Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Οι μισοί Έλληνες βιώνουν ήδη την παγκόσμια κρίση.

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis, για το περιοδικό «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» οι συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης είναι ήδη αισθητές στους μισούς Έλληνες!

Oι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, ιδίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν από το καλοκαίρι αισθανθεί τον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα της κρίσης και με «δεδομένη» την πτώση της αγοραστικής αξίας των ευρωπαίων, η κρίση για το έτος 2009 θα είναι ακόμα πιο έντονη.

Το 51% των Ελλήνων έχουν βιώσει προσωπικά την οικονομική κρίση, με τις γυναίκες να δηλώνουν πιο απαισιόδοξες.

90.000 νοικοκυριά που προσανατολίζονταν στην αγορά κατοικίας προχώρησαν σε «πάγωμα» της απόφασής τους για λήψη στεγαστικού δανείου, 55.000 νοικοκυριά προχώρησαν στη μεταφορά των στεγαστικών τους δανείων από μια τράπεζα σε άλλη, αναζητώντας πιο ευνοϊκούς όρους, ενώ περίπου 130.000 καταθέτες προχώρησαν σε ανάληψη των καταθέσεών τους από τους αποταμιευτικούς τους λογαριασμούς.

Τέλος έξι στους 10 ερωτηθέντες, εκτιμούν ότι μέσα στην οικονομική κρίση υπάρχουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Ακόμα πιο έντονες είναι οι συνέπειες της κρίσης στην Αμερική με χιλιάδες άστεγους και μεγάλη αύξηση της ανεργίας. Η κρίση στην Αμερική έχει χτυπήσει ασφαλιστικά ταμεία, μεγάλες τράπεζες και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: