Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Εγγύηση ….. Καραμανλής

Με την προσωπική εμπλοκή και σφραγίδα του Καραμανλή το σχέδιο της κυβέρνησης για την εγγυοδοσία του τραπεζικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να καθησυχάσει την εγχώρια αγορά, αλλά και την κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης και ταυτοχρόνως να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που παρακολουθούν με δέος τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης (καλόκατσε στο Αμέρικα) και αύριο συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή, ενώ το απόγευμα αύριο ο πρωθυπουργός αναχωρεί εκ νέου για τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και από εκεί θα μεταβεί απευθείας στη Φρανκφούρτη για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ζακ Κλοντ Τρισέ.
Ο Καραμανλής επιλέγει να συντονίσει προσωπικά την επιχείρηση ενίσχυσης του δημοσίου αισθήματος ασφαλείας για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και ως εκ τούτου ακύρωσε το ταξίδι του στο Πεκίνο, που είχε προγραμματιστεί για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ήταν ενταγμένο σ' ένα πολυήμερο ταξίδι που ξεκινούσε με το Λονδίνο και τελείωνε στην Ντόχα του Κατάρ (οι επαφές στο Κατάρ, εκτιμάται ότι συνδέονται άμεσα με την επιχείρηση λύσης του γόρδιου δεσμού της Ολυμπιακής Αεροπορίας).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δικαστική χούντα

«Βαρέθηκα, σιχάθηκα κι αηδίασα, τα νιάτα μου για πάρτι σας θυσίασα» θα τραγουδούσαν οι δυο εισαγγελείς Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου που όχι απλώς παραιτήθηκαν από την υπόθεση Βατοπεδίου αλλά παράτησαν εντελώς το δικαστικό σώμα.

Όταν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς τους είχε δώσει παραγγελία να ελέγξουν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν είχε παραλήψει να τους προσδιορίσει στο πλαίσιο το οποίο θα κινηθούν δίνοντας έμφαση στην παραγγελία πως δεν προκύπτουν πολιτικές ευθύνες και πως οι Υπουργοί που ενεπλάκησαν «παραπλανήθηκαν» από κρατικούς λειτουργούς (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου κλπ).

Οι αντιεισαγγελείς Εφετών Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σπυροπούλου δεν θέλησαν να παίξουν το παιχνίδι του Σανιδά.
Οταν από την ανάκριση που έκαναν εντόπισαν στοιχεία διαμόρφωσαν την άποψη ότι η δικογραφία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου έπρεπε να σταλεί στην βουλή για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

O προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Κυρίακος Κατούτσος συντασσόμενος απόλυτα με την γραμμή Σανιδά είχε αντίθετη άποψη. Ζήτησε τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας, και για να τους υποβαθμίσει τους έβαλε «καπέλο» ως επικεφαλής της έρευνας την εισαγγελέα Εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου.

Φαίνετε ότι οι αντιεισαγγελείς Εφετών Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σπυροπούλου είχαν την αξιοπρέπεια να μην δεχθούν αυτή την παρέμβαση και στέλνοντας επιστολή στον Γ. Σανιδά –που το περιεχόμενο της μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό- τα βρόντηξαν εντελώς και παραιτήθηκαν απ’ το δικαστικό σώμα.

Η νεοδημοκρατική δικαστική χούντα συναντάει και αντιδράσεις.

Ανώνυμος είπε...

- Γιατί απολύσανε το Γιωργάκη από το εργοστάσιο με τις μπανάνες στη Σουηδία;
- Γιατί πετούσε τις στραβές!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργάκης μπαίνει σε ένα κατάστημα:
- "Γεια σας, έχετε σημαίες", ρωτάει την υπάλληλο.
- "Βεβαίως, Πρόεδρε, στο κατάστημά μας έχουμε ότι σημαία θέλετε..."
- "Μια ελληνική σημαία θα ήθελα... Σε τι χρώμα βγαίνει;"
- "Μα φυσικά σε γαλάζιο και άσπρο!"
- "Ωραία, δώστε μου τότε μια... γαλάζια!"