Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

τι ζητά ο Σανιδάς για τη "Μονή Τοπλού";

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία στα οποία ζητά να επικεντρωθεί η εισαγγελική έρευνα:
-Η διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και το πώς ξαφνικά η Μονή Τοπλού βρέθηκε να έχει στην κυριότητα της επιπλέον 26.000 στρέμματα-ακόμα και ολόκληρες δασικές εκτάσεις. Στο σκέλος αυτό ο εισαγγελέας είναι καταπέλτης για τον αδιαφανή ρόλο που έχουν διαδραματίσει σε βάρος του Δημοσίου με ψευδείς εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες δημόσιοι υπάλληλοι.
-η συναφθείσα σύμβαση μεταξύ του Ιδρύματος της «Παναγίας η Ακρωτηριανή» και της Αγγλικής Εταιρείας Loyalward Limited.
Σημειώνεται ότι το θέμα της συμβάσεως μετά από καταγγελίες, το 2001 είχε αποτελέσει αντικείμενο ανάκρισης που διενεργήθηκε μετά από παραγγελία του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Καπόλλα.
Ωστόσο με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Χανίων εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα.
Ο κ. Σανιδάς - και αυτό το σημαντικό-ζητά από την εισαγγελέα Εφετών Κρήτης να μην σταθεί στο επίμαχο απαλλακτικό βούλευμα, αν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας προκύψουν στοιχεία που δεν καλύπτονται από το επίμαχο βούλευμα.
Στο κείμενο της 25σέλιδης παραγγελίας του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «καρφώνει» και την συμπεριφορά βουλευτών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξυπηρετούσαν συμφέροντα της Μονής, επηρεάζοντας πραγματογνώμονες και υπαλλήλους του Δημοσίου.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Θα ήταν αδύνατον βεβαίως η Μονή Τοπλού να επιτύχει τα ανωτέρω χωρίς την εκούσια ή ακούσια συνδρομή τόσο των πραγματογνωμόνων όσο και των ρηθέντων οργάνων του Κράτους. Η συμπεριφορά βεβαίως αυτή των οργάνων του κράτους και ιδία των δασικών υπαλλήλων δεν είναι παράδοξη αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι όργανα υπερκείμενα αυτών, ακόμη και βουλευτές, εμφανίζονταν να διάκεινται ευμενώς προς τα συμφέροντα της Μονής».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί λές για όλα αυτά Μιχαλάκη Καρχιμάκη;

Έρχεται και σένα η ώρα σου, φίλε μου.

Δεν το ήξερες ότι ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται;

Ανώνυμος είπε...

Το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Κρήτης αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση αυτή, στις 15/07/11. Απαλλακτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως.
Η διαδικασία ανέδειξε ως ένα βαθμό τις σκοπιμότητες που εξυπηρέτησε η κατασκευή του "σκανδάλου" από τον Γ. Σανιδά. Δεν είχαν καμιά σχέση με τη Δικαιοσύνη. ΄Αλλες σκοπιμότητες υπηρέτησε ο Γ. Σανιδάς, γνωστές σ' όλους τους έλληνες που παρακολουθούν την επικαιρότητα.