Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

new deal : η νέα μασκαράτα του Γιώργο!

Ένα new deal με τη σύμπραξη εργαζομένων, κράτους και υγιούς επιχειρηματικότητας για να ξεφύγει η χώρα από την οικονομική κρίση προτείνει ο ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ θα μοιράζει χρήμα στους επιχειρηματίες (τους δικούς του εννοείται) και οι εργαζόμενοι θα διοικούν, ενώ οι επιχειρηματίες θα εργάζονται ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων θα συμπράττουν!!! Πολύ new και extreme “new deal” που περιέχει καυτό κρατικό χρήμα! Ήρθε η ώρα για το νέο γαπικό «κοινωνικό συμβόλαιο».
New deal ζητά και «Ο θαυμαστός Κόσμος Του νταβατζή Επενδυτή». Κάνει μπαμ σήμερα το πρωτοσέλιδο του επενδυτή. Τη μέρα πουο πρόεδρος Γιώργος παρουσιάζει στο πλατύ κοινό τις "καλοσχεδιασμένες" και πρωτοποριακές νέες dealιδέες του, του υπενθυμίζουν την παρουσια τους και απαιτούν αναδιανομή προς τις τσέπες χωρίς πάτο των κρατικοδίαιτων βαρόνων της ενημέρωσης. Είναι συνεννοημένοι όλοι αυτοί. Ο Γιώργος θα αναλάβει το deal με το λαό και οι νταβατζήδες το deal με τον πρόεδρο Γιώργο! Μια κανονική «δημοκρατική» συμμετοχικότητα που συμβολίζει το θρίαμβο της θεωρίας του σοσιαλισμού επί του σκότους της πλουτοκρατίας, η οποία εκφράζεται από τη Δεξιά, μια και οι νταβατζήδες ανήκουν στις «δημοκρατικές δυνάμεις» (ως κρατικοδίαιτοι συμ-μετέχουν στο κράτος, στηρίζουν τη σοσιαλιστική κυβέρνηση και ελέγχουν την μη κρατικοδίαιτη πλουτοκρατία για να μην μπει στο κόλπο γκρόσο του Γιωργάκη!)

6 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

ΠΑΣΟΚ: Με την υπογραφή της ΝΔ η κρίση

«Περνάμε δύσκολες μέρες. Ο Έλληνας πολίτης βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, μια οικονομική κρίση που φέρει μια υπογραφή, κι αυτή η υπογραφή λέει Νέα Δημοκρατία», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αναφερόμενος στο αίτημα του κόμματός του προς την κυβέρνηση να πάει την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου στη Βουλή, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε το ΠΑΣΟΚ, αν και έχει εμπιστοσύνη στους δικαστικούς λειτουργούς, δεν έχει πάντα εμπιστοσύνη στην ηγεσία της δικαιοσύνης.

«Ζητάμε και απαιτούμε να έρθει ο φάκελος στη Βουλή γιατί είναι αυταπόδεικτες οι πολιτικές ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης και πρέπει η Βουλή που είναι ο μοναδικός αρμόδιος να επιληφθεί για να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες», ανέφερε.

Ερωτηθείς, τέλος, να σχολιάσει την έμμεση παραδοχή του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου ότι υπήρξαν συναντήσεις υπουργών της κυβέρνησης με τον κ. Ευφραίμ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βγάζει την αλήθεια μόνο όταν δεν μπορεί πια να την κρύψει.

«Διότι είδαμε ότι και η πρακτική της στο ζήτημα, όπως σε όλα τα άλλα ζητήματα, είναι να κρύβει, να συσκοτίζει και όχι να αποκαλύπτει. Αποκαλύπτει ό,τι δεν μπορεί να συγκαλύψει», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/11/1575808.htm

Παπουτσάκης είπε...

«Σκέψεις» για τον προϋπολογισμό
Στο Παρίσι για την έκτακτη σύνοδο των χωρών της Ευρωζώνης ο πρωθυπουργός

Στο Παρίσι μεταβαίνει την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, για να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο των χωρών της Ευρωζώνης, που θα έχει ως αντικείμενο την περαιτέρω αντίδραση της ΕΕ στην χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο κ. Καραμανλής σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στη Μάλτα, τόνισε την ανάγκη ριζικής αντιμετώπισης του προβλήματος από κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη συντεταγμένης και συντονισμένης απάντησης της Ευρώπης στο πρόβλημα που δημιούργησε η κρίση.

Παράλληλα έστειλε καθησυχαστικό μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση εγγυάται το σύνολο των καταθέσεων και τόνισε με έμφαση ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των επιπτώσεων της κρίσης στα νοικοκυριά.

«Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν χρειαστεί. Έχουμε αποθέματα» δήλωσε ο Κ.Καραμανλής. «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα με τις τράπεζες, ούτε με τις μικρές» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επανεκτίμηση των μεγεθών του νέου προϋπολογισμού και κυρίως των εσόδων για το 2009, αλλά και στη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης των αδυνάτων.

Όπως αναφέρει Το Βήμα του Σαββάτου, ο κ. Καραμανλής δεν κρύβει πλέον την ανησυχία του για την εξέλιξη των γεγονότων και αναμένει την ενημέρωση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη από το ΔΝΤ, αλλά και τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, για να προχωρήσει και σε νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αλλά και τις εκτιμήσεις κορυφαίων κυβερνητικών πηγών, ο κ. Καραμανλής δεν θα διστάσει να διατάξει τον επανασχεδιασμό του προϋπολογισμού πριν από την οριστική κατάθεσή του στη Βουλή στα τέλη Νοεμβρίου, έτσι ώστε να είναι πλέον ρεαλιστικοί οι στόχοι που θέτει, ιδίως στα έσοδα, αλλά και για να υπάρχει η δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων εφόσον η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο του οικονομικού επιτελείου για να στηριχθούν τα χαμηλά εισοδήματα, έστω κι αν αυτό κοστίσει την ανατροπή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, ο κ. Καραμανλής είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάρρευση των χρηματαγορών που δημιουργεί κλίμα πανικού, εκφράζοντας φόβους μήπως ο πανικός αυτός μεταφερθεί και στις τράπεζες.

Παράλληλα, προετοιμάζει μια σειρά πρωτοβουλίες εκτός των συνόρων της χώρας, υποστηρίζοντας σθεναρά την ανάγκη περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων, αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων για να θωρακιστούν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, οι μικροκαταθέτες και οι μικροεπενδυτές.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=946634&lngDtrID=244

Παπουτσάκης είπε...

«Χρειάζεται ψυχραιμία»
Κοινή ευρωπαϊκή δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης ζητά ο Κ.Καραμανλής

Η χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς και το θέμα των μεταναστών ήταν τα δυο κυρίαρχα αντικείμενα των συνομιλιών που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον ομόλογό του της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι.

Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης και επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει στην εγγύηση των καταθέσεων των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση εγγυάται το σύνολο των καταθέσεων και τόνισε με έμφαση ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των επιπτώσεων της κρίσης στα νοικοκυριά.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ανησυχεί από το ενδεχόμενο ύφεσης εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία, εκτιμώντας ότι ο αντίκτυπος της κρίσης βρίσκεται προ των πυλών, επισημαίνοντας ότι η κρίση συνέπεσε με την αύξηση στις τιμές του πετρελαίου και των πρώτων υλών.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειωθεί, ενώ έχουν αυξηθεί και οι δείκτες της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε την κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει κατά μισή μονάδα τα επιτόκια και έδωσε έμφαση στην ανάγκη ψύχραιμης αντιμετώπισης των προβλημάτων, τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι να μην χάσουν οι πολίτες την εμπιστοσύνη τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Υπάρχει αλληλεξάρτηση των οικονομιών, αλλά δεν έχουμε τους κλυδωνισμούς που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες και μη δημοφιλείς αποφάσεις, «προκειμένου να διατηρήσουμε ισχυρή την οικονομία και την ανταγωνιστικότητά της».

Συμφώνησε ότι χρειάζεται μια συντονισμένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, όπως είπε, από εκεί και πέρα κάθε χώρα πρέπει να έχει την δική της πολιτική.

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισής της ήταν το δεύτερο ιεραρχικά ζήτημα που ετέθη στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε την υποστήριξή του στο Σύμφωνο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, το οποίο χαρακτήρισε πρώτο βήμα αλλά όχι τελευταίο.

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για την δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής που θα προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ.

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της της Μάλτας Έντουαρντ Φένεκ-Αντάμι. Το απόγευμα θα επισκεφθεί την παλιά πόλη Mdina και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει αύριο για την Αθήνα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=946317

Ανώνυμος είπε...

Μετά από κάμποσα νέα ξεκινήματα... κατάλαβε ο ΓΑΠ ότι ο κόσμος βαρέθηκε να τον βλέπει να ξαναξεκινάει το ''παιχνίδι'' και να μην μπορεί να το τερματήσει...
οπότε είπε να το πει ''αγγλιστί'' μπας και ψαρώσουν οι ιθαγενεις...

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου να είχαμε τα επιπόλαια πράσινα ανθρωπάκια να κυβερνάνε τη χώρα. Μπερδεμένα μυαλά επιπόλαιων ανθρώπων.
Η Διεθνής κρίση, βρε άσχετοι, οφείλεται στο κράτος πάλι. Ο ανεύθυνος ο Μπούς εγγυάτο τα δάνεια των ημικρατικών Fannie Mae και Freddie Mac (7 τρισ. δολάρια εκταμιεύσεις), που έδιναν αφειδώς δάνεια για να δίνει την ψευδαίσθηση ότι ακόμη και ένα υπαλληλάκι μπορεί να αγοράσει βίλα, προφανώς για περνάει το μήνυμα όλα πάνε καλά, γιαυτό ξαναψηφίστε μας.
Εάν σε αυτή την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ προσθέσεις τη δίψα για προμήθειες των στελεχών των τραπεζών φτάσαμε στην κατάρρευση όλου του συστήματος.
Εάν λειτουργούσαν οι κρατικοί έλλεγχοι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ο καπιταλισμός ή ο κρατισμός;
Εάν οι δύο ανωτέρω εταιρίες ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ θα τα σκόρπαγαν αφειδώς όπως έκαναν;
Ο καπιταλισμός φίλε μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ αλλά είναι το καλύτερο σύστημα που έχουμε!

Ανώνυμος είπε...

χτες ο παπαντρεου μαζεψε τοσο κοσμο που μεσα το λιντο φουλαρε και εξω ακομα περισοτεροι ηταν μυνημα νικης αισιοδοξιας.ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,που δεν προλαβαν να κυβερνησουν και κατακλεψαν,πουλησαν τα παντα.κατω και οι χασυσεμποροι βουλευτεσας που λερωσαν την κρητη[κεφαλογιαννης]. Αυτα τα λιγα απω εμενα.