Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

χρήσιμο:πως να σώσετε το blog σας

Λόγω της μεγάλης ανασφάλειας που υπάρχει στο backup ενός blog έχουν αναπτυχθεί διάφορες τεχνικές και διάφορα προγράμματα για να μπορέσετε να «σώσετε» το περιεχόμενο του προσωπικού σας ιστολογίου ή οποιουδήποτε άλλου blog επιθυμείτε. Η πιο ενδιαφέρουσα και εύκολη τεχνική είναι η παρακάτω διότι σώζει το blog εξολοκλήρου και αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο σε περίπτωση που κάμετε κάποια «ζημιά» στη σελίδα σας.
Δεν πρόκειται για κάποιο πρόγραμμα, αλλά για ένα απλό τρικ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να δείτε ένα μεγάλο μέρος ενός blog ή ολόκληρο το blog από την πρώτη ημέρα δημιουργίας του και έπειτα αν θέλετε το σώζετε!


Γράψτε την παρακάτω διεύθυνση στην γραμμή διεύθυνσης του Browser (Firefox, Explorer, Opera κ.α.)


http://blogname.blogspot.com/search?max-results=N

όπου στην θέση του:

* blogname.blogspot.com γράφετε το όνομα του blog που σας ενδιαφέρει

* Ν, γράφετε τον αριθμό των posts που σας ενδιαφέρει να δείτε μαζεμένα στην σελίδα που θα ανοίξει.


Παράδειγμα:

Για το δικό μου blog γράφω την παρακάτω διεύθυνση:


http://exastal.blogspot.com/search?max-results=1000


οπότε θα ανοίξει 1000 posts σε μια σελίδα.


Για 1000 posts μόνο σε κείμενο χρειάζεται περίπου 2 λεπτά και με όλες τις φωτογραφίες φορτωμένες 7-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κειμένων και των φωτό!


Στη συνέχεια πατάμε "Save page as" (ή "Αποθήκευση ως" στους browsers με ελληνικά) και σώζουμε την σελίδα μας σε όποιο σημείο του δίσκου επιθυμούμε.


Για εναλλακτικές προτάσεις στο μπακάπ ενός blog επισκεφθείτε το help του blogger.

Προσοχή:η παραπάνω παραμετροποίηση της διεύθυνσης δεν ισχύει για τα blogs που έχουν ως πλατφόρμα το wordpress ή το pblogs. Τα παραπάνω μεταφέρω από περσινό post του «Σκέφτομαι άρα υπάρχω», που με τη σειρά του μετάφρασε το How to Backup a Blogger Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: