Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

κι' άλλος Πασόκος ήξερε για το dvd .....


αναδημοσίευση από τον "Ελεύθερο Τύπο


Ετός από δύο δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, γνώστης ή ακόμη και θεατής των σκηνών του εκβιαστικού βίντεο φέρεται να είναι -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και πρώην γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Κριθαρίδης.
Υπάλληλος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Κριθαρίδης αναρριχήθηκε γρήγορα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, κυρίως εξαιτίας των καλών του σχέσεων αρχικά με τον Ακη Τσοχατζόπουλο και στη συνέχεια με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μάλιστα, ως υπουργός Ανάπτυξης ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον είχε διορίσει πρόεδρο της ΔΕΠΑ Θεσσαλονίκης.Ο κ. Κριθαρίδης φέρεται να ενημερώθηκε ή ακόμη και να είδε τις σκηνές του βίντεο όχι από τον κ. Πάπιστα αλλά από τον κ. Καραμπέρη. Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζουν το ενδεχόμενο οι δύο άντρες να γνωρίζονται μεταξύ τους, καθώς σύχναζε στα κέντρα του Μάρκου Καραμπέρη. Ο ΕΤ επιχείρησε να έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Κριθαρίδη. Χθες, όμως, απουσίαζε από το ΨΝΘ όπου εργάζεται και το κινητό του τηλέφωνο παρέμενε απενεργοποιημένο.

4 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Αποσπάσματα από την κατάθεση-σοκ της Κάνου*
Παρασκευή, 21.11.08
Αποσπάσματα από την κατάθεση-σοκ της Κάνου

* Το άρθρο ανήκει στο φάκελο:
"«Ιερό» σκάνδαλο"
Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Τότε που σας πήρε τα 5 χιλιάρικα και ίσως και παραπάνω, συστεγαζόταν και ήταν σύντροφος της κυρίας Σωτηροπούλου;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Ναι.

Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Και δούλευαν μαζί;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Και δούλευαν μαζί.

Α. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Η κυρία Σωτηροπούλου, όταν κατέθεσε εδώ στη Βουλή, είπε ότι ήσασταν παρούσα στο νομάρχη και μίλησε για Καραμανλή. Πώς το εκτιμάτε; Δεν φοβόταν ότι θα τη διαψεύσετε;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Πιστέψτε με ότι την ίδια απορία είχα και εγώ και όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο της είπα «γιατί…» -και το λέω εδώ που έχω το ηχητικό ντοκουμέντο με τη θεία της- «…είπες ότι ανέφερε τον πρωθυπουργό και γιατί είπες ότι θα το βεβαιώσει ο μάρτυρας; Πώς το έκανες αυτό;». Γι’ αυτό και μετέπειτα, μετά από δύο μέρες, μου έδωσε την επιστολή, για να τη βοηθήσω γιατί πίστευαν ότι ίσως τη βοηθήσω. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Ο ίδιος ο σύντροφός της μου έλεγε «παράτα τις εργασίες και τους γονείς και έλα να βγάλουμε λεφτά», πράγμα το οποίο δεν θα έκανα. Γι’ αυτό και μου είπε μετά «πάρε αυτήν την επιστολή, τουλάχιστον μη με αδειάσεις, τουλάχιστον βοήθησε και εμένα».

Α. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Μεσολάβησε. Ναι. Οχι μεγάλο. Μου ζήτησε να συναντηθούμε, συναντηθήκαμε, μου έδωσε τη γραμμή που εκείνη θεωρεί ότι έπρεπε να τηρήσω…

Α. ΠΛΕΥΡΗΣ: Επειδή λίγο - πολύ είχατε σχέσεις απ’ ό,τι κατάλαβα με την κυρία Σωτηροπούλου και τον κ. Κουκουβίνο, χρησιμοποιήθηκε ποτέ απ’ αυτούς κάποιο όνομα πολιτικού - λέμε για την υπόθεση του Βατοπαιδίου;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Να σας πω την αλήθεια, πολλές φορές μου είπε στη συζήτηση επάνω ότι έχει στείλει παντού το φάκελο που έχει. Μάλιστα, μου έχει αναφέρει ότι είχε ζητήσει από τον κ. Αλαβάνο να κάνει -όπως και το έκανε- μία επερώτηση στη Βουλή που δεν πήρε απάντηση. Καλά κάνετε και μου το θυμίζετε.

Επίσης, μου είπε «πάνω σ’ αυτήν την ιστορία δεν είμαι μόνη». Μου άφησε να εννοηθεί -αλλά δεν θέλω να πω κάτι το οποίο δεν διευκρίνισε ακριβώς- ότι η αντιπολίτευση στέκεται δίπλα της. Αλλά επειδή δεν το είπε σίγουρα, καταλάβατε; Δεν θέλω να το πω…

Α. ΠΛΕΥΡΗΣ: Καλά. Και η κυρία αυτή μάς είπε ότι τους πήγε τους φακέλους στην αντιπολίτευση. Είναι κάτι που μας…
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Ηθελα να σας πω και κάτι άλλο. Ναι, πριν από πέντε χρόνια με επισκέφθηκαν και μου έταξαν για τον πατέρα μου το οικόπεδο και πήραν τα λεφτά. Τότε, όμως, η Σωτηροπούλου ακόμα έλεγε ότι είναι αγωνίστρια και ότι δουλεύει μόνη.

Α. ΠΛΕΥΡΗΣ: Γνωρίζετε -γιατί σας λέω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει- εάν ο εκβιασμός ήταν ότι ξέρω ότι τα έχεις βρει με κάποιους πολιτικούς και θα σε εκθέσω;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Οχι. Ο εκβιασμός ήταν και από τους δύο, σε άλλα χρονικά διαστήματα -γιατί και οι δύο το ίδιο είπαν- ότι θέλουν ένα οικόπεδο και κάποια χρήματα. Οντως, αυτό το έχω ακούσει εγώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ: Η Σωτηροπούλου σάς είπε ότι ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Ναι, έτσι μου το είπε. Οτι θα ρίξει το νομάρχη και την κυβέρνηση. Και ο Κουκουβίνος επίσης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ: Τώρα για πείτε μου κάτι άλλο. Αυτή η επιστολή πότε γράφτηκε;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Για ποια επιστολή μιλάτε;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ: Αυτήν που καταθέσατε εδώ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Το Σάββατο. Κι αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είχαμε 15 του μήνα.

Κ. ΡΟΒΛΙΑΣ: Οταν βγήκατε στην τηλεόραση είπατε ότι έχετε ηχητικά ντοκουμέντα κ.λπ. Για την επιστολή γιατί δεν είπατε;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Γιατί θα έπρεπε να τα πω; Ολα θα τα λέμε στην τηλεόραση; Μετά θα ακολουθήσουν και κάποια δικαστήρια.

Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Τι φοβόσασταν όλοι και ο ένας έγραφε τον άλλο, ο ένας παρακολουθούσε τον άλλο, ο ένας εκβίαζε τον άλλο, όλο αυτό το σύστημα; Τι φοβόσασταν; Ποια ήταν η παρανομία που έπρεπε να συγκαλυφθεί;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Εγώ δεν έχω καμία σχέση με μαγνητοφωνήσεις. Πρώτη φορά στη ζωή μου το έχω κάνει. Αποφάσισα να το κάνω -και το έκανα και ατυχώς την πρώτη φορά- γιατί κατάλαβα ότι για να μου ζητάνε να καταθέσω ότι ο νομάρχης ανέφερε τον πρωθυπουργό, κάτι σοβαρό κρύβεται, ανεξάρτητα από τα συμφέροντά τους. Εκεί, λοιπόν, εγώ είπα, Ντίνα, δεν ηχογραφείς καλύτερα την αλήθεια για όταν θα πας στο δικαστήριο, να είσαι καλυμμένη; Εχουν ξεκινήσει μια ιστορία για οποιουσδήποτε λόγους δικούς τους και εγώ έχω βρεθεί στη μέση.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Εσείς αυτούς τους οποιουσδήποτε λόγους δεν τους ξέρετε;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Πώς δεν τους ξέρω. Το μόνο που ήξερα είναι ότι ζητούσαν ένα οικόπεδο παραπάνω και κάτι χρήματα.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Πότε το μάθατε αυτό;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Οταν γύρισαν από την Εξεταστική Επιτροπή.
Θέλω να ολοκληρώσω. Ζήτησαν μεμονωμένα και οι δύο ένα οικόπεδο και κάποια χρήματα και όπως σας είπα και προηγουμένως, μου είπε ο Κουκουβίνος δύο τρεις φορές στο τηλέφωνο «παράτα τα όλα και έλα εδώ να βγάλουμε λεφτά».

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Πότε σας το είπε αυτό;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥ: Οταν γύρισαν. Ηταν μέλι και γάλα. Ενώ, πριν φύγουν, με απειλούσαν, έχω την κασέτα, δεν λέω ψέματα.


Ελεύθερος Τύπος

Παπουτσάκης είπε...

Η κυβέρνηση «δείχνει» απευθείας Παπανδρέου
Παρασκευή, 21.11.08
Η κυβέρνηση «δείχνει» απευθείας Παπανδρέου

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει το ραντεβού του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον επιχειρηματία Θ. Πάπιστα και η αποκάλυψη ότι είχε γνώση του εκβιασμού. Η κυβέρνηση, που θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να δείξει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να πληγεί ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, τον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και τον πρόεδρό του κ. Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τους για απύθμενη υποκρισία και πολιτική κακοβουλία χωρίς όριο.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε ένα τεράστιο πολιτικό αλλά και ηθικό θέμα», είπε ο κ. Αντώναρος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον κ. Παπακωνσταντίνου (για τον οποίον είκασε ότι μετείχε στην οργάνωση των μαρτύρων) ότι ενώ ήταν ενήμερος για την ύπαρξη ενός DVD εκβιασμού, αντί να πάει στον εισαγγελέα, αποκρύπτει όσα ξέρει επί δύο μήνες. Και όχι μόνον αυτό, αλλά συγκατανεύει στην κλήτευση ψευδομαρτύρων στην Εξεταστική. «Ολα αυτά γίνονται με ένα προφανώς στόχο. Να πλήξουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Αντώναρος δεν έχασε την ευκαιρία να αντιδιαστείλει τη συμπεριφορά του κ. Παπακωνσταντίνου με εκείνη του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Αδριανού, ο οποίος «εντός τεσσάρων ημερών -εκ των οποίων τις τρεις έλειπε με τον πρωθυπουργό στη Μόσχα- πήγε το DVD στον εισαγγελέα». «Οι Ελληνες πολίτες ας συγκρίνουν και ας κρίνουν», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπαινίχθηκε επίσης ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ήταν ο μόνος που γνώριζε για το DVD του εκβιασμού. «Εγώ θέτω το ερώτημα ευθέως: “Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Παπανδρέου;» αναρωτήθηκε, ενώ άφησε να εννοηθεί πως και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήξεραν για το DVD.

Εκανε μάλιστα λόγο για έναν «περίεργο εσμό ανθρώπων», οι οποίοι είχαν σχέση με τον εκβιασμό και «με τους οποίους προφανώς το ΠΑΣΟΚ έχει σχέσεις». Μάλιστα πιθανολόγησε ότι υπάρχει «κοινό ένοχο μυστικό» του κ. Παπακωνσταντίνου με τον κ. Πάπιστα, επισημαίνοντας ότι ο τελευταίος απέκρυψε από την Εξεταστική ότι είχε ενημερώσει τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον City 99,5 έκανε λόγο για «μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα» και «βρόμικο παρασκήνιο». Και ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης μίλησε για σκευωρούς, πήγε όμως ένα βήμα παραπάνω και δήλωσε ότι «η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ζητήσει τη δίωξη κανενός πολιτικού προσώπου, αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία».

Την ίδια ώρα πάντως η Αριστερά εξαπέλυε βολές εκατέρωθεν για τις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή: «Η δυσοσμία που αναδίνεται από το σκάνδαλο είναι ανυπόφορη. Οσα καθημερινά αποκαλύπτονται αναδεικνύουν τη βαθιά σήψη που επικρατεί στο πεδίο που συναντιούνται και συναλλάσσονται τα κόμματα εξουσίας, τα μοναστήρια και οι επιχειρηματίες», τονίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για «αναθυμιάσεις ενός οχετού που αναδίνονται από το θέμα του Βατοπαιδίου» και επισήμανε ότι «σε ένα τέτοιο θέμα με διάφορα κυκλώματα, με εκβιαστές, σχολές χορού, μεγαλοεργολάβους και παπάδες, είναι φυσικό να παρουσιάζονται μάρτυρες διαφορετικής αξιοπιστίας ή ακόμη και ψευδομάρτυρες», για να προσθέσει ότι «η αξιοπιστία της Eπιτροπής δεν κρίνεται από τέτοια κρούσματα».


ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

Ελεύθερος Τύπος

Παπουτσάκης είπε...

Σύγκρουση με φόντο τον εκβιασμό
«Έδειξε» Μπασιάκο και Δούκα ο Κ. Γκράτζιος
Παρασκευή, 21.11.08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση-μυστήριο Μετέτρεψαν σε... οπερέτα τη διαδικασία


Με νέες καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζονται οι εργασίες της Eξεταστικής Eπιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Στην κατάθεσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Κωνσταντίνος Γκράτζιος, διέψευσε οποιαδήποτε συγγενική σχέση με τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, απέδωσε τις όποιες ευθύνες σε όσους υπέγραψαν τις αποφάσεις για τις ανταλλαγές των ακινήτων, κατονομάζοντας τους κ.κ. Μπασιάκο και Δούκα. Ο ίδιος δήλωσε ότι κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων που του κοινοποιήθηκαν και ότι διεκπεραίωσε τις αναταλλαγές ως «εντολοδόχος του Δημοσίου».

Σχετικά με το Ολυμπιακό ακίνητο, υποστήριξε ότι ήταν ακατάλληλο για τη στέγαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Απασχόλησης και επιζήμιο για το Δημόσιο με τη διαδικασία που είχε αποφασισθεί. Οπως είπε δόθηκε στη Μονή αφού το Βατοπέδι εκδήλωσε ενδιαφέρον για κτήριο ανάλογων προδιαγραφών στην Αθήνα.

Ο κ. Γκράτζιος τέλος, «άδειασε» τη διευθύντρια πολιτικής γης του υπουργείου Ανάπτυξης, Σταματίνα Μαντέλη, λέγοντας ότι «το υπουργείο, μέσω της κυρίας Μαντέλη, υπέδειξε τα ακίνητα προς ανταλλαγή και όχι, όπως είπε στη δική της κατάθεση, ότι έστειλε κατάλογο στην ΚΕΔ, από τον οποίο επέλεξε η ΚΕΔ ελεύθερα τα ακίνητα».

Οι εισαγγελείς την ίδια ώρα εξετάζουν εάν είχε ο Κ. Γκράτζιος είχε εν λευκώ τον χειρισμό της υπόθεσης για τις «ιερές ανταλλαγές» ή ενεργούσε έπειτα από οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔ.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πάντως, όλα παραπέμπουν σε μια σκευωρία, που στήθηκε από μια «συμμορία εκβιαστών», η οποία επικαλείται «υποστήριξη της αντιπολίτευσης», φωτογραφίζοντας το ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε αναλυτικά

Σε αιχμηρές δηλώσεις προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. «Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει πολύ ανήφορο ακόμη να διανύσει, αν θέλει να δώσει απαντήσεις. Υπάρχουν αντιφάσεις σε ό,τι έχουν πει και πολλά κενά», ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «ένοχο μυστικό που δείχνει να μοιράζεται ο εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου με το συντοπίτη του επιχειρηματία».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πάντως με δηλώσεις του επισήμανε ότι η παραίτησή του είναι ανά πάσα στιγμή στα χέρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Και προσέθεσε: «Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Αντώναρο στον ολισθηρό δρόμο που διάλεξε με τις Γκεμπελικού τύπου πρακτικές του. Με τα υπονοούμενα και τα μισόλογα. Σαν τη σουπιά που αμολάει το μελάνι. Όσο και να προσπαθεί ο λαλίστατος "εκπρόσωπος του κ. Καραμανλή", δεν θα καταφέρει να αποπροσανατολίσει και να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού. Δεν θα καταφέρει να απαξιώσει την Εξεταστική Επιτροπή».

Ερωτηθείς επανειλημμένα σχετικά με τη συνάντησή του με τον επιχειρηματία Θ. Πάπιστα, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι έχει δώσει πλήρεις απαντήσεις για το θέμα και προσέθεσε πως, αν χρειαστεί, θα δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις, αλλά όχι από το βήμα του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιο θα είναι αυτό το βήμα.

Απαντώντας δε, σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί ένα χτύπημα προερχόμενο από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

«Οι γλωσσικοί εκτροχιασμοί του κ. Παπακωνσταντίνου είναι η καλύτερη απόδειξη για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο εκπρόσωπος του κ. Παπανδρέου. Δεν τον απαλλάσσουν όμως, όσο και αν προσπαθεί, από μια απλή υποχρέωση που έχει: Να πει επιτέλους χωρίς αντιφάσεις -αν μπορεί βέβαια- τι ακριβώς ήξερε για το DVD του εκβιασμού. Μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει» ανταπάντησε ο Ευ. Αντώναρος.

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν από τη συχνότητα του City 99,5 στην εκπομπή τους ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Στέφανος Μάνος. «Θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα με μία ανακοίνωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου». «Ο Γ. Παπακωνσταντίνου την πάτησε» δήλωσε από την πλευρά του ο Στέφανος Μάνος.

Στη Θεσσαλονίκη, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κατέθεσε ο επιχειρηματίας Θανάσης Πάπιστας, ο οποίος στη συνέχεια δεν έκανε δηλώσεις. Μιλώντας στον City 99,5, ο κ. Πάπιστας είπε πως δεν έχει ενημερώσει κανένα πολιτικό πρόσωπο για την υπόθεση.

Ωστόσο για τη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως τον ενημέρωσε ότι διαθέτει οπτικοακουστικό υλικό για την υπόθεση του εκβιασμού, ότι δεν του πρότεινε να το δει και ότι δεν έγινε περαιτέρω αναφορά σε πρόσωπα και γεγονότα.

Την Παρασκευή ο κ. Καρούτσος αποστέλλει στη Βουλή τα νεότερα στοιχεία της μεγάλης δικογραφίας, στην οποία περιλαμβάνονται οι πρόσφατες μαρτυρικές καταθέσεις και έγγραφα, καθώς και οι απαντήσεις της επιτροπής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, που αφορούν στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών της Μονής Βατοπαιδίου.

Ο κ. Καρούτσος ζητά την άρση του τραπεζικού απορρήτου του Ηγουμένου Εφραίμ, καθώς και των μοναχών Αρσένιου, Βαρνάβα και Ευδόκιμου. Παράλληλα, ερευνάται εάν προκύπτει ποινική ευθύνη για τον αδελφό της συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη, Δημήτρη Πελέκη.


e-tipos.com, City 99,5

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ............... ΔΕΝ ΤΡΕΠΕΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΤΑΝΟΙΣΗ ,ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΡΕΠΟΝΤΕ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΕΝΟΩ ΦΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ .ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΣΑΞΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑ ΤΡΩΝΕ,ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ.ΑΥΤΑ ΑΠΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ζορπας ο ελευθερος/