Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

«Εντός της συνθήκης του Κυότο πάλι η Ελλάδα... και κλάμα οι ΠΑΣΟΚοι»

Μέχρι και πριν ένα μήνα ο ΣΚΑΙ επέμενε ότι είμαστε εκτός του Πρωτοκόλλου του Κιότο και μάλιστα έλεγε «Νέα κίτρινη κάρτα για το Κιότο», παραβλέποντας ότι η επιτροπή του ΟΗΕ που επισκέφθηκε τη χώρα τον Σεπτέμβριο όχι μόνο δεν έκανε κανένα αρνητικό σχόλιο αλλά επιδοκίμασε την Ελλάδα για βελτιώσεις που έγιναν στο Εθνικό Σύστημα Απογραφών.
Μετά την έκθεση από τους Επιθεωρητές ήρθε και η ομόφωνη απόφαση του ΟΗΕ σαν σφαλιάρα σ΄όσους έλεγαν βλακείες...
«Με ομόφωνη απόφαση του ΟΗΕ η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στους ευέλικτους μηχανισμούς του Κιότο
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΟΗΕ αποφάσισε ομόφωνα, χθες 13 Νοεμβρίου 2008, ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στους ευέλικτους μηχανισμούς (εμπορία ρύπων κ.α.) του Πρωτοκόλλου του Κιότο.
Αναλυτικότερα, στην απόφασή της η Επιτροπή του ΟΗΕ, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει ότι :
1. Η Ελλάδα έχει τις απαραίτητες θεσμικές, διοικητικές και οργανωτικές ρυθμίσεις ώστε το Εθνικό Σύστημα Απογραφών των αερίων του θερμοκηπίου να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.
2. Το Εθνικό Σύστημα έχει όλες τις δυνατότητες και την τεχνική επάρκεια να σχεδιάζει, να προετοιμάζει και να καταθέτει εγκαίρως τα απαραίτητα στοιχεία στην Γραμματεία Κλίματος του ΟΗΕ.
3. Με την ενεργή συμμετοχή του προσωπικού του ΥΠΕΧΩΔΕ και της πρόσληψης τεχνικού συμβούλου (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΜΠ) διασφαλίζεται η συνέχεια του Συστήματος σε διάρκεια χρόνου.
4. Οι Εκθέσεις για τις τελευταίες απογραφές των εκπομπών που κατέθεσε η Ελλάδα, σε εφαρμογή του νέου συστήματος, είναι σαφώς βελτιωμένες σε σχέση μ’ αυτές των παλαιοτέρων ετών.
Η απόφαση αυτή του ΟΗΕ δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που διατύπωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα της Απόφασης του ΟΗΕ τον Απρίλιο του 2008.
Συγκεκριμένα τότε είχαμε υποστηρίξει ότι : .....ολόκληρο το άρθρο στο δεξί εξτρέμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: