Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

το Πασόκ κρατά παράνομα τη σημαία του Πολυτεχνείου, που δεν του ανήκει!!!

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κ. Μουτζούρης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών Δ. Πρωτοψάλτης, με επιστολή τους προς τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούση, ζητούν και πολύ σωστά να επιστραφεί η ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου στο φυσικό της χώρο.
Η σημαία του Πολυτεχνείου έχει παραμείνει καταχρηστικά και χωρίς κανένα λόγο στη φύλαξη της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ από την περίοδο όπου λειτουργούσε το συμβούλιο της ΕΦΕΕ με πρόεδρο τον Χρ.Παπουτσή. Ο Παπουτσής με αδιαφανείς διαδικασίες την «παρέδωσε» στην ΠΑΣΠ η οποία και «εκμεταλλεύεται» κομματικά αυτό το σύμβολο.
Εφόσον η ΕΦΕΕ διαλύθηκε, η σημαία έμεινε στην ΠΑΣΠ, η οποία κάθε χρόνο τη μεταφέρει στον χώρο του Πολυτεχνείου για την επέτειο της ιστορικής εξέγερσης και μετά την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία την παίρνει πίσω στα γραφεία της Χαρ. Τρικούπη.
Το Πασόκ υποχρεούται να την παραδώσει στον φυσικό ιδιοκτήτη της, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το Πολυτεχνείο και φυσικός της χώρος είναι το μουσείο του Πολυτεχνείου. Η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία αποκλειστικότητα πάνω στη σημαία αντίθετα είναι φανερό ότι πολλά χρόνια τώρα καπηλεύεται το συμβολισμό της σημαίας και τους Αγώνες των φοιτητών. Ποιο άραγε νόημα έχει ο αγώνας για την επιστροφή των Ελγινείων όταν η παράταξη της νεολαίας ενός κόμματος εξουσίας εκμεταλλεύεται και ταλαιπωρεί ένα σύμβολο που ούτε του ανήκει ούτε δικαιούται να το κομματικοποιεί!
Αξίζει να σημειωθεί ότι επιθυμία του Ιδρύματος είναι να εκτεθεί η ιστορική σημαία μαζί με την πύλη του Πολυτεχνείου[μέχρι στιγμής το Πασόκ δεν έχει αντιδράσει και οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ αρνούνται να σχολιάσουν το γεγονός].

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala kanei h pasp.
siga mhn afisoume th shmaia thn aimatovammeni na tin kratane oi kapileutes tou agwna tou polytexneiou.
autoi pou exoun metatrepsei ton eortasmo tou polytexneiou kai to xwro tou eortasmou se festival kne-odhghth.
siga mhn afisoume ti simaia se autous.
autoi einai ikanoi na ti dinoun dwro me to rizospasti i me ta kouponakia tis kne pou poulane se kathe gwnia gyrw apo to polytexneio.

OI NEOI DEN KSEXNOUN EKEINO TO NOEMBRH,
PALEYOUNE ME TIS ARXES TIS 3hs TOY SEPTEMBRH.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί απορείς.

Τόσα χρόνια, αν κάτι "δίδαξε" το πασοκ είναι η αρπαγή ο,τιδήποτε ΔΕΝ του ανήκει.

Και το αστείο είναι ότι μεταφέρουν τη σημαία στην Πρεσβεία της πατρίδας του αρχηγού τους. Τραγέλαφος ή ειρωνία?

Ανώνυμος είπε...

Κομπλεξικο, ανιστορητο, προπαγανδιστικο blog καθ εικονα και ομοιωση του δημιουργο του προφανως.Και αμα θες διεγραψε το το σχολιο μου.Το ποιοι καπηλευονται την επετειο του Πολυτεχνειου περνα μια βολτα απο τις σχολες να το δεις παροπιδοφορε προλεταριε.Απλα θα σου πω οτι εκτος απο τη σημαια που ειναι αψυχη και δεν εχει βουληση η συντριπτικη πλειοψηφια των "μπροσταρηδων" εκεινης της εξεγερσης σημερα ειναι στο χωρο του Πανελληνιου Σοσιαλιστικου Κινηματος.Να τους γυρισουμε κι αυτους πισω??

Ανώνυμος είπε...

Απο οσα γνωριζω και εχει τυχει να μαθω η σημαία φυλάσσονταν μετά το 1974 με ευθύνη του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ ενώ από το 1980 η ΠΑΣΠ, λόγω της αδυναμίας συγκρότησης του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ, ανέλαβε ως η τότε πλειοψηφούσα παράταξη το καθήκον της φύλαξης.(αν καπου δεν τα λέω σωστά παρακαλώ διορθώστε με).Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "το Πασόκ κρατά παράνομα τη σημαία του Πολυτεχνείου,που δεν του ανήκει!".Κρατα παράνομα??????Τι σημαίνει αυτό??Αυτή είναι η απορία μου που θα ηθελα καπιος να μου απαντήσει.Δεν διαφωνω με το να παραδοθει η σημαια αλλα οχι στην βουλη!Στο φυσικό της χωρο,το Πολυτεχνειο!!Εκει που χυθηκε το αιμα των αγωνιστων.Η σημαια ανηκει στους φοιτητες και οχι στους βουλευτες!!Και τελος θα ηθελα να αναφερω οτι στις μέρες μας οι φοιτητές αγωνίζονται για τα ιδια πράγματα που αγωνιστηκαν και τότε....

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλαβω τι γιορταζουμε την ημερα του Πολυτεχνειου?Την δημοκρατια,ελευθερια.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΗΝΗ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ (ΣΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ)ΠΟΥ ΘΕΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΠΕΤΑΛΙΣΜΟ,ΚΛΕΦΤΕΣ(ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ,ΟΜΟΛΟΓΑ),ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΣΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΕΟΤΕΡΟ,ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΚΛΕΦΤΗ η ΣΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΨΟΥΜΕ.