Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

electoral scoreboard by Daily Kos



electoral scoreboard by Daily Kos

8 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ




Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2008



Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Barack Obama.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής σε μετάφραση:


«Θα ήθελα να σας εκφράσω τα πιο θερμά συγχαρητήριά μου για την εκλογική σας νίκη-ορόσημο, καθώς και τις καλύτερες ευχές μου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η εκλογή σας έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο. Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή ύφεση. Οι διεθνείς προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι, να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις ενωμένοι.

Οι Ελληνοαμερικανοί έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτιμώ τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις που έχετε υιοθετήσει πάνω σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής σας, ώστε τα θέματα αυτά να επιλυθούν, καθώς και στην προώθηση και εμβάθυνση των σχέσεών μας σε όλα τα επίπεδα.

Ευελπιστώ σε μια συνάντηση μαζί σας στο προσεχές μέλλον. Για μια ακόμη φορά σας εύχομαι κάθε επιτυχία».

Παπουτσάκης είπε...

Ελπίδες για προσέγγιση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας «γεννά» η εκλογή Ομπάμα
Σε νέα προσέγγιση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία ελπίζει η Μόσχα μετά την εκλογική νίκη του Ομπάμα.

Την ελπίδα ότι η εκλογική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα θα οδηγήσει σε νέα προσέγγιση στις σχέσεις με την Μόσχα, εξέφρασε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

«Ελπίζουμε σε ένα νέο άνεμο στην αμερικανική προσέγγιση όσον αφορά όλα τα σημαντικά προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής, κυρίως απέναντι στη Ρωσία», τόνισε ο Καράσιν.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η ανανέωση θα δώσει πιο επικοδομητικές λύσεις για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων μεταξύ των οποίων και η χρηματοπιστωτική κρίση», υπογράμμισε ο ρώσος αξιωματούχος.

Παπουτσάκης είπε...

Παπανδρέου: «Ο αμερικανικός λαός γύρισε σελίδα»

«Χθες ο αμερικανικός λαός με την ιστορική του απόφαση γύρισε σελίδα και επέλεξε τον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος πίστεψε και πιστεύει στις δυνατότητες του πολίτη, σε μια πολιτεία που προασπίζεται τα δικαιώματα του πολίτη, αλλά και εγγυάται μια δίκαιη κοινωνία.

Γι' αυτό και ενέπνευσε και δημιούργησε μια δυναμική συμμετοχής των πολιτών και τόσων νέων ανθρώπων στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, μια δυναμική για την ανατροπή. Το μήνυμα είναι κοινό: μπορούμε. Το μήνυμα των προοδευτικών σε όλη τη γη είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε πορεία», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου στη δήλωσή του είπε, ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση υπέρ των πολιτών και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δικαίου που φροντίζει μεταξύ άλλων τα προβλήματα των συντάξεων, της υγείας και της εργασίας αλλά και μπορούμε να φτιάξουμε έναν πλανήτη που σέβεται το περιβάλλον και προωθεί την πράσινη ανάπτυξη.

«Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα στηρίξω κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής τους στον πλανήτη. Ως Έλληνας και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τον Μπάρακ Ομπάμα για τα προβλήματα της περιοχής μας, έτσι ώστε να λυθούν με πνεύμα συνεργασίας, εμπέδωσης ειρήνης και αξιών διεθνούς δικαίου», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχόμενος στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ «κάθε επιτυχία».

Σήμερα το πρωί ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ από το μεσημέρι θα λάβει μέρος στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Παπουτσάκης είπε...

Πανηγυρισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο για τη νίκη Ομπάμα
Από τους δρόμους του Βερολίνου έως της Τζακάρτας ο κόσμος γιόρτασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την ιστορική νίκη του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα.

Από τους δρόμους του Βερολίνου έως της Τζακάρτας ο κόσμος γιόρτασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την ιστορική νίκη του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, την πρώτη ενός Αφροαμερικανού στον Λευκό Οίκο.

Στο Βερολίνο γύρω στις 05.00 η ώρα το πρωί, μόλις ανακοινώθηκε «η μεγάλη είδηση», ορισμένοι ξέσπασαν σε κλάματα εν μέσω ενός πλήθους που φώναζε το σύνθημα του νεοεκλεγέντα προέδρου «Ναι, μπορούμε!».

Οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος πανηγύριζαν κατά τη διάρκεια πολλών εκδηλώσεων που οργανώθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα, εκεί όπου μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Μπαράκ Ομπάμα είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου.

Η μεγάλη γιορτή ωστόσο οργανώθηκε στο Babylon, έναν κινηματογράφο της δεκαετίας του 1920 όπου οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος που ζουν στη Γερμανία πέρασαν μια πυρετώδη νύχτα, η οποία έκλεισε με ουρλιαχτά χαράς, ενώ ο κόσμος βγήκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας.

Το αποκορύφωμα της γιορτής ήταν όταν ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε από το Σικάγο απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του: «Ένα τείχος έπεσε στο Βερολίνο!».

«Είναι απίστευτο! είναι σουρεαλιστικό!», δήλωσε ο Ντίλια Μπέιλ, 28χρονος φοιτητής από τη Νέα Υόρκη.

Ναι μπορούμε!: Στο Λονδίνο επίσης ύστερα από μια νύχτα αγωνίας μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες, εκατοντάδες Αμερικανοί είχαν συγκεντρωθεί στο Yates Bar, στο κέντρο του Λονδίνου, για να γιορτάσουν τις πρώτες ώρες της νίκης του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ντέιβιντ Γκρέι που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο εκτιμά ότι θα είναι πιο εύκολο για τον ίδιο να είναι ένας Αμερικανός στο Λονδίνο, μετά την εκλογή του πρώτου μαύρου προέδρου. «Θα είναι καλό να έχουμε έναν πρόεδρο για τον οποίο πανηγυρίζουμε παρά έναν πρόεδρο που όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό, καίνε το ομοίωμά του», είπε.

«Είναι εκπληκτικό: ένα τεράστιο έργο απέφερε τους καρπούς του"», δήλωσε ο Φίλιπ Κονγκ από τη Μασαχουσέτη.

Στη Μαδρίτη, συγκεντρωμένοι στο Κέντρο Καλών Τεχνών, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας και φορώντας μπλουζάκια με τη φωτογραφία του Ομπάμα, οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς και πανηγυρισμούς μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

«Ο Ομπάμα είναι κεραυνός, δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν», φώναζαν οι υποστηρικτές του μεταξύ των οποίων Αμερικανοί που κατοικούν στην Ισπανία και φοιτητές.

Χωρίς ενθουσιασμούς αλλά με αισιοδοξία οι Ιρακινοί ευελπιστούν ότι η αλλαγή στον Λευκό Οίκο θα επιτρέψει μια προσεχή αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα τους. «Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων έδειξε ότι θέλει την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και εμείς το ίδιο επιθυμούμε», δήλωσε ο Μαϊθάμ Μοχάμαντ, 19χρονος φοιτητής.

«Είναι καλό που τελειώνει η εποχή Μπους. Δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε έναν άλλον Ρεπουμπλικανό τέσσερα χρόνια ακόμη», είπε ο Χάσαν Αουάϊντ, οδηγός ταξί στη Βαγδάτη.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Σίδνεϊ, το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Στη Τζακάρτα, πρώην συμμαθητές του Μπαράκ Ομπάμα στην Ινδονησία χαιρέτισαν τη νίκη του «Μπάρι» που κάποτε τους είχε πει ότι μια μέρα θα γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ. «Είμαστε τόσο περήφανοι γι' αυτόν, 40 χρόνια αφότου χωρίσαμε από τα σχολικά θρανία», δήλωσαν.

Στο σχολείο του Μεντέγκ το μάθημα διακόπηκε σήμερα το πρωί για να παρακολουθήσουν οι 250 μαθητές την απευθείας μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. «Ο Ομπάμα κέρδισε!», τραγουδούσαν οι μαθητές με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Στο Ανόι μια πρώην νοσοκόμα που φρόντιζε καθημερινά τα τραύματα του στρατιώτη Τζον Μακέιν, κρατούμενου των Βορειοβιετναμέζων στη διάρκεια του πολέμου δήλωσε: «Είναι καλύτερα όταν οι Αμερικανοί ψηφίζουν υπέρ κάποιου που αγαπά την ειρήνη. Κατά τα φαινόμενα, ο Μπαράκ Ομπάμα αγαπά περισσότερο την ειρήνη».

Η Αφρική, από το χωριό Κογκέλο της δυτικής Κένυας, 60 χλμ. από την πόλη Κισούμου, χαιρέτισε την άφιξη ενός Αφροαμερικανού στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η γενέτειρα των προγόνων του Ομπάμα, το χωριό της γιαγιάς του, μητέρας του πατέρα του, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και πανηγυρισμούς την είδηση της εκλογής του Δημοκρατικού γερουσιαστή του Ιλινόι. Με την ανακοίνωση της νίκης του, εναγκαλισμοί, επιφωνήματα, κραυγές χαράς, χοροί, γέμισαν την πλατεία. «Ο γερουσιαστής Ομπάμα είναι ο νέος μας πρόεδρος. Ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας «, σχολίασε ο πάστορας του χωριού.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Παπουτσάκης είπε...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κας ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Ομπάμα, μια επιστολή εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, αλλά και του ελληνικού λαού, με την οποία τον συγχαίρει για την εκλογή του. Προσδοκούμε όλοι σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών, σε μια καλή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια αποδοτική συνεργασία με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως ως Ελληνική Κυβέρνηση θα προσδιορίσουμε το ταχύτερο δυνατό τις συναντήσεις με τον κ. Ομπάμα και το επιτελείο του με δυο ιδιότητες: και της Ελληνικής Κυβερνήσεως, αλλά και της αναμενόμενης, ως ξέρετε, από 1ης Ιανουαρίου προεδρίας του ΟΑΣΕ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα ελληνικά θέματα, τι μπορούμε να προσδοκάμε από την εκλογή Ομπάμα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο κ. Ομπάμα όπως και όλοι οι Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών για τρεις μήνες έχει κατ’ αρχάς την προετοιμασία την ονομαζόμενη ‘’Μεταβατική Περίοδο’’. Σε αυτήν τη φάση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα ενημερώσει το σύνολο του επιτελείου, με το οποίο ούτως ή άλλως έχουμε έρθει και ήδη εδώ αρκετό καιρό σε επαφή, για τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα. Από κει και πέρα, όπως ξέρετε, η εξωτερική πολιτική όλων των χωρών καθορίζεται με πάρα πολλά κριτήρια. Υπάρχει συνέχεια στα υπουργεία Εξωτερικών όλων των χωρών και θα πρέπει με την ίδια επιμονή και επιχειρηματολογία να ενημερώσουμε όλους, είτε τους νέους, ή εκείνους που θα συνεχίσουν να ασκούν την εξωτερική πολιτική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακούγεται το όνομα Χόλμπρουκ για υπουργός Εξωτερικών. Αυτό τι σημαίνει;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν έχω ενημέρωση για το ποιος θα γίνει υπουργός Εξωτερικών. Θα το μάθουμε.

Παπουτσάκης είπε...

Συγχαρητήρια επιστολή Παπούλια στον Μπαράκ Ομπάμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, απέστειλε στον Μπαράκ Ομπάμα επιστολή με την οποία τον συγχαίρει θερμότατα για την εκλογική του νίκη, που φέρνει ήδη μια φρέσκια αύρα.

«Αναλαμβάνετε την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα: Οι διεθνείς σχέσεις γνωρίζουν νέες εντάσεις και προκλήσεις που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Η παγκόσμια οικονομία, από λάθη, αντιμετωπίζει βαθιά κρίση, ενώ μια άλλη περιβαλλοντική πολιτική είναι ήδη επιτακτική», επισημαίνει ο Πρόεδρος Παπούλιας στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Ο Πρόεδρος υπογραμμίζει προς τον κ. Ομπάμα ότι «η μεγάλη ομογένειά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εκτιμήσει τις θέσεις σας σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και ελπίζω ότι επί της προεδρίας σας οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα ενισχυθούν και θα ακμάσουν ακόμα περισσότερο».

Η συγχαρητήρια επιστολή Παπούλια προς τον Ομπάμα καταλήγει: «Προσβλέποντας σε συνάντησή μας σας εύχομαι δύναμη και κάθε επιτυχία».

Παπουτσάκης είπε...

Σ’ αυτές τις εκλογές νίκησε το… χιούμορ!

Του Πετρου Παπακωσταντινου (Καθημερινή)

Οι ιστορικοί θα έχουν πολλή δουλειά καταγράφοντας τα διάφορα ρεκόρ που έσπασαν στις φετινές αμερικανικές εκλογές. Πρώτη φορά ένας μαύρος και μία γυναίκα κονταροχτυπήθηκαν για το χρίσμα του ενός εκ των δύο κομμάτων εξουσίας, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Τζον Μακέιν ήταν ο πιο ηλικιωμένος διεκδικητής. Ρεκόρ στις προεκλογικές δαπάνες, ρεκόρ μαζικότητας των προεκλογικών συγκεντρώσεων, ρεκόρ προσέλευσης και στις κάλπες. Στον κατάλογο αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το… χιούμορ, ένας παράγοντας που έπαιξε φέτος πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ’ όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Κάθε εκλογική μάχη είναι το πανηγύρι των γελοιογράφων. Αυτή τη χρονιά, την παράσταση έκλεψε η γελοιογραφία – εξώφυλλο του περιοδικού New Yorker, που εμφάνιζε τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ, με κελεμπία–φισεκλίκια, να ζεσταίνονται από μια φλεγόμενη αστερόεσσα. Το προοδευτικό περιοδικό υποτίθεται ότι σατίριζε τις άδικες επιθέσεις που δέχτηκε ο Ομπάμα από τους συντηρητικούς, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το εντελώς αντίθετο από τις διακηρυγμένες προθέσεις του.

Oι σατιρικές εκπομπές

Εκ των πλέον ωφελημένων ήταν οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές σατιρικών εκπομπών. Την αρχή έκανε ο Μακέιν, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία στο Late Show του Ντέιβιντ Λέτερμαν. Η επιλογή αυτή έγινε, ωστόσο, μπούμερανγκ όταν ο Μακέιν αθέτησε την υπόσχεσή του να εμφανιστεί εκ νέου στην ίδια εκπομπή, προφασιζόμενος ότι επείγεται να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον για να ασχοληθεί με τη χρηματοπιστωτική κρίση. Στην πραγματικότητα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έδινε, την ίδια ώρα, συνέντευξη σε άλλη εκπομπή, λίγα οικοδομικά τετράγωνα πιο μακριά. Ο δαιμόνιος Λέτερμαν δεν του χαρίστηκε: Εμφάνισε βίντεο με τον Μακέιν γεμάτο μέικαπ, έτοιμο για το σόου του ανταγωνιστικού δικτύου. Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα διακρίθηκε στο Daily Show του Τζον Στιούαρτ – μια καθημερινή παρωδία του δελτίου ειδήσεων. Οταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν φοβάται μήπως, την ημέρα των εκλογών, το λευκό μισό του εαυτού του επαναστατήσει και δεν τον αφήσει, μέσα στο παραβάν, να ψηφίσει τον μιγά Μπαράκ Ομπάμα, ο Δημοκρατικός υποψήφιος απάντησε: «Το φοβάμαι. Είναι ένα πρόβλημα. Αλλά κάνω θεραπεία για να καταφέρω να ψηφίσω σωστά». Και όταν ο Στιούαρτ τον κάλεσε να απαντήσει στις κατηγορίες του Μακέιν πως είναι… σοσιαλιστής, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι, όταν ήμουν μικρός, υπήρχε μια ανησυχητική ένδειξη: Οτι στο νηπιαγωγείο μοιραζόμουνα τα παιχνίδια μου με τα άλλα παιδιά».

Εκείνη που συγκέντρωσε την προτίμηση των σατιρικών εκπομπών ήταν η Σάρα Πέιλιν. Εκμεταλλευόμενη την ομοιότητα του παρουσιαστικού της με την υποψήφια αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών, η κωμική ηθοποιός Τίνα Φέι έσπασε όλα τα ρεκόρ στην εκπομπή Saturday Night Live με μια αληθοφανή παρωδία ομιλιών της Πέιλιν. Ακολούθησε η παρουσία της ίδιας της Πέιλιν στην εκπομπή – μάλιστα, για μικρό διάστημα οι δύο… Πέιλιν συνυπήρξαν επί σκηνής. Αν όμως σ’ αυτές τις περιπτώσεις η Πέιλιν βγήκε αλώβητη από τις δαγκάνες μιας μάλλον καλοπροαίρετης σάτιρας, δεν συνέβη το ίδιο με την πολύκροτη φάρσα του Καναδού παραγωγού σατιρικών ραδιοφωνικών εκπομπών Μαρκ - Αντουάν Οντέτ, ο οποίος τηλεφώνησε στην Πέιλιν υποδυόμενος τον Σαρκοζί. Η κυβερνήτρια της Αλάσκας δεν υποπτεύθηκε ότι επρόκειτο περί φάρσας ούτε όταν ο «Σαρκοζί» υπερηφανευόταν διά τηλεφώνου ότι η σύζυγός του είναι πολύ θερμή στο κρεβάτι, ούτε όταν της ανέφερε έναν τραγουδιστή ως πρωθυπουργό του Καναδά.

Πάντως, στον τομέα της σάτιρας διακρίθηκαν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των εκλογών, με τα συχνά αυτοσαρκαστικά τους σχόλια. Αποκορύφωμα ήταν πρόσφατο φιλανθρωπικό δείπνο στη Νέα Υόρκη, όπου ο Μακέιν πήρε το μικρόφωνο για την καθιερωμένη πρόποση και είπε: «Υπάρχουν σημάδια ελπίδας ακόμη κι εκεί που δεν το περιμένουμε. Ακόμη και σ’ αυτή την αίθουσα, τη γεμάτη περήφανους Δημοκρατικούς της Νέας Υόρκης, δεν μπορώ να κρύψω την αίσθησή μου ότι κάποιοι έρχονται προς το μέρος μου. Είμαι ευτυχής που σε βλέπω εδώ, απόψε… Χίλαρι»!

Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός υποψήφιος απάντησε με χιούμορ στο ερώτημα των Ρεπουμπλικανών «ποιος είναι ο πραγματικός Μπαράκ Ομπάμα» λέγοντας: «Στην πραγματικότητα, γεννήθηκα στον Κρύπτον και στάλθηκα εδώ από τον πατέρα μου, τον Τζορ Ελ, για να σώσω τον πλανήτη Γη. Το μεγαλύτερο προσόν μου είναι, νομίζω, η ταπεινότητά μου. Η μεγαλύτερη αδυναμία; Λοιπόν, πιθανόν να είμαι λίγο πιο… τρομερός απ’ ό, τι θα ’πρεπε».

Ανώνυμος είπε...

του 2004 ο χαρτης. θα πουν εισαι του μπους LOL!!