Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

οι διαστημικές πατάτες του Πρετεντέρη και τα «δημοκρατικά» ούφο του «κινήματος»!

Ο Γιάννης Πρετεντέρης στην πρόσφατη αρθρογραφία του αρέσκεται να καταγγέλλει την σκανδαλοποίηση της πολιτικής των τελευταίων 20 ετών! Πολύ καλά κάνει. Διαπράττει όμως ένα τεράστιο σφάλμα. Απενοχοποιεί πλήρως το χώρο του και θεωρεί ως δεδομένες τις θεωρητικές ηθικολογίες και προκαταλήψεις, της αριστερόστροφης πολιτικής από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μετά. Στηρίζεται στον λαϊκίστικο και αυθαίρετο διαχωρισμό της «κακής δεξιάς» που βρίσκεται πάντα απέναντι στο αστείρευτο «ήθος της δημοκρατικής παράταξης» :


«Η Δεξιά είναι πάντα αυτή που διώκει, διαβάλλει, διασύρει τους πολιτικούς αντιπάλους της και αμφισβητεί το ήθος και την ηθική τους.» [Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη …..(παναγία μου, κακό που τόχει αυτή η Δεξιά!)]. Αυτή(εννοείται η επάρατος) μετατρέπει την πολιτική σε δικαστικό θρίλερ ή (παλαιότερα) σε αστυνομική υπόθεση και «ποινικοποιεί την πολιτική». !!!


Αντίθετα, δεν το συζητάμε καν, στο χώρο της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», υπάρχει «η βαθιά πεποίθηση ότι η πολιτική ασκείται και εξαντλείται στα όρια της πολιτικής. Ότι οι αντιπαλότητες διεκπεραιώνονται αποκλειστικά στον ανοιχτό δημόσιο στίβο με κανόνες ήθους, αξιοπρέπειας και σεβασμού στον αντίπαλο. Οι «άλλοι», βεβαίως, είναι «άλλοι»……. (επάρατοι Δεξιοί και τα λοιπά!)» …...

Έλεος! έχουν κλειδαμπαρώσει την παρθενιά του Πασόκ και το πηδάνε απ’ τ’ αυτιά, μάλλον!(ίσως γι’ αυτό να ναι τόσο κουφοί όλοι τους, φίλοι και μέλη).

Ας υποθέσουμε κ. Πρετεντέρη ότι κατά την τελευταία εικοσαετία ένας εξωγήινος επισκέπτεται σε τακτά διαστήματα τη χώρα μας. Τι εντύπωση θα έχει αποκομίσει;

Το 1989 θα είδε όλα τα «δημοκρατικά μέσα παραπληροφόρησης»(Έθνος, Ελευθεροτυπία, Νέα) να οργιάζουν κατά του Παπανδρέου και "να τον παρουσιάζουν ως συνέταιρο ενός μεγαλοαπατεώνα τραπεζίτη, με τον οποίο από κοινού έκλεβαν τα λεφτά των καταθετών".


Το 1993, τα ίδια ακριβώς έντυπα, θα πληροφορούσαν τον εξωγήινο ότι ο τότε πρωθυπουργός "ήταν αρχαιοκάπηλος και πουλούσε δημόσιες εταιρείες στην ιταλική Μαφία".


Το 2000 τόλμησε ο «επόμενος» πρωθυπουργός να αποκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό «αρχιερέα της διαφθοράς και της διαπλοκής» και τα ίδια ΜΜΕ, που τον παρουσίαζαν ως προβατίνα Ντόλυ, έπεσαν να τον φάνε. Ακόμα καταγγέλουν μαζικά, μια ρητορική μομφή του Καραμανλή, ενώ οι «δημοκρατικές δυνάμεις» βυσοδομούν και κανιβαλίζουν κατά των αντιπάλων τους γιατί υπάρχει «ελευθερία λόγου», που φτάνει μέχρι τις παρυφές της κεντροδεξιάς. Από κει και πέρα «η ελευθερία του λόγου» αποτελεί «κακούργημα» και «βλασφημία», μια και όλες τις «δημοκρατίες» και τις «ελευθερίες» τις έχουν προ πολλού «κληρονομήσει» μόνο οι «δημοκρατικές και λοιπές ουραγές δυνάμεις» και φυσικά οι χρυσοπληρωμένες «πένες» τους! Ουσιαστικά επειδή απεκάλεσε αρχιερέα της διαφθοράς, τον Σημίτη, ο Καραμανλής, δικαιοδοτούνται όλοι οι κονδυλοφόροι του «κρατικοδίαιτου εργολαβικού συστήματος Πασόκ» να τον βαράνε ανηλεώς και εσαεί αφού μόνο η «κακιά Δεξιά» ποινικοποιεί και διασύρει. Ωραία θεωρία, αποποίησης ευθυνών! Όσο για τις μηνύσεις των «δημοκρατικών δυνάμεων» είναι δημοκρατική βούληση και αποποινικοποίηση. Είναι ευλογία!


Και φτάνουμε στο 2008 όπου βλέπουμε και πάλι τα ίδια ακριβώς ΜΜΕ του 1988 να σεναριολογούν, καθυβρίζουν και συνωμοτούν κατά του Πρωθυπουργού και "μιας συμμορίας από παπάδες και παπαδοπαίδια που έχουν ρημάξει τον τόπο". Στο ίδιο "βρώμικο" έργο θεατές!

Εγώ θα έλεγα στον Γιάννη τον Πρετεντέρη ότι αν κοιτάξει γύρω του και πάνω του, στους κατά καιρούς εργοδότες του, θα βρει τα ούφο, τους ερπετόμορφους, τα λαμόγια του διαστήματος και τις εξωγήινες πατάτες. Θα δει ότι τα «δημοκρατικά μέσα», που υπηρετεί πιστά, έχουν βαρύτατη ιστορική ευθύνη για την κατάντια του «φαίνεσθαι» της πολιτικής. Αυτά εισήγαγαν και ανέδειξαν τον στοχοποιημένο διασυρμό και την απαξίωση των ανεπιθύμητων, σε πολιτικό όπλο που εξυπηρετεί τα μοχθηρά, παρασιτικά και άπληστα σχέδια της καναλαρχίας! Αυτά περιπλέκουν την πολιτική κριτική με την ηθική, την «αγνότητα» και την «καθαρότητα», θέτοντας και όρια, προστατευόμενους, διωκόμενους, ενώ βαφτίζουν «δημοκρατικό» ότι συμβαδίζει με τα αδηφάγα και απολύτως κερδοσκοπικά συμφέροντά τους, που εξυπηρετούνται(απολύτως!) από τις δήθεν «δημοκρατικές παρατάξεις» μια και έχουν απροσμέτρητο ήθος! Οπωσδήποτε οι τίτλοι ήθους και "ευγενείας" δεν διανέμονται δωρεάν. Όλα φιλτράρονται στο βωμό του κέρδους!

Εξυπακούεται ότι δεν υπάρχει «βρώμικο 1988» και «βρώμικο 2008» αλλά ολόκληρη «βρώμικη εικοσαετία» (δήθεν) «ελεύθερης» ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Η οποία κύλησε μέσα σε μια ατελείωτη λασπομαχία, χωρίς κανένα πραγματικό αντίκρισμα. Τη στιγμή που γύρω μας άλλαζε ο πλανήτης, η χώρα μας καθηλώθηκε σε δεκαπέντε οικογένειες και είκοσι δημοσιογράφους, που υπηρετούν όλοι τους τις «δημοκρατικές δυνάμεις» της τσέπης τους. Κρίμα δεν είναι Γιαννάκη;

Το «βρώμικο 2008», Γιάννης Πρετεντέρης

4 σχόλια:

Γιωργος Μανουσακης είπε...

πάλι καλά που ο σημίτης μας έβαλε στην ονε!

χα αχχ χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!
Τι νέο να περιμένουμε από τα πράσινα λαμόγια, ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ;
Νομίζουν οι απατεώνες ότι επειδή άρχισαν να τρώνε και οι δεξιοί ΞΕΧΑΣΑΜΕ τι μας κάνανε 20 χρόνια, οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ;
Επειδή βάλανε το σοβαροφανή τον Παπακωνσταντίνου να βγαίνει στις τηλεοράσεις νομίζουν ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;
Νομίζουν, για παράδειγμα, ότι ξεχάσαμε το Χρηματιστήριο και τα εκατομμύρια Ελλήνων που έμειναν άφραγκοι;
ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ και να μην παραπονιέται για αυτά που θα λουστεί!

Ανώνυμος είπε...

Η παραπληροφόρηση του κοσμάκη καλά κρατεί. Το "ΘΕΜΑ" έβγαλε δημοσκόπηση με 1,9% μπροστά το ΠΑΣΟΚ και 21% (!!!) αναποφάσιστους.
Φαντάζομαι τους δημοσκόπους του υπόδικου:
-Εσείς κυρία τι θα ψηφίζατε αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές;
-Μάλλον Νέα Δημοκρατία
-(στον βοηθό)Βάλτην στους αναποφάσιστους...

Ανώνυμος είπε...

Πτώχευσε η πράσινη Altec αλλά τσιμουδιά στα κανάλια και τα blogs! Δεκάδες χιλιάδες ιδιώτες και επιχειρήσεις έχασαν τα λεφτά τους αλλά νεκροταφείο στις τηλεοράσεις.
Το "ρεπορτάζ" των τηλε-ηθοποιών του Μπομπολο-Mega, του Κυριακο-Αντένα και του Κοντομηνάλφα μπορεί να ξέρουν τί χρώμα βρακί φοράει ο Αλογοσκούφης αλλά δεν πήραν χαμπάρι τί έκανε ο σύντροφός του και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του πασόκ κ. Αθανασούλης.
Είδες ενημέρωση;
Στο δικό μου χωριό το λένε ξεφτίλα.