Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ο ύπουλος ρόλος του Καρατζαφέρη.....

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλάει με τόσο πάθος κατά στελεχών της κυβέρνησης και ενίοτε κατά του Καραμανλή που μπερδεύεται κανείς και νομίζει ότι μιλά κάποιο στέλεχος του Πασόκ ή κάποιος που βρίσκεται σε άτυπη συμμαχία με τους ιδιοκτήτες των καναλιών και τα συμφέροντά τους.

Μερικές φορές πάλι, υποστηρίζει υποτίθεται τον Καραμανλή και εμφανίζεται ως στέλεχος της παράταξης, θολώνοντας τα νερά και δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται ακόμα στη Νέα Δημοκρατία και ανταγωνίζεται σε βόμβες πολιτικής βλακείας τον «αντάρτη» Τατούλη (κανονικά ο χαρακτηρισμός αντάρτης, έτσι όπως αποδίδεται στον Τατούλη, προσβάλει την έννοια του αντάρτη, αλλά τα ΜΜΕ τον έχουν μετατρέψει σε Άρη Βελουχιώτη της παραπληροφόρησης για να ενισχύσουν την ενορχηστρωμένη αντιπολίτευση που κάνουν στην Κυβέρνηση).


Ο κύριος λόγος που εμφανίζεται τόσο μπουρδουκλωμένος ο Καρατζαφέρης είναι η αγωνία του για το μέλλον του «συναγερμού» του. Το παίζει ηγέτης της Δεξιάς και απευθύνεται στο δεξιό ακροατήριο της ΝΔ για να αποσπάσει ψήφους και να να εξασφαλίσει το φιλί της ζωής και στην Βουλή που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Έχει πέσει στην αλαζονική παγίδα να θεωρεί ανταγωνιστή του στο δεξιό ακροατήριο τον ίδιο τον Καραμανλή και αναλόγως καθορίζει την στάση του και το πνεύμα του λόγου του στις πληθωρικές εμφανίσεις του. Τα πράσινα και υποτίθεται «δημοκρατικά» ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι του, έχουν συμμαχήσει μαζί του και στήνουν ασταμάτητα συνεντεύξεις όπου χαριεντίζονται με «τσάι και συμπάθεια»! Μιλάνε λες και πρόκειται να αποσπάσουν αποκλειστικές δηλώσεις από τον μέλλοντα πρωθυπουργό ενώ ο στόχος τους, συνολικά, είναι η προσέλκυση δεξιών ψηφοφόρων στο γραφικό στρατόπεδο του ΛΑΟΣ.


Νταβατζήδες, Πασόκ, Καρατζαφέρης κινούνται συμμαχικά πάνω σε αυτή την λεπτή ακροδεξιά γραμμή για να πετύχουν την πτώση του Καραμανλή που σε περίπτωση εκλογών δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, όσο και αν υποτιμούν φανερά και τον ίδιο και την πολιτική του.


Ένα είναι σίγουρο. Ο Καραμανλής με τίποτα δεν θέλει να ακούσει για οποιαδήποτε πιθανότητα συνεργασίας με τον Καρατζαφέρη και το κόμμα του μια και ανήκει σε αυτή την σχολή πολιτικής που υπολογίζει στη διαδρομή ενός στελέχους και απορρίπτει πάραυτα τις παλινωδίες και τα πολιτικά σούρτα φέρτα κατά τα συμφέροντα της συγκυρίας. Ο Καραμανλής που μπορεί άνετα να προτείνει, ένα σοβαρό και πετυχημένο πολιτικό αντίπαλο (Κάρολος Παπούλιας) Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν μπορεί με τίποτα να συνεργαστεί με ένα Καρατζαφέρη, αποδεδειγμένα συγκυριακό προϊόν, σε τηλεοπτική συσκευασία, έρμαιο κρυφών συμφερόντων που έχουν ως αποκλειστικό και διαχρονικό στόχο την επάνοδο του Πασόκ στην εξουσία και την επιστροφή της γνώριμης σε όλους μας διεφθαρμένης ανηθικότητας και κρατικοδίαιτης διαπλοκής. Ακόμα και ως άνθρωπος ο Καραμανλής αλλά και η υπερπλειοψηφία των Νεοδημοκρατών, δεν μπορούν να συγχωρέσουν τις κατηγορίες σε προσωπικό επίπεδο («Σαλώμη») που απηύθυνε κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου το 2000 και δημιούργησε κύμα και κλίμα παραπληροφόρησης από όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ (άλλο που δεν ήθελαν). Στην ίδια ακριβώς τακτική κινείται ακόμα ο Καρατζαφέρης με κεντρικό στόχο την επάνοδο του Πασόκ στην εξουσία. Πάντως ο στόχος του για αύξηση των ποσοστών του, κινδυνεύει μια και η δικομματική σύγκρουση συνήθως συνθλίβει τις υπέρμετρες φιλοδοξίες των δορυφορικών πολιτικών τάσεων στα κεντρικά κόμματα. Αυτό φοβούνται οι καναλάρχες και συνιστούν καθημερινά Καρατζαφέρη! Δεν υπάρχει περίπτωση εκπομπή ή δελτίο να μην έχει στο πάνελ της έστω και έναν βουλευτή του ΛΑΟΣ ή και τον ίδιο τον αρχηγό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: