Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

σα στραγάλια μοίραζε το Πασόκ, εκατομμύρια, στο Βατοπέδι.

Με δυο λόγια ο Ρουσόπουλος ξεβράκωσε το "ταιριαστό" δίδυμο "Κοντομηνά-Παπανδρέου":

"Πόσοι από εσάς, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, είπατε: όχι δε δέχομαι έναν μοναχό του Αγίου Όρους, έναν ιερέα που σας ζητά συνάντηση; Πόση υποκρισία υπάρχει σ’ αυτό το θέμα, αν απαντήσει κανείς όχι, όχι δεν κάναμε συναντήσεις. Πόσοι από εσάς δεν πήγατε πολλές φορές στο Βατοπαίδι; Πόσοι υπουργοί σας ανακηρύχθηκαν ευεργέτες της Μονής για τη βοήθεια που της προσέφεραν; Δεν σας βλέπω να απαντάτε. Δεν σας βλέπω να μιλάτε. Να σας πω λοιπόν εγώ.
1994: Κ. Τριαρίδης, 1 εκ. για τη μονή Βατοπεδίου
1997: Λαλιώτης 50 εκ για Ι.Μ Βατοπεδίου
1999: Κ.Βρεττός 441 εκ.
1999: Μαγκριωτης 70 εκ
2001: Τριαρίδης 1εκ ευρώ
1999: Πάχτας 996 εκ δρχ
Τα ξεχάσατε;
Μήπως ήμουν και σε αυτά ηθικός αυτουργός;"

Οι καναλάρχες και το Πασόκ, με νύχια και με δόντια, κρατάνε στο συρτάρι στοιχεία που αποδεικνύουν τις ανοιχτές επαφές Πασόκ-Βατοπεδίου αλλά και το σκάνδαλο της Μονής Τοπλού, γιατί αυτές οι σχέσεις γκρεμίζουν τα κρατικοδίαιτα σχέδιά τους.

9 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ κ. Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (221008)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2008

ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ κ. Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η συζητούμενη σήμερα αίτηση σύστασης εξεταστικής επιτροπής, την οποίαν κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία, είναι μια μόνο από τις πολλές αποδείξεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα στα πέντε χρόνια κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατία. Μία μόνο από τις πολλές αποδείξεις ότι γνησίως μας ενδιαφέρει η διαφάνεια και η αλήθεια. Μία μόνο από τις πολλές αποδείξεις για τη διαρκή αναζήτηση της αλήθειας. Της αλήθειας των πραγμάτων και των γεγονότων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε αμέσως μετά την κατάθεση αίτησης για εξεταστική επιτροπή να προτείνει και προανακριτική επιτροπή, επιχειρώντας ένα παιχνίδι εντυπώσεων και μόνο. Γιατί με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι το ενδιαφέρον του για τη διαφάνεια είναι προσχηματικό. Το ενδιαφέρον είναι προσχηματικό γιατί το ΠΑΣΟΚ αδιαφορεί για στοιχεία και δεδομένα. Τρανή απόδειξη αυτού που σας λέω είναι ότι σήμερα το μεσημέρι με το που έφτασε ο φάκελος του Εισαγγελέα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής και πριν πάρουν καν αντίγραφο για να τον διαβάσουν, έσπευσαν με δηλώσεις τους, τόσο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, όσο και άλλα στελέχη να πουν ότι δικαιώνονται στην πρότασή τους για προανακριτική. Πριν καν τον διαβάσουν δήλωσαν πως δικαιώνονται! Και αυτό αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι προσανατολισμένο μόνο στις εντυπώσεις. Mε έναν βασικό στόχο: Τη σπίλωση της κυβέρνησης. Και αυτό το προσπαθεί μέσα από τη διαβολή και την κατασυκοφάντηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Η καταιγίδα της συκοφαντίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στράφηκε και κατά του προσώπου μου. Για να πετύχει τους στόχους του το ΠΑΣΟΚ κατέφυγε και καταφεύγει στο ψέμα και τη διαστροφή της αλήθειας. Με σκοπό τα άμεσα πολιτικά κέρδη.
Τα πολιτικά κέρδη όμως από το ψέμα είναι πάντοτε πρόσκαιρα. Όπως πρόσκαιρη είναι και η αντοχή τους. Γιατί εντυπώσεις κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, μπορείτε προσωρινά να πετύχετε. Όσο όμως κυνηγάτε τις εντυπώσεις θα χάνετε την αλήθεια. Και για όλους εμάς εδώ ένα πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημά μας. Η αναζήτηση της αλήθειας. Γιατί δεν έχει νόημα καμία θεσμοθετημένη διαδικασία, εάν προτάσσει τις εντυπώσεις εις βάρος της αλήθειας, εάν υποτάσσεται στις προσωρινές ανάγκες της πολιτικής τακτικής, εάν δεν αναζητά αυθεντικά, ελεύθερα και απροσχημάτιστα την ουσία των πραγμάτων. Γι’ αυτήν την ουσία των πραγμάτων, θέλω να μιλήσω από τη δική μου πλευρά, ως πολιτικός, ως μέλος της κυβέρνησης, ως ένα πρόσωπο, που το ΠΑΣΟΚ με συνδέει με την υπόθεση Βατοπαιδίου, και μάλιστα ως ηθικό αυτουργό. Θα μιλήσω και στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αλλά έως τότε κρίνω αναγκαίο και πιστεύω χρήσιμο να ακουστούν ορισμένα πράγματα από σήμερα.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όλο αυτό το χρονικό διάστημα είμαι στόχος μιας πρωτοφανούς πολιτικής επίθεσης. Κατ’ ακρίβειαν ενός πολιτικού κανιβαλισμού. Ο καθένας είναι ελεύθερος στην πολιτική να αμφισβητεί τις απόψεις και τις θέσεις των άλλων. Δεν μπορεί όμως πρόχειρα, αβάσιμα και αθεμελίωτα να ποινικοποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις. Να ποινικοποιεί τις αντιλήψεις. Να διατυπώνει κατηγορίες χωρίς να προσκομίζει το παραμικρό στοιχείο. Ούτε μια απόδειξη. Αυτός ο χώρος, στον οποίο βρισκόμαστε, έχει μεγάλη ιστορία και εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών. Σ’ αυτή την ιστορία προσθέτει το ΠΑΣΟΚ μία μαύρη σελίδα.

Ουδέποτε μέχρι σήμερα, από το 1847 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών, υπήρξε αίτημα παραπομπής υπουργού με μοναδικό στοιχείο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όπως ανερυθρίαστα παραδέχεστε, με δημόσιες δηλώσεις σας. Αυτή η νοοτροπία δεν αφορά μόνο εμένα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ. Αφορά τους θεσμούς. Αφορά την πολιτική ζωή του τόπου, που με τις δικές σας τακτικές, θα άγεται και θα φέρεται από φήμες και συκοφαντίες. Η μικροπολιτική συγχέεται με την πραγματική πολιτική. Η αόριστη κατηγορία γίνεται αμέσως αίτημα για προανακριτική και έτσι η πολιτική ζωή μετατρέπεται σε ζούγκλα.

Που στηρίχθηκε το ΠΑΣΟΚ για να θεμελιώσει την επίθεσή του εναντίον μου; Μία είναι η απάντηση: Στις συκοφαντίες. Με όχημα αυτές τις συκοφαντίες, σχεδιάστηκε και η πρόταση για άσκηση δίωξης εναντίον μου, που θα συζητηθεί την Παρασκευή, χωρίς την ίδια ώρα να κόπτεται κανείς να προσδιορίσει με σαφήνεια τυχόν πράξεις ή παραλείψεις μου, όπως απαιτεί ο νόμος. Ποιες ακριβώς πράξεις, ποιες συγκεκριμένες παραλείψεις, μου καταλογίζονται. Το μόνο πραγματικό γεγονός που επικαλούνται για τα στηρίξουν την ψευδολογική τους επίθεση, είναι η μακρόχρονη γνωριμία μου με τον ηγούμενο της μονής Βατοπαιδίου. Μια σχέση πνευματική. Μια γνωριμία δημόσια και γνωστή. Γνωστή ήδη από την περίοδο της δημοσιογραφικής μου πορείας και πάντως πολύ προτού εισέλθω στην πολιτική. Επικαλούνται συναντήσεις που έγιναν στο πλαίσιο αυτής της γνωριμίας στο γραφείο μου και το σπίτι μου. Αλλά και να μην τους γνώριζα και πάλι θα συνομιλούσα μαζί τους αν μου το ζητούσαν. Όπως συνομίλησα με πολλούς εκπροσώπους μονών του Αγίου Όρους. Συνομίλησα όπως συνομιλώ καθημερινά και δέχομαι και συναντώ πολλούς εκπροσώπους φορέων και πολλά μεμονωμένα πρόσωπα και φυσικά θα συνεχίσω πάντα να το κάνω. Έχω υποχρέωση να το κάνω ως πολιτικός. Δεν έχει σημασία το τι μου λένε, σ’ αυτές τις συναντήσεις.

Σημασία έχει το τι απαντώ εγώ. Πόσοι από εσάς, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, είπατε: όχι δε δέχομαι έναν μοναχό του Αγίου Όρους, έναν ιερέα που σας ζητά συνάντηση; Πόση υποκρισία υπάρχει σ’ αυτό το θέμα, αν απαντήσει κανείς όχι, όχι δεν κάναμε συναντήσεις. Πόσοι από εσάς δεν πήγατε πολλές φορές στο Βατοπαίδι; Πόσοι υπουργοί σας ανακηρύχθηκαν ευεργέτες της Μονής για τη βοήθεια που της προσέφεραν; Δεν σας βλέπω να απαντάτε. Δεν σας βλέπω να μιλάτε. Να σας πω λοιπόν εγώ.
1997: Κώστας Λαλιώτης, Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε 50 εκατομμύρια δρχ. για τη μονή Βατοπαιδίου
1999: Κώστας Βρεττός, υφυπουργός Γεωργίας χορηγία 441 εκατομμυρίων για τη μονή Βατοπαιδίου.
1999: Γιάννης Μαγκριώτης Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ενέκρινε χρηματικές χορηγίες 20 εκατομμυρίων τη μία φορά, και 70 εκατομμυρίων την άλλη για τη μονή Βατοπαιδίου .
2001: Γιώργος Πασχαλίδης, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ήταν αυτός που έδινε με τη σειρά του 30 εκατομμύρια ακόμη για τη μονή Βατοπαιδίου
1994: Κωνσταντίνος Τριαρίδης, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ένα εκατομμύριογια τη μονή Βατοπαιδίου
1999: κ.Χρήστος Πάχτας Υφυπουργός Οικονομικών
ενέκρινε επιχορήγηση 996 εκατομμυρίων δραχμών
για τη μονή Βατοπαιδίου. Τα ξεχάσατε; Μήπως ήμουν εγώ ηθικός αυτουργός και σε αυτά; Δεν έχει όρια η υποκρισία σας; Με καλείτε να θέσω εκτός της ζωής και των σχέσεων μου, όπως έχω δικαίωμα ως ελεύθερος άνθρωπος, όσους συνδέονται με το μοναχικό σχήμα της ορθόδοξης εκκλησίας. Δε θα προσαρμοστώ, κύριοι, σ’ αυτήν την απαίτηση. Οι συκοφαντίες σας δε θα περιορίσουν την ελευθερία μου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλοι εκείνοι που κρίνουν ανέξοδα και σπιλώνουν εύκολα πρόσωπα και υπολήψεις, όπως κάνει με την πρότασή του το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, πρέπει να δώσουν μία σειρά από απαντήσεις.

Με κατηγορείτε για ηθική αυτουργία σε απιστία κατά του δημοσίου. Και επικαλείστε στην πρότασή σας, την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το κείμενο παραίτησης των δυο αντιεισαγγελέων εφετών. Σε κανένα πάντως από τα δύο κείμενα που εσείς επικαλείστε δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Αφήνετε να πλανάται στον αέρα μια άλλη αόριστη κατηγορία περί συντονισμού της υπόθεσης. Το επιχείρημα είναι από αθεμελίωτο έως αστείο. Κανένα πραγματικό δεδομένο δε συνηγορεί υπέρ των θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα πια αποκαλύπτεστε πλήρως. Έχει έλθει στη Βουλή η δικογραφία. Σας καλώ λοιπόν να συνδέσετε και να στοιχειοθετήσετε από τα όσα αναφέρονται σ’ αυτήν την εις βάρος μου κατηγορία. Σας καλώ να πείτε καθαρά, από πού, προκύπτει οποιαδήποτε πράξη που να στηρίζει τις συκοφαντίες σας. Σας καλώ να πείτε και να δείξετε, τώρα που έχετε τη δικογραφία, σε ποια παράνομη πράξη είμαι ηθικός αυτουργός και με ποιο τρόπο. Τα πραγματικά δεδομένα δε σας βοηθούν.
Εσείς όμως, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, αδιαφορείτε παγίως για τα πραγματικά δεδομένα. Είτε αφορούν εμένα, είτε αφορούν τους δύο συναδέλφους μου για τους οποίους επίσης ζητά προανακριτική επιτροπή με καταφανώς αστήρικτα επιχειρήματα. Ο ίδιος ο αρχηγός του αποκαλύπτεται μέσα από την άθλια αυτή μεθόδευση. Ο κ. Παπανδρέου απογυμνώνεται μέσα από μια πρακτική που αγνοεί κάθε κανόνα δικαίου και ηθικής. Το μόνο που πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων. Με κάθε τρόπο. Με κάθε μέσο. Για τον κύριο Παπανδρέου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Γι’ αυτό και υιοθετεί αβασάνιστα κάθε κατηγορία. Ποιος είναι όμως ο βαθύτερος στόχος αυτής της ανοίκειας και πολιτικά αήθους επίθεσης. Είμαι εγώ; Είναι το πρόσωπό μου;
Ο στόχος της επίθεσης είναι άλλος. Είναι η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση. Και στο βάθος ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός επειδή είναι ο μόνος αυθεντικός εκφραστής μιας πολιτικής αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που πάει και μπορεί να πάει τον τόπο μπροστά. Θυμηθείτε ότι όλα αυτά τα χρόνια, όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε ποτέ να θεμελιώσει, ούτε καν να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό αντίλογο. Να διατυπώσει σοβαρή πρόταση για τη χώρα. Να προτείνει λύσεις στα δύσκολα προβλήματά της. Για τα οποία προβλήματα έχει βαριά ευθύνη και ο κύριος Παπανδρέου, ως ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που κράτησαν τη χώρα βυθισμένη στο τέλμα. Όπως έχει βαριά ευθύνη και για τα πέντε χρόνια που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά τα οποία αναλώθηκε σε ένα και μόνον πράγμα: Στη διατήρηση της εξουσίας του. Όπου δεν υπάρχει πολιτική, υπάρχει συκοφαντία. Όποιος δεν μπορεί να διαβεί τον δύσκολο δρόμο της πολιτικής, υιοθετεί τον ολισθηρό δρόμο του ψεύδους. Εδώ ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα. Σε μια ακόμη άνομη και ανήθικη προσπάθεια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για την αποκόμιση πολιτικών κερδών.
Σ’ αυτόν τον ολισθηρό δρόμο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς λέμε όχι. Η Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές της, η κυβέρνηση, αποτελούν το αδιαπέραστο τείχος στις άθλιες αυτές μεθοδεύσεις
που ξεπερνούν πρόσωπα και κόμματα, βλάπτουν και ζημιώνουν τους θεσμούς και τη χώρα. Πρώτα η αλήθεια κύριε Παπανδρέου. Επιχειρήσατε, κύριε Παπανδρέου και επιχειρείτε, να θίξετε και να σπιλώσετε την αξιοπρέπειά μου, την ηθική μου συγκρότηση και τη λειτουργία μου ως μέλος της εκλεγμένης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ματαιοπονείτε. Και το κόμμα σας και εσείς. Κυρίως όμως εσείς. Και αναφέρω εσάς προσωπικά, γιατί η υπογραφή κάτω από την ανήθικη πολιτική μεθόδευση, από την πολιτική αυτή δολιότητα, λέει Γιώργος Παπανδρέου. Κύριε Παπανδρέου, ανήκουμε σε άλλους κόσμους. Γεννηθήκατε γιος πρωθυπουργού. Είμαι γιος ενός ταχυδρόμου. Οι δρόμοι μας και οι πορείες μας υπήρξαν διαφορετικές. Σε όλη μου τη διαδρομή, οδηγός υπήρξε η ηθική, η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Δε βρίσκομαι στην πολιτική για τον εαυτό μου. Δε βρίσκομαι στην πολιτική για την εξουσία. Από την πρώτη στιγμή, τον Αύγουστο του 2000, που αφήνοντας μια επιτυχημένη εικοσαετή επαγγελματική δημοσιογραφική μου πορεία εντάχθηκα συνειδητά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ως στενός συνεργάτης του αρχηγού της Κώστα Καραμανλή, ένα μόνον πράγμα με κινούσε και με ενέπνεε. Να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου και στη χώρα μου. Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου σ’ αυτό το σκοπό. Ως μέλος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μετά από τις επιτυχημένες μάχες που όλοι μαζί δώσαμε, το 2004 και το 2007 το ίδιο συνεχίζω πάντοτε να κάνω. Να είμαι χρήσιμος από τη θέση που βρέθηκα και από το ρόλο που έχω. Στην πολιτική μου αυτή διαδρομή, ασφαλώς όπως όλοι μας έκανα και λάθη. Ποτέ όμως και καμία φορά καμία πράξη μου δεν θα μπορούσε να εκληφθεί ως παράνομη πράξη. Γιατί σέβομαι βαθύτατα και το κόμμα μου και την κυβέρνησή της χώρας στην οποίαν συμμετέχω, αλλά πάνω απ’ όλα σέβομαι τη λαϊκή εντολή και τους νόμους.
Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι όσο δύσκολος και αν είναι αυτός ο δρόμος, όσες δοκιμασίες και αν έχει, όσες θυσίες και αν απαιτεί, αυτές οι θυσίες, οι προσωπικές θυσίες, οι προσωπικές δοκιμασίες, έχουν μικρή σημασία μπροστά στο κοινό καλό. Έδειξα μεγάλη ανοχή όλο αυτό το διάστημα. Η ανοχή δεν σημαίνει και ενοχή. Σημαίνει και υποδηλώνει αξιοπρέπεια και ευπρέπεια. Σημαίνει και υποδηλώνει διαφορετική πολιτική σκέψη. Σημαίνει και υποδηλώνει άλλη φιλοσοφία ζωής. Σημαίνει και υποδηλώνει σεβασμό στο ρόλο του εκπροσώπου της κυβέρνησης, του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και στις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτόν. Σεβάστηκα και σέβομαι τον ρόλο που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός ακόμη και όταν αυτός ο ρόλος δεν μου επιτρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, όπως θα ήθελα. Και δεν μετέτρεψα ούτε για μια στιγμή το βήμα της Κυβέρνησης σε ατομικό μου βήμα, παρότι έχω τεράστιο προσωπικό πολιτικό κόστος. Έχω όμως ήσυχη τη συνείδησή μου και δεν ανησυχώ για τίποτα. Ό, τι έχω πετύχει στη ζωή μου είναι καρπός της εργασίας μου και μόνο.
Γι’ αυτό κύριε Παπανδρέου, γι’ αυτό κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης δεν ανησυχώ για τίποτα. Απέναντι σε κάθε συκοφαντία, απέναντι σε κάθε κατασκευή. Απέναντι σε κάθε πολιτική δολιότητα υπάρχει μια ανυπέρβλητη και ακατάβλητη άμυνα. Η άμυνα της αλήθειας. Γι’ αυτό και δεν ανησυχώ, καθόλου. Να γνωρίζετε κύριε Παπανδρέου. Να το γνωρίζετε καλά, ότι κανείς ούτε εσείς, ούτε κανείς από το κόμμα σας, είναι σε θέση να αμφισβητήσει την ηθική μου ακεραιότητα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν ανησυχώ για την έκβαση της υπόθεσης εις ότι αφορά εμένα και τους άλλους δύο συναδέλφους μου. Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει. Θα δώσουμε, τη μάχη της αλήθειας. Δεν ανησυχώ για τις κατασκευασμένες κατηγορίες. Δεν ανησυχώ για τις λοιδορίες απ’ όπου κι’ αν προέρχονται. Δεν ανησυχώ και για τις απειλές που μέσα από πρόσφατη ανακοίνωσή του
μου απηύθυνε ο εκπρόσωπος του κυρίου Παπανδρέου.
Δεν ανησυχώ κύριε Παπανδρέου γιατί η σκληρή πορεία της δικής μου ζωής δεν έχει καμιά σχέση με την δική σας. Δεν ανησυχώ κύριε Παπανδρέου γιατί στήριξα και στηρίζω τη ζωή μου σε πραγματικές αρχές και αξίες, αναλλοίωτες, ανεξάρτητα από τις θέσεις και τους ρόλους.
Δεν ανησυχώ, κύριε Παπανδρέου γιατί όταν βρέθηκα σε χιλιάδες διλήμματα πάντοτε διάλεγα την δύσκολη πορεία. Δεν ανησύχησα κύριε Παπανδρέου, όταν η οικογένειά μου πολλές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο γνωστών κύκλων της αθλιότητας και της ανοησίας εκείνων που νόμιζαν ότι μπορούν να με κάμψουν παρακολουθώντας και τρομοκρατώντας ακόμη και τα ανήλικα παιδιά μου.
Η Δημοκρατική σας ευαισθησία φυσικά δεν εκδηλώθηκε τότε…
Δεν ανησύχησα κύριε Παπανδρέου και δεν ανησυχώ για το μέλλον μου. Για το μέλλον αυτού του τόπου ανησυχώ, αν τύχει ποτέ και κυβερνήσετε με τις δόλιες μεθοδεύσεις σας.
Με απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μου βρίσκομαι σήμερα ενώπιον σας να σας ζητήσω την υπερψήφιση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα αναδείξει την αλήθεια, αναζητώντας τις όποιες ευθύνες από την στιγμή που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση το 1998. Όποιες μεθοδεύσεις, όποιες τακτικές κινήσεις, όσους εντυπωσιασμούς κι αν επιχειρήσει το ΠΑΣΟΚ, η σταθερή βούληση της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, θα οδηγήσει σ’ αυτό που όλοι πρέπει να ζητάμε. Την αλήθεια.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας».

john anast είπε...

"Δεν ανησύχησα κύριε Παπανδρέου και δεν ανησυχώ για το μέλλον μου. Για το μέλλον αυτού του τόπου ανησυχώ, αν τύχει ποτέ και κυβερνήσετε με τις δόλιες μεθοδεύσεις σας."
Νομίζω πως αυτή η φράση αποτελεί την καλύτερη περιγραφή του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες Ρουσόπουλος είτε μας αρέσει είτε όχι

Aαααα,τώρα θα πάρουμε θέση. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Που είναι τα στοιχεία για τον Ρουσόπουλο; Έστω και ένα αν υπάρχει θα πρέπει να το βγάλουν το στοιχείο.
Μαγκιά του που στήριξε την σχέση του με τον ηγούμενο Εφραίμ. Δεν τον πούλησε ούτε ποινικοποίησε τις σχέσεις όπως το έκανε το ΠΑΣΟΚ.
Ναι έγινε σκάνδαλο θα πούμε εμείς. Ποιοι ευθύνονται; Όχι ποιοι θέλουμε να έχουν σχέση.
Που είναι οι ποινικές ευθύνες; Υπάρχουν μαρτυρίες; Αναφέρονται ονόματα υπουργών αλλά όχι στοιχεία. Και συγκεκριμένα για τον Θ.Ρουσόπουλο δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι ενεπλάκη και...

έκανε παράνομη πράξη. Άλλο η ευθύνες γενικά και αόριστα και άλλο να υπάρχει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ποινική ευθύνη. Που είναι λοιπόν τα αποδεικτικά στοιχεία; Και εγώ λέω ότι ο Ρουσόπουλος είναι κλέφτης. Με τι στοιχεία; Που είναι τα γεγονότα; Πλάκα μας κάνουν; Εμείς σας λέμε: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΡΟΥΣΟΥΠΟΥΛΟΥ!!! Τέλος το troktiko μιλάει. Θα το δούμε σε λίγο καιρό...

Παπουτσάκης είπε...

Υπάρχουν ευθύνες υπουργών όσων υπέγραψαν

Το troktiko ξέρει τι λέει. Δεν αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι δεν έχει ποινική ευθύνη ο Ρουσόπουλος! Ας πούμε ότι δεν έχουμε πληροφορίες. Δείτε την ψυχολογία του Ρουσόπουλου όταν τα έλεγε και την σιγουριά που είχε. Αν ήξερε ότι κάτι είπε ή σήκωσε το τηλέφωνο δεν θα τα έλεγε με τέτοιον τρόπο και δεν θα έκανε προσωπικές ευθύνες. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο πρέπει να πάει στο ...Πακιστάν.
Αυτοί που υπέγραφαν έχουν απόλυτη ευθύνη. Γιαυτό και ο Ρουσόπουλος είπε λίγα για αυτούς.

http://troktiko.blogspot.com/2008/10/blog-post_5450.html

Παπουτσάκης είπε...

Η Τρέμη και ο Νίκος Χ. έπιασαν το νόημα των δηλώσεων του Ρουσόπουλου


H Όλγα Τρέμη και ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν αυτοί που έπιασαν όλο το νόημα των όσων είπε ο Ρουσόπουλος. Η Τρέμη έσωσε στο τέλος τον Γ.Οικονομέα που επέμενε ότι ο Ρουσόπουλος δεν έδωσε απαντήσει στο τι λέγανε με τον ηγούμενο Εφραίμ στο σπίτι!

Καλά βρε Οικονομέα μας, δεν άκουσες που είπε: " Δεν έχει σημασία τι μου λένε αλλά τι απαντάω εγώ". Που σημαίνει ότι μπορεί να του ζήτησαν οτιδήποτε αλλά ο ίδιος το αρνήθηκε. Που σημαίνει ότι δεν είναι ποινικό αδίκημα ακόμα και αν συζήτησαν για τα κτήματα από την στιγμή που δεν αποδείχθηκε ότι συναίνεσε. Με λίγα λόγια. ΑΝΑΠΟΔΑ το πάμε το θέμα; Να αποδείξει ο Ρουσόπουλος ότι δεν είναι ελέφαντας ή οι άλλοι ότι ο Ρουσόπουλος έχει άμεση σχέση;
Αυτό το κατάλαβε η Τρέμη και τον έκοψε τον Οικονομέα γιατί η αλήθεια είναι ότι απάντησε και για τον πλουτισμό του. Είπε:...

όλα είναι από τον καρπό της δουλειάς μου. Πόσες φορές το έχουμε πει αυτό στο ΤΡΟΚΤΙΚΟ και νομίζετε ότι μας νοιάζει ο Ρουσόπουλος; Μα αν η Μάρα πήρε 360.000 ευρώ για να φύγει από τον ALPHA πόσα θα πήρε για να πάει; Πόσα έπαιρνε τόσα χρόνια; Σύμφωνοι επειδή ήταν σύζυγος θα μας πείτε. Ναι αλλά την ξέραμε όλη ως πολιτική συντάκτρια στο Mega και τον Ρουσόπουλο πολλά πολλά χρόνια. Ο Χατζηνικολάου λοιπόν τι είπε: "Που είναι οι ποινικές ευθύνες";

Ξέρετε που έχασε το παιχνίδι το ΠΑΣΟΚ; Αν το έπαιζε όπως με τον Βουλγαράκη και έλεγε ότι είναι ηθικό το θέμα ο Ρουσόπουλος θα έπρεπε να είχε φύγει. Όμως το θέμα το πήγε πολύ μακριά. Εκεί που είναι άλλη έδρα. Και τώρα πια δεν έχει σημασία το ηθικό θέμα όταν έχεις θέσει ένα τεράστιο ζήτημα και λες ότι ο Ρουσόπουλος πρέπει να μπει στον Κορυδαλλό. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Ναι ηθικό, ναι πολιτικό αλλά όχι ποινικό θέμα.

http://troktiko.blogspot.com/2008/10/blog-post_2636.html

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Και τα δυο εγαλα κομματα κολυμπανε μεσα στα ιδια σκατα διαπλοκης...

Ανώνυμος είπε...

Αντίο Θόδωρα, θα κυλάς για πάντα στην αποχέτευσή μας, θα υπάρχεις στις σκουπιδοσακούλες μας, θα ζείς στους εμετούς και τα κόπρανά μας.

Θα ζείς για πάντα στη θύμησή μας για όσα συντόνισες, για όσα είπες, για όσα έκανες, για όσα έκρυψες και για όσα - ολοι εσείς μαζί - μας φάγατε, για όσα εσείς τα απεχθή τρωκτικά της δημόσιας περιουσίας ροκανίσατε ώστε να πλουτίσετε σε μόλις μια θητεία...

Στον αγύριστο Θόδωρα, κακά ξεκουμπίδια, όχι όμως μόνο εσύ αλλά και όσοι μοιράζονται μαζί σου το αηθες της νοοτροπίας σου.

Ουστ παράσιτα και κόπροι.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΡΕΕΕΕΕ!!!!
ΘΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ!

Ανώνυμος είπε...

Δύο μεγάλες εκπλήξεις και δύο αναμενόμενα κατακάθια από τη χθεσινή βουλή.
-Έκπληξη πρώτη, η φοβερή σε περιεχόμενο και εκφραστική δεινότητα ομιλία του Ρουσόπουλου άφησε άφωνους τους πάντες (όχι μόνο τους 300 αλλά και όλους τους τηλεθεατές)
-Έκπληξη δεύτερη, η μετριότατη ομιλία του πολυδιαφημισμένου καθηγηταρά Μπέννυ, που ήταν διαφήμιση του ξύλινου λόγου της δεκαετίας του 80, η απόλυτη βαρεμάρα.
-Αναμενόμενο κατακάθι πρώτο, ο Γιωργάκης που εκτός από το ότι δεν ξέρει ούτε να διαβάζει τους λόγους που του γράφουν, ήταν και εξαιρετικά υποτονικός στην έκφραση (μήπως έχει αναιμία, ή πρόβλημα με τα αιμοπετάλια, να το κυτάξει επειγόντως).
-Αναμενόμενο κατακάθι δεύτερο, ο έτερος Γιωργάκης ο Καρατζαφέρης, η αμετροέπεια και η εξυπναδίστικες ατάκες του οποίου απευθείνονταν σε παντελώς αγράμματους, κάτι μεταξύ Στάθη Ψάλτη και αρκούδας!