Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

αντι-ΚΚΕ αθλιότητες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεπέρασαν κάθε όριο αντικομμουνιστικής αθλιότητας χτες στη Βουλή ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόριος Ψαριανός φθάνοντας στο σημείο να αποκαλέσουν «πράκτορα» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή την ώρα που αυτός μιλούσε. Στην αθλιότητα αυτή αντέδρασαν έντονα η Αλέκα Παπαρήγα και οι βουλευτές του ΚΚΕ, όπως επίσης αντέδρασαν και στις αθλιότητες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ενοχλημένοι από την αποκάλυψη και των δικών τους ευθυνών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου από τον Αντώνη Σκυλλάκο, φώναζαν με προεξάρχοντα τον Μιχαήλ Καρχιμάκη ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ «μιλάει ως εκπρόσωπος της ΝΔ».

Συγκεκριμένα τη στιγμή που ο Σπ. Χαλβατζής στην αρχή της χτεσινής συνεδρίασης τοποθετούνταν επί της διαδικασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ άκουσαν τον Θ. Πάγκαλο να λέει: «αυτός είναι πράκτορας» και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψαριανό να συμπληρώνει: «πράκτορας είναι αλλά δεν ξέρουμε ποιον εργοδότη υπηρετεί»! Οταν δε ο Αντ. Σκυλλάκος στην τοποθέτησή του αναδείκνυε και τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, εν χορώ βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισαν να τον διακόπτουν φωνάζοντας από τα έδρανα ότι εκπροσωπεί τη ΝΔ που απουσιάζει από την αίθουσα!

«Σταματήστε!»

Η απαράδεκτη αυτή στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αλ. Παπαρήγα η οποία από το έδρανό της κατήγγειλε αυτήν την άθλια συμπεριφορά. «Και εγώ ακούω πράγματα που μπορεί να μην μου αρέσουν και να τα σχολιάζω από κάτω. Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε μηχανές. Αλλά εδώ πρέπει να σταματήσει ένα βιολί που ακούγεται ότι εκπροσωπούμε τη ΝΔ με τις ομιλίες! Είναι απαράδεκτο. Σταματήστε αυτό το παιχνίδι».

Η Αλ. Παπαρήγα κατονόμασε τον Μ. Καρχιμάκη (κοινό προβοκάτορα τον χαρακτήρισε ο Σπ. Χαλβατζής) που πρωτοστατούσε στην επίθεση και πρόσθεσε:

«Επειδή η διαδικασία κινδυνεύει να εκφυλιστεί πλήρως, θα πρέπει μεταξύ μας να αποφύγουμε τις βρισιές. Ολα τα άλλα μπορούμε να τα πούμε. Αλλιώς είναι τελείως εκφυλισμένα τα πράγματα. Να πείτε ό,τι θέλετε πολιτικά αλλά να σταματήσει η βρισιά. Δεν ανέχομαι, επειδή κάθονται δίπλα μου, να ακούω κάθε φορά αυτό το πράγμα, ότι είμαστε εκπρόσωποι της ΝΔ. Να τελειώσει αυτό το βιολί. Σταματήστε αυτό το βιολί γιατί εκφυλίζετε περισσότερο τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: