Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Εξεταστική:κόλαφος για το Πασόκ, ο πρώην δήμαρχος Βιστωνίδας (Πασόκ) και ο Τσαλίδης.

Σοκ στο Πασόκ σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το δήθεν σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Κατέθεσε τις δικές του εκτιμήσεις, ο πρώην δήμαρχος Βιστωνίδας, Βασίλης Τσολακίδης, που εκλέγετο με το ΠΑΣΟΚ.

«Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στον κ. Ρουσόπουλο, ο Δεσπότης μου είπε: «Δήμαρχε άστα. Αφού φεύγουν από δω, θα δούμε τι θα γίνει». Ήταν κοινό μυστικό, ότι οι μοναχοί θα πάρουν αλλού εκτάσεις……».


Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Βιστωνίδας, κατέθεσε και επιστολή του νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη, εννέα μέρες μετά την επίμαχη σύσκεψη, όπου περιλαμβανόταν και το παρακάτω απόσπασμα: «Όσον αφορά στη συνάντηση με τον κ. Ρουσόπουλο και την βαριά φρασεολογία που χρησιμοποιείται γύρω απ' αυτήν, με προφανή σκοπό να υπεισέλθουν κομματικές λογικές στον κοινό αγώνα, νομίζω ότι ήταν διαφανής και εγγυημένη στο περιεχόμενό της υπέρ των δικαίων μας, όπως αποδεικνύεται από την παρουσία του Μητροπολίτη μας, του οποίου τις θέσεις ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει».


Ο πρώην δήμαρχος Βιστωνίδας, αναγνώρισε τις ευθύνες και του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο. Ερωτηθείς μάλιστα από τον Ιορδάνη Τζαμτζή της ΝΔ, για τη στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Π. Σγουρίδη ανέφερε: «Εγώ απ' ό,τι γνωρίζω, ο κ. Σγουρίδης ήταν περίπου στο κλίμα του κ. Φωτιάδη, στην αρχή τουλάχιστον, όπως και άλλοι -και ο κ. Στυλιανίδης- που στην αρχή μιλούσαν για «επενδυτές» κλπ… Τι να πω;».


«Υπέρ Ρουσόπουλου» τάχθηκε και ο Τσαλίδης, πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, ο οποίος τόνισε πως ο Ρουσόπουλος είχε δηλώσει «αναρμόδιος» στη συνάντησή του με τους φορείς της Ξάνθης το Σεπτέμβριο του 2004: «Από την αρχή ήμουν αποστασιοποιημένος. Απλώς ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου παρευρέθηκα σε συνάντηση που έγινε στη Μητρόπολη της Ξάνθης και έχω υπογράψει και το σχετικό κείμενο, εάν θυμάμαι καλά. Δεν συμμετείχα στις διαδηλώσεις που έγιναν το 2003 από τους κατοίκους της περιοχής» ανέφερε ο μάρτυς.


Παρών στην συνάντηση του Θ. Ρουσόπουλου με φορείς της πόλης, τον Σεπτέμβριο του 2004, ο Τσαλίδης διέψευσε προηγούμενες μαρτυρίες που ήθελαν τον πρώην υπουργό Επικρατείας να δηλώνει πως «το ιδιοκτησιακό έχει κλείσει» και να συστήνει στους συνομιλητές του «να μην διαταραχθούν οι σχέσεις τους με τη Μονή. Είμαι σχεδόν σίγουρος, για να μην πω σίγουρος, ότι δεν είπε κάτι τέτοιο ο κ. Ρουσόπουλος. Και, εάν έκανε νύξη, έκανε νύξη σε ό,τι αφορά τις σχέσεις τοπικής Εκκλησίας και Μονής. Επ' ουδενί είπε ότι πρέπει να τα έχουμε καλά με τους μοναχούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: