Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

"η αριστερά σήμερα ακολουθεί δεξιά πολιτική....."

Ντενί Γκετζ, ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Το θεώρημα του Παπαγάλου»


Είναι γνωστό ότι σας ενδιαφέρει η πολιτική. Είστε αισιόδοξος για το μέλλον; Πιστεύετε ότι ο Νικολά Σαρκοζί ανήκει στη σειρά των μεγάλων πολιτικών που από παράδοση έχει δημιουργήσει η Γαλλία;

Είμαι αισιόδοξος για τις μικρές ομάδες πολιτών που δημιουργούνται μέσω του Ιντερνετ σε διάφορες χώρες. Πιστεύω ότι αυτή η πολιτική θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Πάντως αναρωτιέμαι γιατί ο λαός δεν επαναστατεί. Πιστεύω ότι ο Σαρκοζί έκανε μια συντηρητική επανάσταση όπως η Θάτσερ και νομίζω ότι τα κατάφερε. Αυτή η πολιτική είναι που έχει δημιουργήσει την κρίση σήμερα.

Πώς βλέπετε το μέλλον της Ευρώπης;

Είμαι αντίθετος με την Ευρώπη και στο τελευταίο δημοψήφισμα που έγινε στη Γαλλία ψήφισα κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πιστεύω ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι κατά του λαού. Για ποιαν Ευρώπη μιλάμε; Η Ευρώπη έχει γίνει σαν ένας κακός αστυφύλακας, που μαστιγώνει και δεν αφήνει την κυβέρνηση να κάνει αυτό που θέλει. Και η αριστερά; Είμαι θυμωμένος με την αριστερά γιατί σήμερα ακολουθεί δεξιά πολιτική, ενώ η δεξιά δεν είναι αριστερά και επομένως δεν υπάρχει αριστερή πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: