Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

και σε άλλο εκβιασμό μπλεγμένοι οι "αξιόπιστοι μάρτυρες" του Πασόκ!"

Μια μικρή μαφία είχαν στήσει οι αξιόπιστοι μάρτυρες του γραφείου τεκμηρίωσης του Πασόκ. Το ζεύγος Κουκουβίνου - Σωτηροπούλου.Η κερδοφόρα «εταιρία απάτης» που είχαν στήσει απέσπασε 7.000 ευρώ (από τα 13.000 που ζητούσαν) με την υπόσχεση ότι θα εξασφάλιζαν στα θύματα, άδεια για λειτουργία πρακτορείου ΟΠΑΠ… «λόγω των υψηλών γνωριμιών τους».
Στις εγκλήσεις που κατέθεσαν δύο θύματα (μητέρα και γιός) της «εταιρείας» καταγράφεται το ιστορικό της υπόθεσης που θυμίζει… σενάριο ταινίας! Μάλιστα, διαβεβαίωναν τα θύματα ότι έχουν εξασφαλισμένη την άδεια λειτουργίας του πρακτορείου ΟΠΑΠ που έχει ο ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Τριγκώνης, που βρίσκεται στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, επί της οδού Πόντου 30, λόγω του ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και θέλει να τη δώσει. Αποτέλεσμα ήταν η μητέρα και ο γιος να πειστούν και να ενδώσουν στις …πιέσεις!
Από την προανάκριση προέκυψε ότι η δικηγόρος και ο σύντροφός της απέσπασαν παράνομα τα χρήματα από τα θύματά τους και έπειτα έγιναν λαγοί αφού δεν υπήρχε καμιά πιθανότητα να τους εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια! Η δικογραφία που εστάλη στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τις κατηγορίες για «απάτη» και «παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων», με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απέστειλε κλήσεις στους δύο δικηγόρους
για να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις -ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων- την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου. Δεν αποκλείεται να ζητήσουν -όπως δικαιούνται- 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσουν τις καταθέσεις τους.

2 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Στον εισαγγελέα την Πέμπτη Κουκουβίνος και Σωτηροπούλου
Την Πέμπτη κλήθηκαν να καταθέσουν, στον εισαγγελέα πρωτοδικών, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων οι Μ. Κουκουβίνος και Στ. Σωτηροπούλου.

Ως ύποπτοι για την τέλεση των αδικημάτων της εκβίασης και της απάτης θα κληθούν να καταθέσουν την Πέμπτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι δικηγόροι Μιχάλης Κουκουβίνος και Σταματίνα Σωτηροπούλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται για τον εκβιασμό στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση ύστερα από την προβολή του βίντεο που εμφανίζει τον Μ. Κουκουβίνο να «διαπραγματεύεται» ανταλλάγματα σχετικά με την υπόθεση ακινήτων που διεκδικούσαν ακτήμονες στη Ν. Ραιδεστό, αξιολογώντας το περιεχόμενο των συγκεντρωθεισών καταθέσεων, διαπίστωσε εμπλοκή στην υπόθεση και της Στ. Σωτηροπούλου, παρά το γεγονός ότι η ίδια διατείνεται ότι δεν γνώριζε για τις «συναλλαγές» του συντρόφου της.

Ήδη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απέστειλε κλήσεις στους δύο δικηγόρους για να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις -ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων- την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου. Πάντως, δεν αποκλείεται να ζητήσουν -όπως δικαιούνται- 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσουν τις καταθέσεις τους.

Από τα στοιχεία που συνέλεξε ο κ. Μαδεμλής, οι δύο δικηγόροι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν για τα αδικήματα της «εκβίασης από κοινού και κατ' εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα» σε βαθμό κακουργήματος και της μεμονωμένης απάτης από κοινού. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο αδίκημα είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά μία περίπτωση ακτήμονα της Νέας Ραιδεστού -διεκδικητή οικοπέδου, το οποίο τελικώς κατέληξε στη Μονή Βατοπεδίου- που φέρεται να εξαπατήθηκε από το ζευγάρι.

Σημειώνεται ότι η Στ. Σωτηροπούλου έχει ήδη καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, υποστηρίζοντας ενώπιον του εισαγγελέα ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη συνάντηση του συντρόφου της με τον επιχειρηματία και επιμένοντας ότι αυτή χειρίζονταν τις υποθέσεις των ακτημόνων.

Κατάθεση Κ. Κάνου

Στο μεταξύ, το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών πέρασε σήμερα η Κωνσταντίνα Κάνου, που φέρεται να παρέστη στο «ραντεβού» της Στ. Σωτηροπούλου και του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, μεσολαβώντας, παράλληλα, στο να έρθουν σε επαφή τα δύο παραπάνω πρόσωπα.

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η κα Κάνου υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλές από το ζεύγος Στ. Σωτηροπούλου-Μ. Κουκουβίνου. «Έχω ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία μου με τη Σωτηροπούλου μετά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή. Μου ζήτησε να πω κάτι που θα την καλύπτει», είπε, εκτιμώντας ότι η δράση της δικηγόρου «κρύβει κάποια συμφέροντα».

Σε ερώτηση για τη σχέση που τη συνδέει με τη Στ. Σωτηρουπούλου, απάντησε: «Δεν είμαστε φίλες. Έχουμε μακρινή συγγένεια». Απαντώντας δε, σε άλλη ερώτηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους προσφέρθηκε να φέρει σε επαφή τη δικηγόρο με το νομάρχη Θεσσαλονίκης είπε πως «ήθελα να τη βοηθήσω, όπως κάνω με κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/11/2008_257488

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΣΠΗ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 26

(Ξετυλίγεται καθημερινά το κουβάρι της συνομωσίας, Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΒΑΓΓΕΛΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΑΝ, απλά τους χάλασε βλακωδώς τη μανέστρα το παιδάκι ο Παπακωνσταντίνου)

Μία χρονική παράθεση των στοιχείων για το Βατοπέδι (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1998-2003).

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008:
Η δικαιοσύνη παραπέμπει τον ασφαλιστή Κοντομηνά της Interamerican για οικονομικές ατασθαλίες με ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (αρχές Νοεμβρίου έγιναν ΔΕΚΑ).
1. Ο Κοντομηνάς πάει το δεκαπενταύγουστο στη Μεγίστη Λαύρα στο Αγιο Όρος

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ + ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2008
2. Από αρχές Σεπτέμβρη και σχεδόν επί τρίμηνο ο ALPHA (ιδιοκτησίας Κοντομηνά) ξοδεύει το 80% των ειδήσεών του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μεροληπτήσει υπέρ του Βατοπεδίου, ουσιαστικά προσφέροντας της κρατική ακίνητη περιουσία. Κύριοι κατήγοροι τηλε-δημοσιογράφοι είναι ένας αριστερο-δεξιών καταβολών εκδότης (Κύρτσος), και ένας πρώην αρθρογράφος/διευθυντής του Ριζοσπάστη (Βερύκιος).
3. Το Χαζογκιόργκο και δεκάδες στελέχη του πασόκ παρελαύνουν καθημερινά από τον ALPHA, μιλώντας για το σκάνδαλο του αιώνα.
4. Κύριος στόχος των τηλε-ηθοποιών του Κοντομηνά είναι ο Ρουσόπουλος και κύριος πολιτικά ωφελημένος είναι το πασόκ.
5. Αρχίζουν να βγαίνουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν να πέφτει η Ν.Δ. και να ανεβαίνει το πασόκ
6. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA και ψιθυρίζουν υπονοούμενα, φήμες και σενάρια για την υπόθεση, χωρίς να λένε τίποτε συγκεκριμένο (άκουσα, συζητείται, δεν είμαι σίγουρος, κλπ)
7. Ο οδηγός του Εφραίμ (Αποστολίδης) λέει ότι πήγα τους καλόγερους στα υπουργεία και μία φορά στο σπίτι του Ρουσόπουλου.
8. Η ακίνητη περιουσία και τα δάνεια του Ρουσόπουλου είναι πεντακάθαρα (όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν).
9. Υπό την πίεση των τηλεοράσεων γκρινιάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και παραιτείται ο Ρουσόπουλος για να μην πέσει η κυβέρνηση.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2008
10. Αρχίζει η εξεταστική. Κάποια Σωτηροπούλου (υποτιθέμενη δικηγόρος ακτημόνων της Ραιδεστού) καλείται από το πασόκ για μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ο Ψωμιάδης της είπε ότι έχει εντολές άνωθεν. Η Β.Πατουλίδου του πασόκ επιβεβαιώνει τη Σωτηροπούλου και λέει στα κανάλια ότι το γράφουν και τα πρακτικά.
11. Δημοσιοποιούνται τα πρακτικά όπου δεν αναγράφονται τέτοια πράγματα και η Πατουλίδου του πασόκ λέει ότι εννοούνται (έτσι το ερμηνεύει αυτή).
12. Δημοσιοποιείται βίντεο του συζύγου της Σωτηροπούλου Κοκοβίνου που τον δείχνει να ζητάει τεράστια μίζα για να μην χαλάσει τη δουλειά, ρίχνοντας τους ακτήμονες της Ραιδεστού.
13. Η σύζυγός του δικηγόρος λέει εγώ δεν έχω σχέση με αυτά που κάνει ο Κουκουβίνος και η μαρτυρία μου εναντίον του Καραμανλή είναι αληθινή.
14. Ο Κουκουβίνος είχε διορισθεί από τον Κοντομηνά σαν μέλος του Δ.Σ. του Άρη Θεσσαλονίκης. Επίσης είχε κατέβει σαν υποψήφιος του πασόκ στις εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης.
15. Ο οδηγός Αποστολίδης λέει ότι γνώριζε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Παπαγεωργίου. Του ζήτησαν να τον περιγράψει και είπε ότι ήταν 40 χρονών και έχει 1.80 ύψος ( ο πραγματικός Παπαγεωργίου είναι 70 ετών και έχει 1.70 ύψος)
16. Την ώρα που κατέθετε ο Αποστολίδης πιάστηκε από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής να διαβάζει την κατάθεσή του από Fax που είχε σταλεί από τον ALPHA του Κοντομηνά. Ο Αποστολίδης έχει δικηγόρο το Ραγκούση, που ήταν συνήγορος της 17 Νοέμβρη και του έκπτωτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.
17. Ο μάρτυς κυρία Κανά που υποτίθεται ότι θα επιβεβαίωνε τα λεγόμενα της Σωτηροπούλου λέει ότι είναι όλα ψέμματα και μάλιστα ότι μαγνητοφώνησε τηλεφωνική επικοινωνία που η Σωτηροπούλου την προέτρεπε να πεί ψέμματα.
18. Την προηγούμενη της κατάθεσής του στην εξεταστική ο Κουκουβίνος μπαίνει στο νοσοκομείο ισχυριζόμενος ότι έχει ζαλάδες και αρρυθμίες (Θυμίζει μήπως άλλο πράσινο δικηγόρο της ΓΣΕΕ πριν από λίγους μήνες;).
19. Το πασόκ που είχε προκαλέσει την εξεταστική μετά τις μεθοδεύσεις Κοντομηνά, αλλάζει κουβέντα και αρχίζει να μιλάει για την ακρίβεια και τα προβλήματα στα νοσοκομεία.
20. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες, τα πασοκικά blogs και τα κανάλια εξαφανίζουν το τεράστιο αυτό θέμα από την επικαιρότητα και αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους στα προβλήματα των νοσοκομείων και την ακρίβεια (που τόχω ξανακούσει;).
21. Ο Παπακωνσταντίνου του πασόκ επίσης λέει ότι η Σωτηροπούλου είναι Νεοδημοκράτισσα (τόσο νεοδημοκράτισσα που κατηγορούσε τον Καραμανλής ότι ήξερε και συντόνιζε την ιστορία του Βατοπεδίου).
22. Ο Παπακωνσταντίνου ομολογεί ότι ήξερε για το βίντεο από το Σεπτέμβρη. Εάν ήταν νεοδημοκράτης ο Πάπιστας θα πήγαινε το βίντεο στη Ν.Δ. ή στο πασόκ; Και μάλιστα το golden boy του πασόκ προσπαθεί να μας πείσει ότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ στο πασόκ δεν είχε ενημερωθεί για το βίντεο.
23. Η Κάνου έφερε στην Εξεταστική ιδιόχειρο σημείωμα της Σωτηροπούλου που καθοδηγούσε την Κάνου να πεί ψέμματα για τον Καραμανλή. ¨Εχει επίσης και κασέτα που η Σωτηροπούλου της έλεγε «ήλθε η ώρα να βγάλουμε λεφτά» (Σημ.: από τον Εφραίμ δεν θα έπαιρναν γιατί το θέμα είχε ήδη σκάσει στις τηλεοράσεις, άρα από ποιόν θα τα έπαιρναν τα λεφτά;). Η Σωτηροπούλου καταθέτει ότι είχε επίσης ενημερώσει ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ (όλα τα πράσινα μπουμπούκια στο κόλπο).
24. Ο Γιωργάκης ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ πως είναι δυνατό να κατηγορεί η παλιο-νέα-δημοκρατία το δεξί του χέρι; Ερωτώμενος ο Παπακωνσταντίνου γιατί επί δίμηνο χειροκροτούσε τις κατηγορίες της Σωτηροπούλου εναντίον του Καραμανλή, παρόλο που ήξερε ότι ήταν όλα ψέμματα, λέει άλλα αντάλλων (πχ. όλο το σκυλολόι των εκβιαστών ήταν νεοδημοκράτες). Το σενάριο μπάζει εντελώς αλλά ο Γιωργάκης τον καλύπτει (και ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΊΠΟΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ).
25. Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μονής και των διαφόρων εμπλεκόμενων εταιριών και δεν φαίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ οποιαδήποτε σχέση με πολιτικό της Ν.Δ. Απογοητευμένοι οι βουλευτές του πασόκ, φωνάζουν ασυνάρτητα προς όλες τις κατευθύνσεις να ανοίξουν και άλλοι λογαριασμοί, προφανώς για εντυπώσεις στα κανάλια.
26. Οι Σωτηροπούλου και Κουκουβίνος (που έλεγαν ότι ο Καραμανλής έχει οργανώσει το Βατοπέδι) κατηγορούνται επώνυμα ότι έκαναν πολλούς άλλους εκβιασμούς και έταζαν (έναντι χιλιάδων ευρώ) ακόμη και γραφεία ΠΡΟΠΟ σε καλόπιστους συμπολίτες τους.

ΒΕΒΑΙΑ:
Ο ασφαλιστής Κοντομηνάς της Interamerican καθημερινά παίζει το ιδιο επεισόδιο με τους λακέδες του, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια (εάν το μαγνητοσκοπούσαν θα γλύτωναν πολύ κόπο και χρήμα).

..............
Κατά τα άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΑΖΟ-ΓΚΙΟΡΓΚΟΥ KAI ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΗ Ν.Δ. (μαζί και ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, καλά αυτός είναι παντός καιρού εναντίον της Ν.Δ., περιμένει τα 20 δις του 4ου πακέτου από την Ε.Ε.)
[όχι πως δεν έχουν γίνει επικοινωνιακές ηλιθιότητες από τον Καραμανλή, που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τις ανεπάρκειες του Ρουσόπουλου].
...............

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 27