Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Καρχιμάκη! Ψάχνεις συνεχώς τις λάσπες και αυτές σε κατάπιαν!

Έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα (εδώ) ότι είναι φύσει παράλογο τόσο από νομικής όσο και από ηθικής άποψης, τα πρακτικά των καταθέσεων της Εξεταστικής επιτροπής για τη υπόθεση Βατοπαιδίου, να δίδονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην δημοσιότητα και να μη παραμένουν μυστικά μέχρι το πέρας της (ανακριτικής) Εξεταστικής.
Παρόμοια αντίδραση ήρθε προχθές και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ελλάδος όπου με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα κάνει λόγο για ακύρωση της μυστικότητας των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής .
Η επιστολή του κ. Παξινού προς τον πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής: «Παρατηρείται πρόσφατα το γεγονός, ότι μέλη της ειδικώς συσταθείσας κατά τον κανονισμό της Βουλής, Εξεταστικής Επιτροπής (άρθρα 114 επ. του κανονισμού της) εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπου εκφράζουν απόψεις επί της διεξαγόμενης έρευνας, πολλές φορές μάλιστα αναφέρονται και σε έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις της διαδικασίας.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν ιδίως το άρθρο 145 του Κανονισμού της Βουλής, που παρέχει στις Εξεταστικές Επιτροπές όλες τις αρμοδιότητες και τα συναφή καθήκοντα των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών, φρονούμε, ότι οι προαναφερθείσες ενέργειες και συμπεριφορές είναι παντελώς ασυμβίβαστες προς τη φύση της υφιστάμενης λειτουργίας και διασύρουν και ευτελίζουν τον θεσμό και το έργο της επιτροπής.
Πέραν δε τούτου, με τις άνω συμπεριφορές ακυρώνεται παντελώς η μυστικότητα των συνεδριάσεων των επιτροπών, που αποτελεί αναγκαίο στοιχείο της προδικασίας και επιπλέον μπορούν οι εκφραζόμενες δημόσια απόψεις να θεωρηθούν ως εκπεφρασμένες γνώμες, που μπορούν να χαρακτηρίσουν και προκατειλημμένη την ψήφο τους κατά την σύνταξη του σχετικού πορίσματος της επιτροπής, κατ' άρθρο 148 του Κανονισμού της Βουλής».
Βέβαια ο κ. Παξινός αναφέρεται με πολύ …τακτ στα έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις της διαδικασίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μέσω του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Καρχιμάκη και μέλος της Εξεταστικής επιτροπής.
Πολλά από αυτά μου έχουν σταλεί (με e-mail) και εμένα από τον κ. Καρχιμάκη και διερωτώμαι εάν υπάρχει πλέον θεσμός ο οποίος δεν έχει ποδοπατηθεί από τον συγκεκριμένο βουλευτή.
Επανειλημμένα μέσα από αυτό εδώ το blog έχω αναφερθεί στον πρωταγωνιστή του «Γκαιμπελισμού» και του βιασμού του Κοινοβουλίου.
Τα … «πολιτικά» ανδραγαθήματα του πολλά. Τι ερωτήσεις με ….πλαστές επιστολές…, τι ερωτήσεις με επιστολή ….αγνώστου για δήθεν σκάνδαλο, τι ερωτήσεις για ….ανύπαρκτες υποθέσεις που φυσικά διαψεύδονται από τους εμπλεκόμενους σε αυτές , τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;
Μέχρι και ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης μαζί με άλλους 13 συναδέλφους του από το ΠαΣοΚ με την οποία κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι ήρε 37 καταδίκες …….κάποιου…… επιχειρηματία προκειμένου να τον διορίσει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου μεγάλου δημόσιου οργανισμού .
Έτσι όπως το διαβάζετε, …κάποιου…. γενικά και αόριστα χωρίς να αναφέρουν κάποιο όνομα .
Βέβαια όλα αυτές οι φασιστικές πρακτικές επέφεραν αγωγές εις βάρος του «Κλουζό» του ΠαΣοΚ κ.. Καρχιμάκη, ύψους 3 εκατ. ευρώ περίπου.
Όμως το ζήτημα παραμένει και η συμπεριφορά του είναι συνεχώς αρνητικά επιταχυνόμενη σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών μας.
Μέσω του συγκεκριμένου βουλευτή ο φασισμός έχει εισχωρήσει στον ιερό χώρο του Κοινοβουλίου και ο «γκαιμπελισμός» σε μια εξελιγμένη μορφή του έλαβε θέση στα έδρανα του. ........

...................
Όλη αυτή η «βιομηχανική μηχανή» ανερυθρίαστου εμπαιγμού των Ελλήνων πολιτών, φέρνει στο νου το άρθρο 65 του Φασιστικού Ποινικού Κώδικά της Ιταλίας του Ντούτσε, σύμφωνα με το οποίο διασφαλιζόταν το κοινωνικό συμφέρον με τον ανασκολοπισμό των …εχθρών της φασιστικής ιδεολογίας και προστατεύονταν με το ακαταδίωκτο οι πρωτεργάτες αυτής της …. «διαδικασίας».

H ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ όπως φαίνεται ούτε μπορεί , ούτε θέλει (αφού δεν αντιδρά) να ξεφύγει από το παρελθόν του «σκληρού ροκ» και του ανεύθυνου λαϊκισμού.

Με παρόμοιες ενέργειες πιστεύει αλήθεια κανείς ότι το ΠαΣοΚ έδινε την «μάχη» για την μεταβίβαση του φακέλου στην Βουλή και για την επένδυση δικαστικής τηβέννου προς αναζήτηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ή προς άγρια άγρευση του οποιοδήποτε υλικού για κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικά συμφέροντα ;

Όσο για τα ΑΤΟΦΙΑ έγραφα των καταθέσεων(μέσω των e-mail του κ. Καρχιμάκη) είναι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει και έχει υποχρέωση να προστατέψει τους Δημοκρατικούς και Κοινοβουλευτικούς μας θεσμούς.

Γιατί όπως έλεγε και ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκης «Αν συνηθίσεις στη θέα του Τέρατος και δεν αντιδράς στην αγριότητά του με κάθε τρόπο που διαθέτεις, τότε γίνεσαι κι΄εσύ μέρος του Τέρατος, σάρκα από την σάρκα του»
politis-gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΜΙΧΑΛΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Όταν γαμάει ο Μιχαλιός, τσούζει ο κώλος ΤΟΥ


(γραμμή Βαλλιανάτου)

Ανώνυμος είπε...

`GIATI DEN PSAXNETE TO THEMA TIS PARALIAS TIS SITIAS? ENA SORO AUTHERETES KATASKEUES APO TON ADERFO KARXIMAKI KAI DEN KOUNIETE FILO!!!!EXEI PLATES MIXALAKI!!

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο ωραίος μάγκας είναι ο politis-gr που τους εκθέτει καθημερινά!

Ανώνυμος είπε...

Το 2020 που θα γίνει κυβέρνηση το πασόκ ο Καρχιμάκης έχει καβατζάρει τη θέση του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ξέρει από λάσπη, πολύ καλά.
Να δούμε όμως πρώτα που θα βρεί τα λεφτά να πληρώσει για τις αγωγές που εκκρεμούν σε βάρος του.
(Χρειάζεται να μαντέψω ότι θα τα δώσει το κόμμα;)