Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Ο …τηλεοπτικός φασισμός .....

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ποσοτική και ποιοτική έρευνα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάσθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Athens Plaza Hotel.
Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον επιστημονικό τρόπο αυτά που σε διάφορα άρθρα μου εκφράζω για τα …. «άρρωστα», κατευθυνόμενα και γεμάτα παθογένεια τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων της χώρας μας.
Πριν αναφερθώ αναλυτικότερα στα συμπεράσματα της έρευνας θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν τρία είδη δημοσιογράφων στην χώρα μας.
Οι δήθεν «καθωσπρέπει» που εκμεταλλευόμενοι το προσωπείο τους τάσσονται στον εξωραϊσμό των συμφερόντων τόσο του …..αφεντικού τους ,όσο και μεμονωμένων ύποπτων και εξωθεσμικών παραγόντων.
Οι «δημοσιογράφοι» του κιτρινισμού που αναλόγως την χρονική στιγμή και τα συμφέροντα τους σερβίρουν ακαθαρσίες …ala carte και επιμένουν στην αξίωση να τους …..ηρωοποιούμε και από επάνω.
Και το τρίτο είδος (και απειλούμενο προς εξαφάνιση),….. Οι Δημοσιογράφοι !
Επειδή όμως η κοινή γνώμη σπανίως ξεχωρίζει τα χλωρά από τα ξερά , μέσα στον γενικό αφορισμό περιλαμβάνει αδίκως και τους τελευταίους.Μετά την μικρή διευκρίνιση μου ας επανέλθουμε στην έρευνα που παρουσιάστηκε και στα συμπεράσματά της.
Σύμφωνα με αυτή χαϊδεμένο παιδί των καναλιών μοιάζει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Στον αντίποδα το ΚΚΕ είναι το κόμμα που προβάλλεται σχετικά λιγότερο.
Σε ότι αφορά την προβολή πολιτικών προσώπων μέσω των καναλιών, τα πρωτεία κρατά ο κ. Γ. Παπανδρέου με μόλις …..πέμπτο τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή. ......
ολόκληρο το άρθρο στο politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: