Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

σήμερα η ιστορική συμφωνία ΟΛΠ και Cosco

Μετά τους αγωγούς και τους Ρώσους ο Καραμανλής φέρνει στη χώρα μας και τους Κινέζους. Και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι αποτελούν στρατηγικές επιλογές της πολιτικής Καραμανλή με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Μόλις τώρα οι Αμερικανοί τρέχουν πίσω από τους Ρώσους και τα πετρέλαιά τους απορρίπτοντας την έως τώρα πολυέξοδη σύγκρουση συμφερόντων και την μονόπλευρη κερδοσκοπική πολιτική Μπους.
Η σιωπή των "δημοκρατικών" μέσων γύρω από τα μακροπρόθεσμα οφέλη της Ελλάδας από την συνεργασία με τους Ρώσους και τους Κινέζους αποδεικνύει το τεράστιο μέγεθος των επιτυχιών που αρκετοί προσομοιάζουν με το πείσμα του θείου του σημερινού πρωθυπουργού για την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ. Και τότε οι "δημοκρατικές" δυνάμεις έβλεπαν πλήρη αποτυχία, μαύρο μέλλον και φώναζαν "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ τι ίδιο συνδικάτο". Και τώρα το μέλλον θα τους διαψεύσει, όπως τους διέψευσε ήδη η ένταξή μας στην ΕΟΚ.
Η σημερινή συμφωνία θα δημιουργήσει περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα 35 χρόνια παραχώρησής του.
Η κινεζική εταιρεία Cosco θα κατασκευάσει δύο προβλήτες που θα μπορούν να εξυπηρετούν ταυτόχρονα έξι πλοία container με χωρητικότητα 10.000 εμπορευματοκιβώτια το καθένα. Τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από αυτή την κατασκευή υπολογίζονται σε 120 εκατομμύρια ευρώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τον Giorgakis τα οικονομικά μας θα ήταν πολύ καλύτερα.
Οι νέοι θα είχαν όλοι καλοπληρωμένες δουλειές στο αντικείμενο που είχαν σπουδάσει, οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν σύνταξη 1200 ευρώ τουλάχιστον, τα πανεπιστήμιά μας θα έκαναν τόση έρευνα που δεν θα είχαν χρόνο για πορείες και καφετέριες, οι έμποροι θα τα κονομούσαν από το άφθονο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, οι εταιρίες δεν θα φοροδιέφευγαν διότι δεν θα ήταν διεφθαρμένοι οι εφοριακοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό (λόγω υψηλής παραγωγικότητας), οι τιμές στο supermarket θα ήταν χαμηλές, λόγω του υγειούς ανταγωνισμού και οι Λαμπρακο-Μπομπολο-Κοντομηνέοι θα ζητούσαν ακόμη καλύτερες μέρες, διότι, ως γνωστόν, είναι πάντα με το λαό.
Καλό έ;
Όπως και τα προηγούμενα 20 πράσινα χρόνια.
Dear Bravogiorgos, δυστυχώς για σένα και τα αφεντικά σου, θυμόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που δεν είναι το Χαζο-γκιόργκο κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση! Κεφάλι ο δικός σου και ξέρει τί κάνει, ειδικά τα οικονομικά τα κατέχει σε βάθος.
Αυτή τη φορά δεν θα βάλει Υπουργό Εθνικής Οικονομίας τον κλέφτη του Χρηματιστηρίου τον Παπαντωνίου ούτε τον τηλεστάρ καθηγηταρά με το σηκωμένο φρύδι, το Χριστοδουλάκη.
Θα βάλει τη Λούκα, που έχει εξίσου σοβαρό ύφος, σοφιστικέ γυαλάκια και αντίστοιχο τουπέ, μόνο που δεν ξέρει να ξεχωρίσει το ομόλογο από τη μετοχή.
Η Λούκα σώζει το τραπεζικό σύστημα, μειώνει τη φοροδιαφυγή (όπως και επί Σημίτη), θα αυξήσει τις συντάξεις (όπως και επί Σημίτη), θα εξαφανίσει τα ολιγοπώλια (όπως και επί Σημίτη) και θα μειώσει το δημόσιο χρέος (όπως και επί Σημίτη).
Ούφ, ευτυχώς ξύπνησα, εφιάλτης ήταν και πέρασε.

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλά κάτι κρατικοδίαιτα κοθώνια (π.χ. ο Καρχιμάκης είναι πρώην υπάλληλος της Ο.Α.) δε θέλουν να χάσουν τη λούφα ή/και τη θέση τους ή/και τη μίζα τους...


γιαυτό αντιτίθενται και γιαυτό τα "δημοκρατικά" (διάβαζε μιζαρισμένα-αργυρώνητα) ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφορα

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεστε υπουργικό συμβούλιο με πρόεδρο το Χαζο-γκιόργκο να αντιμετωπίσει την παγκόσμια οικονομική κρίση;
Φαντάσου αποφάσεις που θα πάρει το χαζοχαρούμενο, βάζω στοίχημα ότι ούτε τα κορδόνια του δεν ξέρει να δέσει.
"Ο άνθρωπος με το πριόνι" είναι μικρότερος εφιάλτης.

Ανώνυμος είπε...

Tι να το κανει ο φιλος το γιοργακις προεδρος του συμβουλιου [ΤΙ ΖΑΙΜΗς ΤΙ ΜΠΡΑΙΜΗΣ] τον πλουτο τις χωρας τον μοιραζοντε λιγοι [οι300 τοπικοι δημαρχοι [5 αντιδημαρχοι αντιδημαρχος
εργολαβος κε αστα να πανε στον βελζεβουλ ολα ξεχνιουντε τραινο καραμανλη βιλες κακομοιρας αεροσυνοδου κ υπουργου αιγαιου κλπ]