ τους και να εγκλωβίσουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ σε συγκεκριμένες πολιτικές, ώστε να μείνει άθικτη η επιθετικότητά τους και η ανισορροπία που αυτή εξασφαλίζει σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι δεύτεροι πληρώνουν την ανεξαρτησία των επιλογών τους που έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τους "κεντρικούς γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς" των επιτελείων που καθορίζουν την πολιτική του Λευκού Οίκου.
Πριν αποχωρήσει ο Bush βλέπουμε σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου αύξηση προκλητικότητας μερικές φορές ύποπτη, επικίνδυνη και γιατί όχι, «κεντρικά σχεδιασμένη»…..
Μετά τη νίκη Obama παρατηρήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν(εξαιτίας σειράς πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων στην Ινδία), στο Αφγανιστάν, στην Ταϊλάνδη, στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στην Ελλάδα(ταραχές για δύο βδομάδες αλλά και ένταση μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας και Σκοπίων-Ελλάδας), στη Γάζα(με 300 νεκρούς), στη Σομαλία και στην καθημερινότητα των πολιτών ολόκληρου του πλανήτη εξαιτίας της ανεξέλεγκτης σχεδόν, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έχει το επίκεντρό της, κυρίως στις ΗΠΑ!!!
Ο Ντ. Άξελροντ, στενός συνεργάτης του Ομπάμα, δήλωσε χθες ότι ο τελευταίος είναι “αποφασισμένος” να εργαστεί για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, έδειξε όμως τον τωρινό Πρόεδρο, λέγοντας πως “μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, αρμόδιος να μιλά εκ μέρους των ΗΠΑ είναι ο πρόεδρος Μπους”. Λες και ο Μπους έχει βάλει σκοπό να καθορίσει την ατζέντα του επόμενου προέδρου με όσο το δυνατόν λιγότερους ελιγμούς και μικρότερες δυνατότητες εξομάλυνσης των διεθνών προβλημάτων που αφήνει πίσω του ο απερχόμενος πρόεδρος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν μεγάλες αναταραχές μεταξύ 5 και 20 Ιανουαρίου σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Ευχόμαστε να διαψευστούν. Οι πολεμοχαρείς διπλωμάτες του Μπους δεν λένε να παραιτηθούν εύκολα και επιδιώκουν παρεμβάσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, προς όφελος των "δικών τους ανθρώπων"!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ
****************************

Τα αδιέξοδα οικονομικά τους προβλήματα έχουν κάνει τους αμερικάνους επικίνδυνους για τη διεθνή ειρήνη.

Βλέπουν ότι χάνουν το παιγνίδι της παγκόσμιας κυριαρχίας, καταλαβαίνουν τί μπορεί να πάθουν από τα δολάρια που έχουν στα χέρια τους οι κινέζοι, οι ινδοί και οι ιάπωνες και ξέρουν ότι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.

Σήμερα, ΟΛΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ των ΗΠΑ, ακόμη και η σύμμαχος τους Ε.Ε.

ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΙΣΧΥΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ.

Επίσης όλες οι χώρες νιώθουν ΘΥΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ γιατί ξέρουν ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση οφείλεται στο διεφθαρμένο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, πού έθρεψε τη διαφθορά στο χρηματο-οικονομικό της τομέα, γονατίζοντας, εκτός από πολλές αμερικανικές και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ε.Ε. την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδία που δεν έφταιξαν σε τίποτε.

Οι αμερικάνοι τα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά και παίζουν με το τελευταίο τους χαρτί, τη στρατιωτική τους ισχύ.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΛΥΚΟ.

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

22 μέρες ακόμα για τον Πρόεδρο που πάντα θα θυμόμαστε για τον τρόπο που θέλησε να πολεμήσει τη βία που η δική του πολιτική δημιούργησε και για την ολοφάνερη στήριξη των πετρελαϊκών και κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας του. Θα τον θυμόμαστε προ πάντων για την Κατρίνα, σε μία χώρα που έχασε στο όνομα του νεοφιλελευθερισμού κάθε κρατική βοήθεια.

Ανώνυμος είπε...

2009.
Ευχόμαστε στον Τζώρτζ να πάρει από τον κόσμο ότι ακριβώς έδωσε.
Πόνο, δυστυχία και μιζέρια.
Στον Ντίκ ευχόμαστε τα ίδια στο τετράγωνο.
(εάν υπάρχει Θεός).

Ανώνυμος είπε...

ειμαι χαρουμενος που το μπασταρδι αυτο φευγει - θα ειμαι δε ευτυχης οταν ψοφησει . Η ιστορια θα τον καταγραψει σαν ενα ΚΤΗΝΟΣ και αυτο θα αποτελεσει ισως και μια ιδιαιτερη προσβολη προς την ταξη των αλλων κτηνων ...

Ανώνυμος είπε...

6:25 ότι και να γράψεις έχεις όλο το δίκιο δικό σου αλλά μήν ξεχνάς οτι εμείς οι Έλληνες έχουμε κάποιο άλλο αντίστοιχο κτήνος με νοημοσύνη κάτω του μηδενός που μας κυβερνάει τώρα.

Ανώνυμος είπε...

8:47

Αν αναφερεσαι στην Ελλαδα , παροτι δεν ειμαι οπαδος του κυβερνωντος κομματος , εν τουτοις βρισκω τον σημερινο πρωθυπουργο απειρως καλυτερο απο ολους τους απατεωνες η μαλακες που ειχαμε μεταπολιτευτικα.

Αυτο δεν σημαινει οτι εγκρινω τον σημερινο, αλλα οχι και να ξεχναμε οτι ειχαμε πεσει τοσο χαμηλα που τρωγαμε στην μαπα κατι αμεροκανοσοσιαΛΗΣΤΕς ,κατι ΜΗΞΟΤΑΚΗΔΕΣ και βεβαιως βεβαιως κατι USημιτηδες...

Αν τωρα βαλουμε και την πιθανοτητα να δουμε (ημαρτον!) και τα ΑΛΑΒΑΝΟΕΙΔΗ στην εξουσια τοτε μια χαρα μας βλεπω οπως ειμστε σημερα..

Πρεπει να αλλαξουμε το σημερα με κατι καλυτερο του και οχι με κατι 'καλυτεροτερο' του... ΑΝ ΜΕ ΕΝΝΟΕΙΣ..

Ανώνυμος είπε...

10:51 ουρλιάζετε όλοι για τον αντιαμερικανισμό του χοντρού αφού σε όλα τα υπόλοιπα απέτυχε παταγωδώς και δέν βρίσκετε κανένα άλλο επιχείρημα να τον υποστηρίξετε. Άσε και τα ψέματα οτι δέν είσαι Νεοδημοκράτης, εγώ ήμουνα Νεοδημοκράτης μέχρι που τον δοκίμασα σάν πρωθυπουργό και είδα την γλύκα. Τότε γιατί στην πιό καίρια θέση για την εξωτερική πολιτική, στην θέση του ΥΠΕΞ έχει την εκπρόσωπο του Αμερικανισμού στην χώρα μας; δέν βρήκε κανένα άλλο υπουργείο να την βολέψει;
Σας δουλεύει ρεεεεε, αυτός και άν είναι φιλοαμερικάνος όλα εικονικά τα κάνουν για να τον διατηρήσουν πρωθυπουργό.

Ανώνυμος είπε...

9:51, εάν εσύ είσαι πρώην νεοδημοκράτης εγώ είμαι η αζέλ.
Μία συμβουλή από κάποιον μεγαλύτερο.
Μην είσαι τόσο φανατικός, δεν αξίζει.
Εάν το κάνεις για να εκτονώσεις τη νεανική σου ενέργεια έχω άλλη μία συμβουλή.
Οι γκόμενες είναι πολύ καλύτερο και ευχάριστο χόμπυ, πολύ καλύτερο.
Καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Γεία σας,

Πρώτον, καλή χρονιά,

Στην συνέχεια, συγχαρητήρια για το blog σας το οποίο και διαβάζω καθημερινά.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάτι το οποίο βρήκα στο διαδύκτιο και
το οποίο μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ποιοτικό.

Παραθέτω τις ιστοσελίδες:

http://metapolitefsi2008.blogspot.com/

http://neokomma.gr/

Φιλικά,

Γιάννης Γιαννόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Αυτό περιμέναμε το νέο κόμμα.
Καλή αρχή με μιά κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για να πάρει λίγο μπροστά στο τέλος μόνο του αφού διαλυθούν τα δύο μεγάλα γνωστά.
Καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

3:13 άσε έχετε φτάσει στο χειρότερο σημείο ξευτιλισμού δέν σας σηκώνει να μιλάτε. Τον άνθρωπο που βρίζετε εν χορώ δάν φιλοαμερικάνο εχθρό του Καραμανλή είναι η ίδια η υπουργός εξωτερικών σας, σε ποιά τριτοκοσμική χώρα στον κόσμο φιλοκυβερνητικοί οπαδοί υπερήφανοι για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης τους βρίζουν συνέχεια τον ίδιο τον υπουργό εξωτερικών τους;
Καλή χρονιά και σε σένα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας Καλή χρονιά.
Μπούς και Καραμανλής έχουν τόσο μεγάλες ομοιότητες που είναι δύσκολο να βρείς διαφορές, καλοψάχνοντας βρήκα δύο χτυπητές.
Ο ένας είναι γιός, ο άλλος ανιψιός.
Ο ένας θα μείνει στην ιστορία για την χειρότερη εξωτερική πολιτική της χώρας του, ο άλλος για την χειρότερη εσωτερική.