Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

O Λαλιώτης και …ο μίτος του Βατοπαιδίου.

«από τον Λαλιώτη ξεκίνησαν όλα»!

Από σήμερα ανάβουν για τα καλά τα αίματα στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.
Οι πρώτοι 26 μάρτυρες που θα ακροαστεί η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου έγιναν γνωστοί από την περασμένη εβδομάδα..

Οι μάρτυρες (δικαστικοί, δημοσιογράφοι και τοπικοί παράγοντες) θα καλύψουν τις οκτώ συνεδριάσεις της εβδομάδας , απόδειξη των εργωδών ρυθμών που θα ακολουθήσει η επιτροπή, η οποία θα πρέπει έως τις 15 Δεκεμβρίου να καταθέσει το πόρισμά της.

Η πλειοψηφία αποφάσισε να ξεκινήσει από την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων για την κυριότητα της Βιστωνίδας, το 1998 και αποφάσισε να διερευνήσει σε βάθος τις ευθύνες και των υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Τα πολιτικά πρόσωπα πιθανότατα θα καταθέσουν στο κλείσιμο των εργασιών της επιτροπής.

Μπορεί βέβαια οι κκ. Δρυς και Φωτιάδης να υπέγραψαν τις υπουργικές αποφάσεις το 1999 και το 2002 βάσει των οποίων το Δημόσιο δεν είχε δικαίωμα να προβάλλει δικαιώματα κυριότητας επί της νησίδας Αντα Μπουρού, με το αιτιολογικό ότι αυτή ανήκε στη Μονή Βατοπαιδίου και πως οι παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας συνολικού εμβαδού 25 χιλιάδων στρεμμάτων, καθώς και οι νησίδες Αγιος Νικόλαος και Παναγία Παντάνασσα ανήκουν επίσης στο μοναστήρι, αλλά για να καταλήξουν σε αυτές τις αποφάσεις εκμεταλλεύτηκαν μια παλαιότερη ….. περίεργη… απόφαση του YΠΕΧΩΔΕ το 1996, η οποία ίσχυσε μόνο μέχρι….. το 1998 .

Την απόφαση αυτή είχε λάβει ο κ. Λαλιώτης, που αναμένεται ότι θα είναι ένα από τα πρώτα πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ φωτογραφίες του με τον ηγούμενο Εφραίμ από εκείνη την περίοδο κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο.

Ο κ.Λαλιώτης, μάλιστα, είχε επιχορηγήσει το μοναστήρι με 50 εκατομμύρια δραχμές στις αρχές της υπουργικής του θητείας.

Η κλήση του κ. Λαλιώτη θεωρείται κομβικής σημασίας, αφού το 1996 είχε αναγνωρίσει ως προστατευόμενο από τη διεθνή συνθήκη Natura τον υγροβιότοπο της λίμνης Βιστωνίδας, χωρίς όμως στην απόφασή του αυτή να ……συμπεριλάβει (?) την απαραίτητη ειδική περιβαλλοντική μελέτη, με αποτέλεσμα τρία χρόνια μετά να …..λήξει η ισχύς της απόφασης ……και να ανοίξει ο δρόμος για την αναγνώριση της ιδιοκτησίας του Βατοπαιδίου επί της λίμνης και κατόπιν των ανταλλαγών των εκτάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τις τελευταίες ημέρες τόσο με τους παλαιούς υφυπουργούς Δρυ και Φωτιάδη όσο και με τους συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου διαβλέποντας ότι η κλήση του στην Εξεταστική είναι…. αναπόφευκτη.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής, κ. Μαρκογιαννάκης, ετοιμάζεται να στείλει κλήση στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ με το σκεπτικό ότι «από τον Λαλιώτη ξεκίνησαν όλα».

Ιδιαίτερης προσοχής, επίσης, θα τύχει και η απόφαση,- ενώ εκκρεμούσε η πολύκροτη δίκη- που ελήφθη τον Ιούνιο του 2003 από τον τότε υφυπουργό Οικονομικών και αφορούσε στην αποδοχή άλλης γνωμοδότησης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία «το Δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλει δικαιώματα κυριότητας επί της λίμνης Βιστωνίδας».

Η Επιτροπή θα θέσει ερωτήματα στους τότε επικεφαλής του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την αιτιολόγησή τους (εκεί προαναγγέλλονται σοβαρές αποκαλύψεις), καθώς δεν υπήρξε τότε ……..καθεστώς θεσμικής - περιβαλλοντικής προστασίας της λίμνης.

Πηγή: «paraskinio»

2 σχόλια:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

To Ιερό βρέφος του ΠΑΣΟΚ... μη μου το πειράζετε...!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι για γέλια αυτό το δίδυμο Καμπουράκη - Οικονομέα το πρωί στο Μέγκα. Μην έχοντας τίποτα ουσιαστικό να πούν για τις ξεκάθαρες απαντήσεις του Ρουσόπουλου, ο μέν χοντρο-βούβαλος Καμπουράκης λέει: με το Ρουσόπουλο θα ασχολούμαστε τώρα, εδώ έχουμε αύριο τις αμερικάνικες εκλογές και ο Οικονομέας του απαντάει : ναι και επίσης ο κόσμος πεινάει!
Οι υπάλληλοι των καναλο-εκβιαστών που λασπολογούσαν επί τρίμηνο για το σπίτι Ρουσόπουλου/Ζαχαρέα στο Ψυχικό, τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ήταν μόνο ένα ΙΣΟΓΕΙΟ διαμέρισμα 60τετραγωνικών σε παλιά πολυκατοικία του 1970, θέλουν να μην μιλάμε πιά γι' αυτό.
Όσο για τη "βίλα" στην Πάρο με την πισίνα των 130 τετραγωνικών, ΤΕΛΙΚΑ ήταν ένα διαμερισματάκι 55 τετραγωνικών και η πισίνα ήταν κοινόχρηστη με όλα τα άλλα διαμερίσματα του συγκροτήματος!
Και όλη αυτή την "τεράστια περιουσία" που έχει ο Ρουσόπουλος με δανεικά (δηλαδή τα χρωστάει) λέγανε ότι την έκανε με κλεψιμέϊκα από το Βατοπέδι.
Εάν ΑΥΤΑ έκλεψε ο Ρουσόπουλος ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται οι πρασινοφρουροί.
Ο μεγαλο-κλέφτης υπουργός θα έμενε σε ισόγειο 60 τετραγωνικών ή σε ή ΣΕ ΒΙΛΛΑ 2.000 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ, όπως ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισε να παντρευτεί στο Παρίσι ξοδεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μόνο για τη δεξίωση;
Θυμήθηκα τώρα που λέγανε ότι έκλεψε και το ανθρωπάκι ο Ζαχόπουλος, που έμενε σε ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ διαμέρισμα 65 τεραγωνικών και ξέχασαν οι καναλο-ηθοποιοί το βίο και πολιτεία των ζάπλουτων υπουργών του πασόκ που έλυσαν το οικονομικό πρόβλημα και των εγγονιών τους με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤOY ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ GIORGAKIS),NOMIZOYN OTI ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΣΧΕΤΑ;
Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ, δεν το ξέρατε αυτό πρασινοφρουροί της πεντάρας;
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!
Κύριοι είστε αποκρουστικοί και σας σιχαθήκαμε, ξεκουμπιστείτε και εσείς και τα αφεντικά σας.