Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Ποιος σκότωσε τον Ιγκόρ Κλίμοφ? ...... [παράπλευρες απώλειες στο σκάνδαλο Πασόκ με τους TOR-M1]

Γύρω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνωστίζονται πάντα προμηθευτές όπλων, φορείς εξοπλιστικών προγραμμάτων, τεράστια διεθνή συμφέροντα, ντόπιοι "αντιπρόσωποι" μεσσάζοντες και «διαχειριστές» προμηθειών. Επί Πασόκ, οι υπερκοστολογήσεις, οι προκαταβολές έως 90% και οι «υπόγειες» συμβάσεις με επαχθείς όρους εις βάρος του Δημοσίου, ήταν κανόνας και καθεστώς! Ο έλεγχος και η νομιμότητα ήταν από ανύπαρκτες έως αδιανόητες διότι κανένας δεν τολμούσε να αντιπαρατεθεί στο «νόμο των ισχυρών» και του «παρακράτους» που πλάκωνε τα πάντα και είχε στόχο το εύκολο δημόσιο χρήμα.
Το σκάνδαλο των TOR-M1, των ρωσικών αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων, μικρού βεληνεκούς, ξεκινά επί Τσοχατζόπουλου και με γενικό διευθυντή εξοπλισμών τον Γιάννη Σμπώκο. Τα TOR-M1 εξαγοράστηκαν έναντι του ποσού των 474 εκατομμυρίων δολλαρίων. Ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Σπηλιοτόπουλος κατήγγειλε στις 20 Οκτωβρίου 2003, ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκατομμυρίων $.
Στο σημερινό μας post δεν μας απασχολούν οι μίζες και οι λοιπές συμφωνίες που αφορούν τους TOR-M1 αλλά μόνον τα αντισταθμιστικά οφέλη των 73 εκατομμυρίων. Ο γενικός διευθυντής του ρωσικού ομίλου «Αντέι» (η οποία κατασκευάζει και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300), Ιγκόρ Κλίμοφ, διαβεβαίωνε ότι τα χρήματα είχαν κατατεθεί από τον διευθυντή της εταιρείας Βαρόμπιεφ, σε τρεις διαφορετικές τράπεζες:μία του Μαυροβουνίου, μία της Μόσχας και στην “Chase Manhattan Bank” της Νέας Υόρκης, μέσω offshore εταιρειών με έδρα τα νησιά Κέϋμαν. Και μόνον αυτή η διαπίστωση προκάλεσε την επέμβαση της ρώσικης δικαιοσύνης με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Βαρόμπιεφ, που ήταν και επικεφαλής των ελληνορωσικών συνομιλιών για τα αντισταθμιστικά οφέλη!
Έπειτα από προσωπική εντολή του τότε προέδρου Πούτιν για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο Ιγκόρ Κλίμοφ, που έχαιρε της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου Πούτιν, τέθηκε επικεφαλής για τη διερεύνηση του θέματος. Σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίστηκε ότι τα χρήματα είχαν εκταμιευθεί και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε το Μάιο του 2003, αντιπροσωπεία της εταιρείας «Αντέι» με επικεφαλής τον Ιγκόρ Κλίμοφ να επισκεφτεί την Ελλάδα προς πλήρη διερεύνηση της εκταμίευσης των 73 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κλίμοφ παρέμεινε τέσσερις μέρες στην Ελλάδα και το Υπουργείο τον παρέπεμψε στην «Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων» με σκοπό ουσιαστικά να παρεμποδιστεί η έρευνα.
Έπειτα από είκοσι μέρες το υπουργείο στέλνει τον τότε γραμματέα Εξοπλισμών ΥΠΕΘΑ Σπύρο Τραυλό (επί Παπαντωνίου) στη Μόσχα με σκοπό να δοθούν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις για τα αντισταθμιστικά οφέλη. Το ραντεβού δόθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Έλληνας γραμματέας, πολύ κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, το πρωί της 6ης Ιουνίου 2003. Μισή ώρα πριν το ραντεβού ο Ιγκόρ Κλίμοφ δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δολοφόνοι προσπάθησαν να αρπάξουν τον χαρτοφύλακα που κρατούσε στα χέρια του, που όπως αποδείχτηκε αφορούσε τα ελληνικά αντισταθμιστικά οφέλη!) και το ίδιο απόγευμα δολοφονήθηκε και ο στενός συνεργάτης του Κλίμοφ, Σεργκέι Σίτσκο, γνώστης όλων των ερευνών του ομίλου «Αντέι» και εμπορικός διευθυντής του εργοστασίου «RATEL»!!!!!
Οι ρωσικές αρχές, έπειτα από τη σύληψη, ενός εκ των δραστών, απέδωσαν τις δολοφονίες στον πόλεμο για τον έλεγχο των πετρελαίων της Αγ. Πετρούπολης, αφήνοντας όμως πολλά κενά και αναπάντητα ερωτηματικά στην υπόθεση.

……………………………………………………………

Φανταστείτε να γινόταν κάτι τέτοιο, τώρα επί Καραμανλή και με υπουργό το Μεϊμαράκη. Σκεφτείτε τι θα διέδιδαν τα διάφορα καλοπληρωμένα golden παπαγαλάκια της "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης" που εκτός των άλλων έχουν και ειδικότητα στην παραπληροφόρηση και στην υπερβολική παραποίηση της πραγματικότητας. Eπί "σοσιαλισμού", απλά δεν ακούστηκε τίποτα! Τα πάντα παρέμεναν εν κρυπτώ και υπό τον πλήρη έλεγχο του "πράσινου παρακράτους"!
O Γιώργος Ζορμπάς (που χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως από τα πράσινα παπαγαλάκια) ενώ βρίσκονταν στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, ισχυρίστηκε ότι «δολοφονήθηκαν και άνθρωποι στη Μόσχα στο πλαίσιο μιας ανώμαλης συμβατικής εξέλιξης της υπόθεσης»!
Ξανά στο προσκήνιο το σκάνδαλο των TOR-M1 (Μέσω Κύπρου στην Ελβετία τα «χαμένα» χρήματα)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ;
Μήπως έχει σχέση με το Έθνος – Πρώτο Θέμα και το συγκρότημα Μπόμπολα, μέτοχο στην βρετανική εταιρία που ανέλαβε την αξιοποίηση;;;;;
Με τα χίλια σπρώχνουν τον Καρχιμάκη οι 5 καναλο-εκβιαστές. Και τι κερδίζουν από αυτόν; Στηρίζει με κάθε τρόπο την επένδυση στο ΤΟΠΛΟΥ εδώ και πολλά χρονια. Ερωτήσεις στη βουλή, πιέσεις, μεσολαβήσεις.
Δεν αναρωτιεστε ΓΙΑΤΙ ο Καρχιμάκης μετά τις φωνές του για το Βουλγαράκη εριξε τους τόνους στο θεμα του Βατοπεδίου, ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ KAI ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ;;;;;;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ.