Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

το κοινοβούλιο στις παγίδες του οικονομικού πράσινου παρακράτους....

Οι κοινοβουλευτικές «φάκες» της απάτης
Αυτό το παιχνίδι με τις Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές, είναι ένα κοινοβουλευτικό τρικ του καθεστώτος για να παραπλανεί και να εξαπατά.

Επικαλύπτει τα ουσιώδη και δραματοποιεί τα συμπτώματα. Παρασιωπά και εξαφανίζει τα κοινωνικά, αλλά και τα πολιτικά αίτια (δηλαδή τις κυβερνητικές στρατηγικές και τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων) και δαιμονοποιεί τα πρόσωπα.

Αυτά τα παιχνίδια των «Εξεταστικών» και «Προανακριτικών» είναι παιχνίδια συγκάλυψης και χρησιμοποιούνται, όπως και τα «σκάνδαλα», όταν οι διεθνείς και εγχώριοι «νταβάδες» έχουν βάλει ως στόχο την «εκκαθάριση» κάποιων πολιτικών προσώπων.

Αυτό έγινε το 1989, τότε που ήθελαν να γκρεμίσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον στείλανε στο Ειδικό Δικαστήριο.

Αυτό επιδιώκεται και σήμερα, με κεντρικό στόχο τον αρχηγό του άλλου κυβερνητικού κόμματος.

Πάνω, συνεπώς, στο παιχνίδι «Εξεταστικής» και Προανακριτικής Επιτροπής, μπορεί να διακρίνουμε τα «σχέδια» και τις «κινήσεις» στη σκακιέρα, τόσο των «επιτιθέμενων», όσο και των «αμυνόμενων».

Η Ν.Δ., ευφυιώς, χρησιμοποιεί το κοινοβουλευτικό τρικ της Εξεταστικής. Βάζει έτσι στη «λαιμητόμο» και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί η Εξεταστική ερευνά γενικά όλη την αλυσίδα των κυβερνητικών ευθυνών από το 2000. Ένα κοινοβουλευτικό «όπλο» που ικανοποιεί και την κοινοβουλευτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, τα οποία, για τους δικούς τους λόγους το καθένα, δεν θέλουν να αθωώσουν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι και αυτό βουτηγμένο σε κάθε σκάνδαλο.

Ο κοινοβουλευτικός ελιγμός της Ν.Δ. φέρνει πράγματι σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ και «ξεμπροστιάζει» τους σχεδιασμούς των οικονομικών κέντρων εξουσίας, του «παρακράτους» τους και των πολιτικών πιονιών τους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, μάλλον έπεσε στην παγίδα τους.
Γιατί, το άλλο κοινοβουλευτικό τρικ της Προανακριτικής, βάζει τομή στην αλυσίδα των πολιτικών ευθυνών, κόβει το κυβερνητικό κύκλωμα και περιορίζεται μόνο στις ατομικές ευθύνες του ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Δηλαδή απαλλάσσει το σημιτισμό και τους ανθρώπους του και προωθεί άμεσα, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, την ενοχοποίηση συγκεκριμένων κυβερνητικών προσώπων, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα καμία συγκεκριμένη απόδειξη, εκτός από τα σενάρια που διοχετεύουν, με τα «βαποράκια» τους στα ΜΜΕ, οι μηχανισμοί της οικονομικής εξουσίας: Οι «νταβάδες» και οι υπηρεσίες κάθε είδους…

Με το δόλιο αυτό «κόλπο» της Προανακριτικής επιχειρείται άμεσα η ενοχοποίηση της Ν.Δ. και η απαλλαγή των αγαπημένων τέκνων του «εκσυγχρονιστικού» παρακράτους. Και φαίνεται καθαρά ότι ένας και μοναδικός είναι ο στόχος του οικονομικού κατεστημένου, των προπαγανδιστικών τους όργανα (ΜΜΕ) και των πολιτικών τους υπαλλήλων και προβοκατόρων: πρόσωπα γύρω από τον Πρωθυπουργό.

Γίνεται, σαφές, ότι δεν ενδιαφέρονται για καμιά εξιχνίαση, σε βάθος, του «σκανδάλου» και των «διαπλοκών» σχετικά με το Βατοπέδιο κ.λπ.
Να στήσουν στο εδώλιο τον Καραμανλή. Αυτή είναι η πρεμούρα…


Γι’ αυτό ωρύονται
όλοι οι «εγκάθετοι» του «εκσυγχρονιστικού» παρακράτους και «εκλιπαρούν» τους «αντάρτες» της Ν.Δ, να επιδείξουν «γενναιότητα» και να καταψηφίσουν την Εξεταστική…

Φυσικά, ούτε, η Ν.Δ. ενδιαφέρεται για τη διαλεύκανση σε βάθος. Χρησιμοποιεί και αυτή το άλλο κοινοβουλευτικό «κόλπο» της Εξεταστικής που «εκβιάζει» το «εκσυγχρονιστικό» παρακράτος και το οδηγεί σε συμφωνίες κουκουλώματος…

ΟΙ δημαγωγίες που θα ακούσουμε θα είναι καυγάς για το πάπλωμα. Όλοι είναι βουτηγμένοι στις ακαθαρσίες, ακριβώς γιατί το ίδιο καθεστώς υπηρετούν, και είναι αυτό το καθεστώς που γεννάει τις ακαθαρσίες.

Απλώς, σήμερα το ΚΚΕ και ο Αλαβάνος δεν πιάστηκαν στη φάκα του 1989…

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μάλλον, πιάστηκε

Ρεσάλτο

Δεν υπάρχουν σχόλια: