Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Νέο πασοκικό «Βατοπέδιο» στα Γιάννενα

Πλήθος "Βατοπεδίων" με σφραγίδα Πασόκ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Παραδόξως το "Βατοπέδι" είναι το μόνο που μας απασχολεί διότι έτσι έχουν αποφασίσει τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης και τα συμφέροντα που κινούν τα "εκβιαστικά νήματα" της μαφίας των καναλιών.
Το νέο "Βατοπέδιο" έσκασε στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη Ιωαννίνων εξασφάλισε με υπουργικές αποφάσεις τη διαχείριση των κληροδοτημάτων ευεργετών, αντί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως προβλέπουν οι νόμοι και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα κληροδοτήματα περιλαμβάνουν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, μεγάλο αριθμό ακινήτων και μεγάλες εκτάσεις.

Στο νέο «Βατοπέδιο» εμπλέκονται οι πρώην υφυπουργοί Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς και Απόστολος Φωτιάδης καθώς και νομικός σύμβουλος του κράτους που γνωμοδότησε υπέρ της Μητρόπολης, όπως ακριβώς έκανε και στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

2 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Ψωμιάδης: Διαψεύδει δήλωση περί εμπλοκής του πρωθυπουργού στο Βατοπέδι
Η δήλωση προκύπτει από την κατάθεση της δικηγόρου, κ. Σωτηροπούλου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Π. Ψωμιάδης, δήλωσε πως «κάποιοι για κομματικούς λόγους και άλλα πιθανά συμφέροντα, επιχειρούν να εμπλέξουν τον Κώστα Καραμανλή μέσω του προσώπου μου. Δεν θα το πετύχουν. Επειδή έχω πνευμόνια, ζητώ να παρουσιαστώ στην Εξεταστική Επιτροπή και στη Δικαιοσύνη. Καμία σκιά δεν υπάρχει στη Νομαρχία, εξάλλου δεν είχαμε καμία αρμοδιότητα. Αντιθέτως, πρώτος εγώ από το 2005, με επιστολή μου, επέστησα την προσοχή όλων σχετικά με το Βατοπέδι. Από κει και πέρα, ποτέ δεν αναφέρθηκα στο όνομα του Πρωθυπουργου. Όλα τα άλλα, είναι σενάρια Τζέιμς Μποντ. Κάτω τα χέρια από τον Καραμανλή».

Σχολιάζοντας, την κατάθεση της κας Σωτηροπούλου από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Ν. Δένδιας σημείωσε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μάρτυρες, που, είτε είναι κατασκευασμένοι, είτε έχουν πλήρη σύγχυση των γεγονότων». Η κα Φεβρωνία Πατριανάκου, υποστήριξε πως η μάρτυς έδωσε τρεις διαφορετικές περιγραφές της συνομιλίας της με τον Π. Ψωμιάδη, ενώ ο Π. Παναγιωτόπουλος, σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως η δικηγόρος, «επεδίωξε και μόνον, τη δημιουργία εντυπώσεων και θορύβου και δεν άγγιξε την ουσία των πραγμάτων, ούτε την αλήθεια».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Εντύπωση σου κάνει που θάβονται υα δεκάδες σκάνδαλα των πρασινοφρουρών από τους καναλο-εκβιαστές;
Παλιά μου τέχνη κόσκινο.