Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

στο καλό Τατούλη και μη μας γράφεις!


Τώρα θα έχεις πολύ χρόνο να μελετήσεις τις βόμβες βλακείας
που έχεις κατά καιρούς εκτοξεύσει!!!
Τρέχα σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες ο Γιωργάκης που εκτιμά ιδιαιτέρως τις υπηρεσίες που έχεις προσφέρει στο κόμμα του και ο Καρατζαφέρης που όπου πάει και όπου σταθεί στηρίζει το "εθνικό σου έργο"(παραλίγο θεάρεστο!)!
Κάνε κάτι μη μαλλιοτραβηχτούν γιατί δεν είσαι δα και
καμμιά γκόμενα που θα σφαχτούν τα παλικάρια της αλλαγής
στην ποδιά σου, έτσι;

3 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

«Εχει αποκοπεί από την παράταξη»

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μαξίμου ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ανέφερε πως ήταν μια ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα κινήσεων εδώ και καιρό, που δείχνουν ότι ο κ. Τατούλης έχει αποκοπεί από την παράταξη.

Όπως είπε ο Λευτέρης Ζαγορίτης, «είναι λυπηρό το ότι γίνεται σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση και να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι επικοινωνιακά η επαναφορά των σεναρίων πτώσης της κυβέρνησης στο προσκήνιο, δεν θα ενοχλήσει ιδιαίτερα το Μαξίμου. Αφενός γιατί θα «σκεπάσει» την οικονομική κρίση, αφετέρου γιατί τίθεται και πάλι το δίλημμα «στήριξη ή πτώση», ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνέντευξη έφερε τον κόμπο στο χτένι

Αναφερόμενος στους λόγους της διαγραφής του κ. Τατούλη, ο Ευάγγ.Αντώναρος δήλωσε πως η συνέντευξη του βουλευτή «αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα τοποθετήσεων που έχει κάνει και πιστοποιούν ότι έχει αποκοπεί πολιτικά και ψυχικά από τον ευρύ πολιτικό χώρο που καλύπτει η ΝΔ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η συνέντευξη στο Εθνος χαρακτηρίζεται από οξύτητα και ακραίες εκφράσεις, σε ώρες κρίσιμες για τη χώρα, «όπου το ζητούμενο για όλους μας στη ΝΔ είναι η ενότητα και η υπεύθυνη συμπεριφορά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Όπως επεσήμανε, «η χώρα χρειάζεται και έχει σταθερή κυβέρνηση που παίρνει της πρωτοβουλίες και τα μέτρα που χρειάζονται για τη στήριξη της οικονομίας και όσων έχουν ανάγκη».

«Οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους, αλλά με τρόπο που δεν θέτει σε κίνδυνο τη σύμπνοια, την κοινή προσπάθεια, τον κοινό στόχο, που αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων», σημείωσε σε άλλο σημείο της ενημέρωσης.

Μανώλης: «να τιμωρηθεί»

«Αλλα κίνητρα» πέραν της λειτουργίας του στο πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας διαβλέπει για τον Πέτρ.Τατούλη ο Ιω.Μανώλης.

Ο επίσης «αντάρτης» της κυβερνώσας παράταξης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό τάχθηκε ευθέως υπέρ της τιμωρίας του αρκάδα βουλευτή από τα πειθαρχικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως υποστηρίζει, η επίθεση Τατούλη κατά του Καραμανλή και του περιβάλλοντος του Μαξίμου έχει προσωπικό χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Πέτρ.Τατούλης όσο και ο Ιω.Μανώλης και άλλοι γαλάζιοι «αντάρτες» έχουν στηρίξει πλήρως με την ψήφο τους τις πολιτικές Καραμανλή - Αλογοσκούφη σε φορολογικό, ασφαλιστικό και εισοδηματική πολιτική. Επιπλέον, δεν αντέδρασαν για τη «φίμωση» με την αποχώρηση από την ψηφοφορία για την Ανακριτική κατά των Ρουσόπουλου, Μπασιάκου και Δούκα για το Βατοπαίδιο.

από το "ΕΘΝΟΣ"

Παπουτσάκης είπε...

Ολική διαγραφή
Η συνέντευξη στο Εθνος οδήγησε τον Κ.Καραμανλή να αποστείλει στον Δ.Σιούφα την επιστολή με την οποία θέτει εκτός ΚΟ της ΝΔ τον βουλευτή Αρκαδίας. Ακολούθησε και η διαγραφή του απο το κόμμα 12:28


Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό πυροδότησε η συνέντευξη Τατούλη στο Εθνος της Δευτέρας.

Το μεσημέρι ο Κ.Καραμανλής απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα την επιστολή με την οποία θέτει εκτός ΚΟ της ΝΔ, τον βουλευτή Αρκαδίας, Π.Τατούλη. Οι σχετικές πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει αρκετά νωρίτερα.

Λίγο αργότερα ακολούθησε και η διαγραφή του απο το κόμμα της ΝΔ. «Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, κατόπιν της απόφασης του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή να τεθεί ο βουλευτής Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνει ότι βάσει του καταστατικού του κόμματος αίρονται αυτοδικαίως όλες οι κομματικές ιδιότητες που απέρρεαν από το αξίωμά του», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Φυσικά, τώρα ενδιαφέρον έχει η αντίδραση Τατούλη. Αν δηλαδή θα επιλέξει να παραιτηθεί ώστε να αντικατασταθεί από άλλο «γαλάζιο» βουλευτή, ή θα παραμείνει ως ανεξάρτητος, φέρνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στο οριακό 151.

Παπουτσάκης είπε...

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Π. Τατούλης
Ο Π. Τατούλης δηλώνει για τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, ότι κινδυνεύει να χαρακτηριστεί όχι ανίκανος, αλλά συνένοχος από πολιτική άποψη φυσικά.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έθεσε τον βουλευτή Αρκαδίας Πέτρο Τατούλη, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σε σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα, ο Κ.Καραμανλής του γνώρισε ότι «ο βουλευτής κ. Πέτρος Τατούλης τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας».

Η επιστολή του πρωθυπουργού εστάλη στον κ. Σιούφα στις 13:15 και, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 16 παρ. 5), θα ανακοινωθεί το απόγευμα στη Βουλή.

Και εκτός κόμματος ο Πέτρος Τατούλης

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, κατόπιν της αποφάσεως του πρωθυπουργού και προέδρου τού κόμματος Κώστα Καραμανλή να τεθεί ο βουλευτής Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ανακοίνωσε ότι βάσει του καταστατικού του κόμματος «αίρονται αυτοδικαίως όλες οι κομματικές ιδιότητες που απέρρεαν από το αξίωμά του».

Σημειώνεται ότι ο Π. Τατούλης με σημερινή συνέντευξή του λέει για τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, ότι «κινδυνεύει να χαρακτηριστεί όχι ανίκανος, αλλά συνένοχος από πολιτική άποψη φυσικά».

Επίσης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα και πρωταρχικά υπεύθυνος για όλες τις κυβερνητικές επιλογές, πολιτικών και προσώπων.

Εκφράζει την αντίθεσή του στο δίλημμα «Καραμανλής ή χάος» και υποστηρίζει ότι το τέλος των αυτοδυναμιών δεν σημαίνει χάος.

«Τι μπορέσαμε να κάνουμε εμείς ως κεντροδεξιά παράταξη κατά την πρώτη μας θητεία με την ισχυρή μας πλειοψηφία; Η απάντηση είναι απλή: πολύ λιγότερα απ' όσα κάνουμε σήμερα με την δήθεν ισχνή πλειοψηφία», σημειώνει.

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρει ότι η εσωστρέφεια σε ένα κόμμα δεν τελειώνει ούτε με εντολές ούτε με κραυγές, τελειώνει μόνο με πολιτικές που την υπερβαίνουν.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από συνεργασία με τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως ήταν μια ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα κινήσεων εδώ και καιρό που δείχνουν ότι ο κ. Τατούλης έχει αποκοπεί από την παράταξη.

«Λυπούμαστε που αυτό γίνεται σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση δίνει αγώνα για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Ζαγορίτης και συμπλήρωσε πως «151 βουλευτές είναι κυβερνητική πλειοψηφία», ενώ την επίσημη ανακοίνωση της αποπομπής του κ. Τατούλη θα γίνει από τον κ. Σιούφα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παπανδρέου: Όσο δεν διαγράφονται τα προβλήματα, θα διαγράφονται βουλευτές

«Όσο δεν διαγράφονται τα προβλήματα θα διαγράφονται βουλευτές», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, τη διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ του βουλευτή Πέτρου Τατούλη.

Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται σε σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους για την συζήτηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Βιογραφικό Πέτρου Τατούλη

Ο Πέτρος Τατούλης γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1953 στο Καστρί Κυνουρίας, είναι έγγαμος και έχει ένα γιο και τρεις κόρες.

Είναι γιατρός και έχει εργαστεί ως επιμελητής χειρουργός γιατρός στο Αρεταίειο Νοσκομείο και την Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά. Το 1983, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.

Στις Ευρωεκλογές του 1984, ήταν μέλος της επιτροπής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ στην Αρκαδία. Το 1990, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στις 8 Δεκεμβρίου 1990, με ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους έξι βουλευτές της ΝΔ στο προεδρείο της Βουλής, ζήτησε την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της απριλιανής δικτατορίας, οι οποίοι εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 1975. Στις 24 Νοεμβρίου 1994, εξελέγη αντιπρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τον Πολιτισμό. Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στις αρχές Φεβρουαρίου του 1998, μετά από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος, διεγράφη για ένα χρόνο από τη ΝΔ, επειδή δεν παραβρέθηκε στη Βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ. Το Φεβρουάριο του 1999, επανεντάχθηκε στη ΝΔ και τον Απρίλιο του 2000 επανεξελέγη βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Τον Απρίλιο του 2001, στο 5ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, διεκδίκησε τη νεοσύστατη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής αλλά, παρά το ικανοποιητικό ποσοστό ψήφων που συγκέντρωσε (129 επί συνόλου 476), ηττήθηκε από τον Β. Μεϊμαράκη. Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Το Μάρτιο του 2004, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

www.kathimerini.gr