Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Στην πολιτική μέχρι την τελευταία στιγμή όλα παίζουν…


Πέρα από όλα τα άλλα ένα παραμένει το βασικό ερώτημα, θέλει να παραμείνει ο Καραμανλής αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας; Έχει την ψυχή να δώσει τη «μεγάλη μάχη;»
Όλα δείχνουν (και ας μη θέλουν ορισμένοι να το δούνε) ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο θέλει, αλλά διαθέτει Ιώβεια υπομονή, πολιτική ευστροφία και αξιοθαύμαστες αντοχές! Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η πλήρως ενορχηστρωμένη, λυσσαλέα επίθεση κατά Καραμανλή, άρχισε το περσινό καλοκαίρι με τις «περίεργες» φωτιές (φυσικές και μιντιακές) και κορυφώθηκε τώρα με το Βατοπέδι.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν (αρκετοί απ’ αυτούς και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) ότι ο Καραμανλής θα είχε πολιτικά εκπνεύσει πριν ακόμα μπει ο χειμώνας. Και όταν άρχισαν να «παίζουν χοντρά» το χαρτί του Τατούλη οι περισσότεροι απ’ αυτούς στοιχημάτιζαν ότι ο Καραμανλής και η κυβέρνησή του δεν θα προφτάσουν να φάνε τη Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα!
Αν, όμως, δούμε τα πράγματα ψυχρά και εντελώς πολιτικά, θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι ο Καραμανλής όχι μόνο αντέχει, αλλά σιγά και σταθερά ξαναβάζει το ΠΑΣΟΚ στην «προτέρα του θέση» .
Ένα ΠΑΣΟΚ φλύαρο και πολιτικά ανερμάτιστο που παρασυρμένο από τα ροή των «γεγονότων» και την ακόρεστη δίψα του για νομή της εξουσίας κινδυνεύει να οδηγηθεί στις Ευρωεκλογές με τη γλώσσα απ’ έξω… Θα αντέξει το ΠΑΣΟΚ; Θα έχουν την υπομονή οι υποστηριχτές του;
Έχει τις δυνατότητες το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα που το φέρανε στα μέτρα τους οι επικυρίαρχοι του παιχνιδιού, ένα κόμμα χρεοκοπημένο πολιτικά και ιδεολογικά, όσο και να το στηρίζουν με νύχια και με δόντια οι πρώην εχθροί του, να αντέξει το βάρος μιας τέτοιας της διαδρομής;
‘Ηδη τα πρώτα σημάδια κόπωσης έκαναν την εμφάνισή τους σε κάποια από τα ΜΜΕ που τον τελευταίο άρχισαν να το παίζουν εντός, εκτός και επί τα αυτά μέρη,. Την Κική την αγαπώ μα μ’ αρέσει κι η Κοκώ…
Κι αν, ξαφνικά, ο «απρόβλεπτος» Καραμανλής γυρίσει το χαρτί και αρχίσει να το παίζει σκληρός, τι γίνεται; Θα συνεχίσουν τα ΜΜΕ τον «ψυχρό πόλεμο» που μοιραία θα μετατραπεί σε μάχη με απώλειες και θύματα; Έχουν τόσο καθαρή τη φωλιά τους η ΜουΜουάνθρωποι για να διακινδυνεύσουν μιαν τέτοια εξέλιξη; Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο πρέπει να είναι τουλάχιστον, πολιτικά αφελής.
Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που βυθίζει τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στο βούρκο της σήψης και της διαφθοράς, είναι υπαρκτό. Κάθε λογής πρόσωπα, από πολιτικούς (από τη μια μεριά και από την άλλη) μέχρι άθλιες φυσιογνωμίες του υποκόσμου εμπλέκονται σ’ ένα δυσώδη χορό των δισεκατομμυρίων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος υπό τις ευλογίες εκκλησιαστικών και πολιτειακών παραγόντων!
Όσοι ελπίζουν ότι κάτι θα βγει από τις εργασίες Εξεταστική Επιτροπής πλανώνται πλάνης οικτράν. Η Εξεταστική, που τείνει να μεταλλαχθεί σε θίασο ποικιλιών, είναι σίγουρα το τελευταίο δυνατό χαρτί των «νταβατζήδων». Θα παίξει, όμως, το ρόλο της μέχρι εκεί που μπορεί να τον παίξει ένα «καμένο χαρτί».
Κι αν δουν ότι ο Καραμανλής δεν πέφτει (που δεν πρόκειται), τα λυσσασμένα τσακάλια των ΜΜΕ και των εργολαβιών θα προσπαθήσουν να επιτύχουν ότι πέτυχαν με το ΠΑΣΟΚ, να φέρουν δηλαδή και τη Νέα Δημοκρατία στα μέτρα τους για να ολοκληρωθεί έτσι το σενάριο συντριβής του δικομματισμού για να προωθήσουν στην εξουσία τους δικούς τους λογιστές, τους δικούς τους χαρτογιακάδες, τα δικά τους golden boys…
Γι αυτό εξάλλου φρόντισαν, με τη βοήθεια των εσωκομματικών του αντιπάλων, να απογυμνώσουν τον Καραμανλή από τα «στηρίγματά» του… Τον απογύμνωσαν, όμως; Αλλά και για τα πιο καλοδομημένα πολιτικά σενάρια υπάρχει πάντα και η απρόβλεπτη ανατροπή. Στην προκειμένη περίπτωση η απρόβλεπτη ανατροπή μπορεί να λέγεται Κώστας Καραμανλής. Μπορεί και όχι...
Εξαρτάται από το μέγεθος της θέλησης του πρωθυπουργού να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο στην υπαρκτή πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα, αλλά και στο ίδιο του το κόμμα. Πολλοί βλέπω να είναι εκείνοι που μετά από αυτήν την κρίση θα αποχαιρετήσουν την πολιτική για πάντα! Στην πολιτική μέχρι την τελευταία στιγμή όλα παίζουν…
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα του Καραμανλή της «Ρωσικής στροφής» να χρησιμοποιήσει την αναμφισβήτητη δύναμη που κρατάει στα χέρια του και να συντρίψει στην κυριολεξία τους «εκπνέοντες λέοντες» των ΜΜΕ και τους κάθε λογής «κουμανταδόρους» και «νταβατζήδες»
Και ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη προσφορά του πολιτικού Κώστα Καραμανλή στον Ελληνικό λαό, πέρα από τα «όρια» των «φορολογικών ελαφρύνσεων», της «επιδότησης για το πετρέλαιο» και το «ταμείο της φτώχειας»…...

2 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ


Αθήνα,22 Νοεμβρίου 2008





Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας στον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Κατ’ εξαίρεση συμφωνούμε με τον γνωστό πια για τις αντιφάσεις του εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ότι ο κόσμος έχει αλλάξει και οι παλιές συνταγές δεν πιάνουν πια.

Επιτέλους. Φαίνεται πώς κάτι προσπαθεί να πει στο κόμμα του και στον αρχηγό του. Μόνο που εκείνοι δεν τον ακούνε και αρνούνται πεισματικά να συμπράξουν σε κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Λένε παντού όχι. Προσπαθούν απεγνωσμένα να καθηλώσουν την χώρα στο χθες. Στα ελλείμματα και στην ανεργία που οι ίδιοι προκάλεσαν. Στις ξεπερασμένες πρακτικές της άκρατης υποσχεσιολογίας.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Κύρια έγνοια μας είναι να δίνουμε λύσεις χειροπιαστές, ουσιαστικές, χρήσιμες στα προβλήματα του τόπου. Όπως είναι το Σχέδιο για την εξασφάλιση ρευστότητας στην οικονομία προς όφελος όλων των πολιτών. ‘Ένα σχέδιο που – μένοντας πιστό στη μηδενιστική του τακτική – καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ έχοντας να αντιτάξει μόνο ανεφάρμοστα τριτοκοσμικά ιδεολογήματα.»

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μαζί να διώξουμε τον Καραμανλή και άς έλθει ακόμη και ο απόφοιτος του ΠΙΚΠΑ!
Τι σημασία έχει εάν καταρρέει η παγκόσμια οικονομία και κινδυνεύουμε και εμείς αν ξεχειλώσει ο προυπολογισμός!
Τάξε στο λαό λεφτά να πάρουμε τις εκλογές και μετά θα βρούμε ότι δικαιολογίες θέλουμε.

Όλοι στον αγώνα ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ - να κονομήσουμε ΟΛΟΙ:

* [ALPHA] Ο γνωστός υπόδικος με ΔΕΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ασφαλιστής Κοντομηνάς της Interamerican πληρώνει ΟΣΟ-ΟΣΟ δεκάδες πάμπλουτους τηλε-ηθοποιούς, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.
* [MEGA-ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο μεγαλύτερος καναλάρχης και φαταούλας Μπόμπολας κάνει ότι μπορεί, θέλει τα 20 δις του Δ’ ΚΠΣ (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ)
* [ΝΕΑ-ΒΗΜΑ] ο Λαμπράκης σπρώχνει και αυτός να μη χάσει διαφημιστική πίτα
* [ΑΝΤ-1] ο Κυριακού με ΕΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ στην πλάτη κάνει ότι μπορεί για την προίκα της μπεμπούλας
* [ALTER-EXTRA3] ο Κουρής σε διπλό ταμπλό (για όλα τα ενδεχόμενα)
* [ΧΩΡΑ-ΒΡΑΔΥΝΗ] ο Τράγκας (δεν υπάρχει λέπι) νομίζει ότι θα πουλήσει φύλλα κατηγορώντας τη Ν.Δ.
* [ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ] ο μεγαλο-εφοπλιστής ο Αλαφούζος (τόσο χρήμα έβαλα να μη βγάλω και κάτι;) δίνει τα ρέστα του όσο πιό μουλωχτά μπορεί
* [ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο Θέμος Αναστασιάδης προσπαθεί να απεγνωσμένα να γλυτώσει τη στενή (οι ορκωτοί τέλειωσαν τους ελέγχους για τα 5 εκατ. και πάμε για δικογραφία)

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ:

Kάθε πέντε μέρες ΜΑΙΜΟΥ δημοσκοπήσεις στα κανάλια (η δημοσκόπηση της Rass – ιστορικά η πιο φερέγγυα εταιρία δημοσκοπήσεων που φέρνει στα ίσια Ν.Δ. και πασόκ θάβεται από όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια)
και πάει λέγοντας.

ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΟ-ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΥ.

Ο γνήσιος νεοδημοκράτης ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι όλοι αυτοί είναι ένα ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ που θα καταρρεύσει μόλις κάνει την ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ο Καραμανλής.

Τότε, μαζί με τους πάμπλουτους καναλάρχες και τους πρασινοφρουρούς πολιτικούς θα καταρεύσουν και οι προσδοκίες των αμερικανών να χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Βάρδαρους, την Κύπρο στους Τούρκους (σχέδιο Ανάν του Γιωργάκη) και να ματαιώσουν τους Ελληνορωσικούς αγωγούς πετρελαίου.

Απλά πράγματα, λίγο υπομονή.

ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!