Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Ανοίγουν στόματα για τις miesens

Τουλάχιστον τρεις Έλληνες, ο ένας πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΟΤΕ επί ΠαΣοΚ και οι δύο άλλοι πρώην στελέχη της Siemens Hellas, εκ των οποίων το ένα χαρακτηρισμένο ως εκ των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» για την Ελλάδα, φαίνεται ότι «συνδέονται» με δύο στελέχη της μητρικής εταιρίας στη Γερμανία που στο τέλος Νοεμβρίου θα δικαστούν στο Μόναχο για το σκάνδαλο.

Με το φόβητρο της καταδίκης και μάλιστα με ποινές φυλάκισης, δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα στόματά τους και να προβούν σε αποκαλύψεις για την ελληνική πτυχή της υπόθεσης.

Οι Βόλφγκανγκ Ρούντολφ (Wolgang Rudolph) και Χάιντζ Κέιλ Βον Τζάγκεμαν (Heinz Keil Von Jagemann), ως «βοηθοί» του κύριου διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Σίκατσεκ, έστειλαν, από το 1999 έως και το 2004, χρηματικά ποσά που προορίζονταν για μίζες στην Ελλάδα και που σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα διοχετεύθηκαν μέσω λογαριασμών, offshore εταιριών ή και σε ρευστό. Όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζονται άλλα μεγάλα ποσά, τα οποία, ναι μεν εστάλησαν από τα ίδια πρόσωπα και τις εταιρίες, αλλά οι τελικοί παραλήπτες τους, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστοι.

Όπως επίσης και ποσά τα οποία διοχετεύθηκαν στην Ελλάδα μέσω άλλων προσώπων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της γερμανικής Δικαιοσύνης.

Σημαντικό τμήμα αυτών των χρημάτων προοριζόταν για μίζες, προκειμένου η εταιρία να διασφαλίσει μεγάλες «δουλειές» στον ΟΤΕ, αλλά και σε άλλους τομείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4i.

Για το τελευταίο έργο, ύψους 280 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε αναλάβει η αμερικανική (εδώ) SAIC,( εκπροσωπούμενη από τον …μπαινοβγαίνοντα στα γραφεία του ΠαΣοΚ κ. Γ. Τρεπεκλή και προσωπικό φίλο του κ. Γ. Παπανδρέου) με υπεργολάβο τη Siemens υπολογίζεται ότι διοχετεύθηκαν, μέσω offshore εταιριών, πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Debevoise&Plimpton, που δουλεύει για λογαριασμό της Siemens, χρηματικά ποσά από λογαριασμούς των Ρούντολφ και Τζάγκεμαν εστάλησαν το 1999, το 2000, το 2001 και το 2002 προς λογαριασμούς ο οποίοι αποδίδονται στο πρώην στέλεχος της Siemens Hellas κ. Πρόδρομο Μαυρίδη, καθώς και στο έτερο πρώην στέλεχός της, κ. Αλέξανδρο Αθανασιάδη.

Ποσά από λογαριασμούς του Β. Ρούντολφ, σύμφωνα με το γραφείο, φαίνεται ότι εστάλησαν το 2000-2001 και σε λογαριασμό που αποδίδεται στον αντιπρόεδρο του ΟΤΕ επί ΠαΣοΚ, κ. Γ. Σκαρπέλη.

Ακόμα, το 1998 και το 1999 εστάλησαν προς τους δύο επιχειρηματίες, κυρίους Πιταούλη και Βόγια, από ένα εκατ. μάρκα.

Οι δυο τους φέρονται να έδωσαν τα χρήματα στον κ. Θ. Τσουκάτο ο οποίος υποστήριξε ότι έδωσε τα χρήματα στο ΠαΣοΚ.

Συγχρόνως ύποπτους λογαριασμούς που σχετίζονται με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens αναζητούν οι ελληνικές δικαστικές αρχές και σε τράπεζες της Αμερικής.

Το άνοιγμα λογαριασμών σε τράπεζες της Αμερικής που συνδέονται με πρόσωπα τα οποία είναι ήδη γνωστά στην ανάκριση είναι έτοιμος να ζητήσει μέσω της οδού της δικαστικής συνδρομής ο 4ος ειδικός ανακριτής της υπόθεσης, κ. Ζαγοριανός.

Πρόθεση του ανακριτή είναι να ισχυροποιήσει μέσω και αυτών των στοιχείων τις ενδείξεις που υπάρχουν στη δικογραφία, ειδικά για πρόσωπο το οποίο φέρεται να συνδέεται με .....μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ώστε να είναι σε θέση στη συνέχεια κατά τη σύνταξη των κατηγορητηρίων να προσωποποιήσει αδίκημα και σε βάρος του συγκεκριμένου εμπλεκόμενου.

Πηγή : "enet" "e-typos" ....... politis-gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άντε να δούμε επιτέλους!