Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

το Πασόκ κρύβει τις δικές του ευθύνες για το Βατοπαίδι (!) ....

..... ως συνήθως, δεν το συμφέρει ολόκληρη η αλήθεια και ξυφουλκεί μόνο για τη "μισή αλήθεια". Αυτή που δεν ακουμπά τα στελέχη του!

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί σκούζει το Πασόκ αφού είναι χωσμένο μέχρι το λαιμό στον κόπρο του «σκανδάλου» Βατοπαίδι (εάν και εφόσον είναι σκάνδαλο, γιατί μπορεί να αποδειχτεί άλλη μια καναλαρχική φούσκα!).


Μόνο μια εξήγηση υπάρχει. Ξέραμε ότι υπήρχαν ήδη από τα μέσα Ιουλίου πληροφορίες που έλεγαν για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού από τις αρχές Σεπτέμβρη. Όλη αυτή η ανατροπή αφορούσε κυρίως το Βατοπαίδι και πάνω σε αυτό στηρίχθηκε η αντιπολιτευτική πολιτική ακόμα και ολόκληρων καναλιών (βλέπε Άλφα). Υπήρχε ολόκληρο σχέδιο βάσει του οποίου θα αποκρύβονταν επιμελώς οι όποιες σχέσεις στελεχών του Πασόκ με τον Εφραίμ και θα εμπλέκονταν με τη μέθοδο της παραπληροφόρησης και της προβοκάτσιας, η μισή κυβέρνηση στα «δίχτυα του καλόγερου» ! Ο Εφραίμ θα χαρακτηρίζονταν από τα «δημοκρατικά» και φιλοπασοκικά ΜΜΕ, a priori, ως απατεώνας, κλέφτης, κομπογιαννίτης, μοχθηρός και άλλα κοσμητικά επίθετα που θα αντανακλούσαν το σύνηθες ήθος του «κινήματος» και των εντύπων που το αντιπροσωπεύουν στον τομέα του γκαιμπελισμού!


Αυτό που μου έκανε τσακ πριν λίγες μέρες ήταν οι δηλώσεις του «τίμιου» και «αγωνιστή» Λαλιώτη που ούτε λίγο ούτε πολύ επανήλθε και αυτός ως τιμητής των πάντων και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απελπισμένη προσπάθεια συγκάλυψης»!!! [όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος ξεχύθηκαν στις σκοτεινές πίστες των νταβατζήδων και διέπρεψαν στο σλάλομ «ηθικού» κανιβαλισμού]. Οι εκβιαστές των καναλιών χρησιμοποιούν ως πασοκική κολυμβήθρα του Σιλωάμ την διακαναλική σκανδαλολογία του Σεπτεμβρίου. Αθωώνουν όλα τα εγκλήματα του Πασόκ και φορτώνουν, εξολοκλήρου, στον Καραμανλή ακόμα και τα σκάνδαλα που ξεκίνησαν στο παρελθόν!


Όπως τις παραχωρήσεις στη Μονή Βατοπαιδίου. Όλα ξεκίνησαν το 1998, με την πρώτη γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων (ΓΣΔΚ) που αναγνωρίζει στη Μονή Βατοπαιδίου δικαιώματα στη Βιστωνίδα.


Τη γνωμοδότηση επικυρώνει το 1999 υπουργική απόφαση και δύο νέες αποφάσεις, το 2002 και το 2003, οδηγούν στην υπογραφή των πρωτοκόλλων παράδοσης της κυριότητας της λίμνης στη Μονή. Αλλά, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων, η υπόθεση αναπέμπεται στο ΓΣΔΚ. Ταυτόχρονα ξεκινά η εκδίκαση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής αγωγής της Μονής Βατοπαιδίου κατά του Δημοσίου.


Τα πράγματα αλλάζουν με την εναλλαγή στην εξουσία το 2004. Νέες γνωμοδοτήσεις του ΓΣΔΚ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους οδηγούν σε νέες υπουργικές αποφάσεις. Μ’ αυτές παραιτείται το Δημόσιο από τη δίκη με αντίδικο τη Μονή Βατοπαιδίου και κλείνει οριστικά το ζήτημα της παραχώρησης της Βιστωνίδας στη Μονή. Εκεί ξεκινά το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά τη ΝΔ.


Το 2005 υπογράφεται η πρώτη υπουργική απόφαση για την ανταλλαγή των ακινήτων του Δημοσίου με τη Βιστωνίδα και το 2006 η ΚΕΔ αναλαμβάνει να προχωρήσει τη διαδικασία. Θεωρείται ότι οι εκτιμητές αποτιμούν έως και 10 φορές κάτω από την πραγματική τους αξία τις εκτάσεις του Δημοσίου που παραχωρήθηκαν στη Μονή και ταυτόχρονα υπερεκτίμησαν το… νερό και τις όχθες της λίμνης.


Απόλυτη σιωπή στα κανάλια για τα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που και εκείνοι είχαν υπογράψει υπουργικές αποφάσεις που άνοιξαν το δρόμο για την παραχώρηση της κυριότητας της Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπαιδίου; Πρόκειται για τον τότε υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ και τον τότε υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Φωτιάδη, οι οποίοι ουσιαστικά δημιούργησαν το όλο υπόβαθρο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε κατόπιν η όλη υπόθεση. Το Πασόκ έχει «τακτοποιήσει» τα εγκλήματα του παρελθόντος γιατί και στην συγκεκριμένη υπόθεση του Βατοπαιδίου μιλάμε μόνο για πολιτικές ευθύνες των πράσινων στελεχών, καθώς με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών τυχόν αδικήματα που διέπραξαν έχουν παραγραφεί. Γι’ αυτό σκούζει, εκ του ασφαλούς, ο πράσινος συφερτός.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά οκ αυτοί του ΠΑΣΟΚ μας είχαν συνηθίσει στη ρεμούλα και την απατεωνιά
αυτά τα δικά μας τα καρναβάλια θέλουν βρεγμένη σανίδα ή δε θέλουν? -καλά τόσο γκαγκά ειναι? Μένει τίποτα κρυφό? α'ι' σικτίρ πια

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλαβάνος έχει απόλυτο δίκιο. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ;
Μήπως έχετε κάποια σχέση με το Mega - Έθνος – Πρώτο Θέμα και το λοιπό συγκρότημα Μπόμπολα, μέτοχο στην βρετανική εταιρία που ανέλαβε την αξιοποίηση;;;;;
Με τα χίλια σπρώχνουν τον Καρχιμάκη οι 5 καναλο-εκβιαστές. Και τι κερδίζουν από αυτόν; Στηρίζει με κάθε τρόπο την επένδυση στο ΤΟΠΛΟΥ εδώ και πολλά χρονια. Ερωτήσεις στη βουλή, πιέσεις, μεσολαβήσεις.
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΛΑΚΕΣ!
Περιμένουμε ΑΚΟΜΑ την απάντησή σας κύριε, χα, χα χα !

Ανώνυμος είπε...

Μέρες τώρα σκεπτόμουνα ότι κάποιον μου θυμίζει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν μπορούσα να το συνδιάσω.
Έβλεπα τα γιαλάκια του, τα άψογα κουστουμάκια του και έλεγα, που τον ξέρω, πού τον ξέρω;
Και xθές, βλέποντάς τον για δέκατη-πέμπτη φορά την ίδια μέρα στα κανάλια των καναλο-εκβιαστών, έκανα το κλίκ.
Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
Ακριβώς!!!!!!!!
Σε ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ πονηρός και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φανατικός.
Επιτέλους οι σοσιαληστές βρήκαν τον εκπρόσωπο που τους ταιριάζει (και ο Γιωργάκης ένα συνεργάτη που άν και είναι απίθανος ψεύτης, δεν είναι απόλυτο ρεντίκολο).
Μπράβο Giorgo.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!
Τι νέο να περιμένουμε από τα πράσινα λαμόγια, ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ;
Νομίζουν οι απατεώνες ότι επειδή άρχισαν να τρώνε και οι δεξιοί ΞΕΧΑΣΑΜΕ τι μας κάνανε 20 χρόνια, οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ;
Επειδή βάλανε τον άφθαρτο Παπακωνσταντίνου να βγαίνει στις τηλεοράσεις νομίζουν ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;
Όποιος αριστερός ψηφίσει πασόκ είναι άξιος της μοίρας του και να μην ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ για αυτά που θα λουστεί!