Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

αίσχος και ντροπή:η Ελλάδα δεν βρίσκεται στις top-100 κομπίνες με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το 2007!


Το ευρωσκεπτικιστικό Think Tank: «Open Europe» δημοσίευσε κατάλογο με το top-100 στις απάτες με χρήματα των κοινοτικών ταμείων. Αφορμή ήταν η δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ), σχετικά με τους λογαριασμούς της ΕΕ για το 2007.

Τις εντυπώσεις «έκλεψε» η επιδοτούμενη σχολή ιππασίας στο Σιρίβελ της Ισπανίας, που ονομάζονταν «Έβδομος Ουρανός» και ίδρυσε ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Ραμόν Ρομέρα. Αποδείχτηκε όμως ότι λειτουργούσε ως οίκος ανοχής. Ο Ρομέρα δικαιολογήθηκε λέγοντας:"νοίκιασα τη σχολή μαζί με τα άλογα σε κάποιον ο οποίος, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έκανε τη σχολή οίκο ανοχής!"

Σοκ προκάλεσε η καλλιέργεια πιστοποιημένων βιολογικών ελαιοδένδρων και παραγωγής βιολογικού ελαιολάδου στην Πούλια της Ιταλίας, δίπλα σε χωματερή! Οι αγρότες της βιολογικής καλλιέργειας έφτιαχναν πλαστά πιστοποιητικά ποιότητας για το ελαιόλαδο αλλά τελικά συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές με την κατηγορία απάτης κατά συρροή και έκθεσης σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

"Πιάστηκαν" όμως και οι ίδιοι οι ευρωβουλευτές με την «αποζημίωση 200 € της Παρασκευής». Η Ολομέλεια τις ευρωβουλής, τα τελευταία επτά χρόνια, δεν συνεδριάζει τις Παρασκευές στο Στρασβούργο. Περίπου 60 ευρωβουλευτές δήλωναν παρουσία, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση των 200 ευρώ. Το συνολικό ετήσιο κόστος, αυτής της απάτης, ανέρχεται σε 820.000 ευρώ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνει το Open Europe.

Άλλες εντυπωσιακές απάτες ήταν η εκπαίδευση κοριτσιών για τηλεοπτικά σόου στη Νάπολη της Ιταλίας (1,2 εκατ. ευρώ από την ΕΕ), τα μαθήματα κινηματογράφου στην Ιταλία (συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ) με μόλις 12 μαθητές, η αποτυχημένη συντήρηση ενός πάρκου με κροκόδειλους στη Δανία (940.000 ευρώ από την ΕΕ), η ανάδειξη ταλέντων ταγκό στη Φινλανδία (100.000 από την ΕΕ), η βράβευση της καλύτερης τουαλέτας στη Μ. Βρετανία και πολλά άλλα.
ολόκληρη η λίστα, στο «Open Europe»

Δεν υπάρχουν σχόλια: