Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

μία είναι η ουσία, γνώριζε η Χαριλάου Τρικούπη ....

αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Παρασκήνιο"
Επεσαν οι μάσκες, αποκαλύφθηκαν οι αλήθειες για τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τους ψευδομάρτυρες και τον εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, που παρελαύνουν τις τελευταίες ημέρες από την Εξεταστική Επιτροπή. Από την ώρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα (προχθές το βράδυ) ο Παπανδρέου, βρίσκεται με το τηλέφωνο στο χέρι ζητώντας από εκδότες και καναλάρχες να «ρίξουν» το θέμα που ανέκυψε με τον πιο στενό συνεργάτη του και εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το βίντεο του εκβιασμού εδώ και δυο μήνες, από τον επιχειρηματία Πάπιστα που τον επισκέφτηκε σχετικά στο γραφείο του και δεν είπε τίποτα.


«Γνώριζα ότι το βίντεο αφορούσε την υπόθεση του Βατοπαιδίου», ανέφερε ευθαρσώς ο Παπακωνσταντίνου σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «δεν ήταν δική μου δουλειά να δημοσιοποιήσω κάτι τέτοιο που μου είπε σε μια ιδιωτική μας συζήτηση»!

Εν μέσω συνταρακτικών αποκαλύψεων που προκάλεσαν την παραίτηση δύο υπουργών, τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και τη διενέργεια δικαστικής έρευνας, με την οποία ασχολείται προσωπικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ φέρετε ότι απέκρυψε σοβαρά στοιχεία τα οποία έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας και επαληθεύουν τις αρχικές υπόνοιες, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελλείψει πραγματικών στοιχείων μεθόδευσε με δόλιους και παρακρατικούς τρόπους την εξέλιξη της υπόθεσης.

Καμία σύγκριση

Συγκρίσεις με την αντίστοιχη περίπτωση της επίδειξης βίντεο στο διευθυντή τύπου του πρωθυπουργού Γιάννη Ανδριανό, δεν μπορεί να γίνουν. Ο Ανδριανός είχε παραλάβει DVD με ερωτικές σκηνές του πρώην γενικού γραμματέα Χρήστου Ζαχόπουλου, με το οποίο τον εκβίαζαν οι εκβιαστές του που σήμερα λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη για κακουργήματα και ο Παπακωνσταντίνου παραδέχεται πως ήξερε ότι το DVD που ήθελε να του δώσει ο Πάπιστας αφορούσε την εν εξελίξει υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και σήμερα προκύπτει ότι στο DVD περιέχονται σκηνές από εκβιασμό ενός επιχειρηματία από δικηγόρο, ο οποίος, μάλιστα, κατά τον Πάπιστα, έχει λάβει προκαταβολικά 18.000 ευρώ, μέρος δηλαδή των χρημάτων που ζητούσε εκβιαστικά!
Επιπλέον, ο Παπακωνσταντίνου σπεύδει να πει ότι δεν ενημέρωσε τον Παπανδρέου για τη συνάντησή του αυτή, παρότι από την αλληλουχία των γεγονότων προκύπτει το εντελώς αντίθετο. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Καρχιμάκης, Νιώτης) ήταν εκείνοι που κάλεσαν τον Κουκοβίνο στην Εξεταστική, ενώ ο επιχειρηματίας Καραμπέρης που κατέγραψε τη συνομιλία του με τον Κουκοβίνο, ανέφερε ενώπιον της Εξεταστικής ότι είχε κατέλθει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ σε δήμο της Θεσσαλονίκης.



Οργασμός φημών

Στην Κοζάνη, όπου εκλέγεται ο Παπακωνσταντίνου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ο Πάπιστας, οι φήμες οργιάζουν για τις μεταξύ τους σχέσεις. Ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αθανασιάδης διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε κοινωνική ή άλλη σχέση με τον Πάπιστα και «δείχνει» προς την μεριά του Παπακωνσταντίνου. Το ίδιο και ο δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος. Λέγεται ότι ο επιχειρηματίας έχει υποστηρίξει τον προεκλογικό αγώνα του Παπακωνσταντίνου και πως στις εταιρείες του συμμετέχουν άτομα φιλικά προσκείμενα προς τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ.

Κι όμως ο Παπανδρέου επιμένει να κρατά στη θέση του το βουλευτή, αποδεικνύοντας την πλήρη εξάρτησή του από αυτόν, η οποία σίγουρα δεν είναι μόνον πολιτική, αφού εδώ γίνεται λόγος για απόκρυψη ουσιωδών στοιχείων ποινικής δικογραφίας από μέλος του Κοινοβουλίου.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της καταβάλλει μεν προσπάθειες να διατηρήσει ψηλά τους τόνους της κριτικής σε ένα πραγματικό θέμα, αλλά ο πολιτικός λόγος των στελεχών της δεν έχει αρθρωθεί ακόμη σε ικανοποιητικό βαθμό. Ο Αντώναρος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του εκπροσώπου του, αφήνοντας υπονοούμενα για άμεσες σχέσεις του Παπακωνσταντίνου με τον Πάπιστα. Το εσωκομματικό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει για τα καλά και ο Παπανδρέου πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει στη θέση του τον Παπακωνσταντίνου.

Η στάση Καραμανλή

Ο Καραμανλής από την πλευρά του, βλέποντας ότι η Εξεταστική που ο ίδιος προκάλεσε, φέρνει στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν βαθιές διασυνδέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη Μονή Βατοπαιδίου, συνεχίζει τον αγώνα του για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Προχθές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και αύριο σε νέα περιοδεία του, αναφέρεται στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την προώθηση του πλαισίου ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών, κατά τρόπον ώστε να ωφεληθούν οι πολίτες και η αγορά.

Πάγια δέσμευσή του, όπως τονίζει, είναι η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, η επιδοματική ενίσχυση των 400.000 πραγματικά φτωχών, η επέκταση του ΕΚΑΣ σε περισσότερες κατηγορίες συνταξιούχων, η εξασφάλιση και ανάπτυξη 200.000 θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2009, η τόνωση των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η προστασία των δανειοληπτών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

akoma kikloforate deξioi katastreψate tin elada EKLOGES GRIGORA

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΣΠΗ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 24

(Ξετυλίγεται καθημερινά το κουβάρι της συνομωσίας)

Μία χρονική παράθεση των στοιχείων που αφορούν το Βατοπέδι (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1998-2003).

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008:
Η δικαιοσύνη παραπέμπει τον ασφαλιστή Κοντομηνά της Interamerican για οικονομικές ατασθαλίες με ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (αρχές Νοεμβρίου έγιναν ΔΕΚΑ).
1. Ο Κοντομηνάς πάει το δεκαπενταύγουστο στη Μεγίστη Λαύρα στο Αγιο Όρος

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ + ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2008
2. Από αρχές Σεπτέμβρη και σχεδόν επί τρίμηνο ο ALPHA (ιδοκτησίας Κοντομηνά) ξοδεύει το 80% των ειδήσεών του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μεροληπτήσει υπέρ του Βατοπεδίου, ουσιαστικά προσφέροντας της κρατική ακίνητη περιουσία. Κύριοι κατήγοροι τηλε-δημοσιογράφοι είναι ένας αριστερο-δεξιών καταβολών εκδότης (Κύρτσος), και ένας πρώην αρθρογράφος/διευθυντής του Ριζοσπάστη (Βερύκιος).
3. Ο Γιωργάκης και δεκάδες στελέχη του πασόκ παρελαύνουν καθημερινά από τον ALPHA, μιλώντας για το σκάνδαλο του αιώνα.
4. Κύριος στόχος των τηλε-ηθοποιών του Κοντομηνά είναι ο Ρουσόπουλος και κύριος πολιτικά ωφελημένος είναι το πασόκ.
5. Αρχίζουν να βγαίνουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν να πέφτει η Ν.Δ. και να ανεβαίνει το πασόκ
6. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA και ψιθυρίζουν υπονοούμενα, φήμες και σενάρια για την υπόθεση, χωρίς να λένε τίποτε συγκεκριμένο (άκουσα, συζητείται, δεν είμαι σίγουρος, κλπ)
7. Ο οδηγός του Εφραίμ (Αποστολίδης) λέει ότι πήγα τους καλόγερους στα υπουργεία και μία φορά στο σπίτι του Ρουσόπουλου.
8. Η ακίνητη περιουσία και τα δάνεια του Ρουσόπουλου είναι πεντακάθαρα (όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν).
9. Υπό την πίεση των τηλεοράσεων γκρινιάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και παραιτείται ο Ρουσόπουλος για να μην πέσει η κυβέρνηση.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2008
10. Αρχίζει η εξεταστική. Κάποια κυρία Σωτηροπούλου (δικηγόρος ακτημόνων της Ραιδεστού) καλείται από το πασόκ για μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ο νομάρχης Ψωμιάδης της είπε ότι έχει εντολές άνωθεν. Η Β.Πατουλίδου του πασόκ επιβεβαιώνει τη Σωτηροπούλου και λέει στα κανάλια ότι το γράφουν και τα πρακτικά.
11. Δημοσιοποιούνται τα πρακτικά όπου δεν αναγράφονται τέτοια πράγματα και η Πατουλίδου του πασόκ λέει ότι εννοούνται (έτσι το ερμηνεύει αυτή).
12. Δημοσιοποιείται βίντεο του συζύγου της Σωτηροπούλου Κοκοβίνου που τον δείχνει να ζητάει τεράστια μίζα για να μην χαλάσει τη δουλειά, ρίχνοντας τους ακτήμονες της Ραιδεστού.
13. Η σύζυγός του δικηγόρος λέει εγώ δεν έχω σχέση με αυτά που κάνει ο Κουκουβίνος και η μαρτυρία μου εναντίον του Καραμανλή είναι αληθινή.
14. Ο Κουκουβίνος είχε διορισθεί από τον Κοντομηνά σαν μέλος του Δ.Σ. του Άρη Θεσσαλονίκης.
15. Ο οδηγός Αποστολίδης λέει ότι γνώριζε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Παπαγεωργίου. Του ζήτησαν να τον περιγράψει και είπε ότι ήταν 40 χρονών και έχει 1.80 ύψος ( ο πραγματικός Παπαγεωργίου είναι 70 ετών και έχει 1.70 ύψος)
16. Την ώρα που κατέθετε ο Αποστολίδης πιάστηκε από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής να διαβάζει την κατάθεσή του από Fax που είχε σταλεί από τον ALPHA του Κοντομηνά. Ο Αποστολίδης έχει δικηγόρο το Ραγκούση, που ήταν συνήγορος της 17 Νοέμβρη και του έκπτωτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.
17. Ο μάρτυς κυρία Κανά που υποτίθεται ότι θα επιβεβαίωνε τα λεγόμενα της Σωτηροπούλου λέει ότι είναι όλα ψέμματα και μάλιστα ότι μαγνητοφώνησε τηλεφωνική επικοινωνία που η Σωτηροπούλου την προέτρεπε να πεί ψέμματα.
18. Την προηγούμενη της κατάθεσης στην εξεταστική ο Κουκουβίνος μπαίνει στο νοσοκομείο ισχυριζόμενος ότι έχει ζαλάδες και αρρυθμίες (Θυμίζει μήπως άλλο πράσινο δικηγόρο της ΓΣΕΕ πριν από λίγους μήνες;).
19. Το πασόκ που είχε προκαλέσει την εξεταστική μετά τις μεθοδεύσεις Κοντομηνά, αλλάζει κουβέντα και αρχίζει να μιλάει για την ακρίβεια και τη διεθνή οικονομική κρίση.
20. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες, τα πασοκικά blogs και τα κανάλια εξαφανίζουν το τεράστιο αυτό θέμα από την επικαιρότητα και αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους στα προβλήματα των νοσοκομείων και την ακρίβεια.
21. Ο Παπακωνσταντίνου του πασόκ επίσης λέει ότι η Σωτηροπούλου είναι Νεοδημοκράτισσα (τόσο νεοδημοκράτισσα που έλεγε ότι ο Καραμανλής ήταν πίσω από το Βατοπέδι).
22. Ο Παπακωνσταντίνου ομολογεί ότι ήξερε για το βίντεο από το Σεπτέμβρη. Εάν ήταν νεοδημοκράτης ο Πάπιστας θα πήγαινε το βίντεο στη Ν.Δ. ή στο πασόκ; Και μάλιστα το golden boy του πασόκ προσπαθεί να μας πείσει ότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ στο πασόκ δεν είχε ενημερωθεί για το βίντεο.
23. Η Κάνου έφερε στην Εξεταστική ιδιόχειρο σημείωμα της Σωτηροπούλου που καθοδηγούσε την Κάνου να πεί ψέμματα για τον Καραμανλή. ¨Εχει επίσης και κασέτα που η Σωτηροπούλου της έλεγε ήλθε η ώρα να βγάλουμε λεφτά.
24. Ο Παπαντρέου ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ πως είναι δυνατό να κατηγορεί η παλιο-νέα-δημοκρατία το δεξί του χέρι. Ερωτώμενος ο Παπακωνσταντίνου γιατί επί δίμηνο χειροκροτούσε τις κατηγορίες της Σωτηροπούλου εναντίον του Καραμανλή, παρόλο που ήξερε ότι ήταν όλα ψέμματα, λέει άλλα αντάλλων (πχ. όλο το σκυλολόι των εκβιαστών ήταν νεοδημοκράτες). Το σενάριο μπάζει εντελώς αλλά ο Γιωργάκης τον καλύπτει (και ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΊΠΟΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ). Ο Κοντομηνάς καθημερινά παίζει το ιδιο επεισόδιο (εάν το μαγνητοσκοπούσαν θα γλύτωναν πολύ κόπο και χρήμα).

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 25 (σε ελεύθερη μετάφραση, πασόκ το μεγαλείο σου)

Κατά τα άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΗ Ν.Δ. (όχι πως δεν έχουν γίνει επικοινωνιακές ηλιθιότητες από τον Καραμανλή, που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τις ανεπάρκειες του Ρουσόπουλου).