Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ο ανελέητος πόλεμος της καναλαρχίας εναντίον του Καραμανλή!


Είναι γεγονός πλέον ότι η κρίση που έχει τυλίξει πανίσχυρες χώρες όπως η Αμερική και η Αγγλία, «ακουμπά» την Ελλάδα με τη μορφή ακρίβειας, λιτότητας και επιπλέον φορολογικών μέτρων. Αυτή όμως η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με το βάθος και πλάτος της κρίσης που βιώνουν οι ισχυρές χώρες του πλανήτη. Είτε για τυχαίους λόγους, είτε εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής Αλογοσκούφη (που σημειωτέον βάλλεται πανταχόθεν) η Ελλάδα φαίνεται, προς το παρόν να αντέχει και να είναι έτοιμη να διαβεί τον επόμενο χειμώνα που μάλλον θα χτυπήσει «βίαια» κυρίως την Αμερική και δευτερευόντως την Αγγλία. Σ’ αυτές τις χώρες κλυδωνίζεται το τραπεζικό σύστημα και οι μεγάλες επιχειρήσεις περικόπτουν θέσεις εργασίας και μεταβάλλουν τους επενδυτικούς τους σχεδιασμούς ματαιώνοντας επεκτάσεις, συγχωνεύσεις και αυξήσεις στην παραγωγή.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία διεθνώς φαίνεται ότι ο μικροκομματισμός και η επιπολαιότητα υπερισχύουν στην τακτική του Πασόκ και για άλλη μια φορά θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα να καταρρέει παρά να περάσει αυτό το Χειμώνα, με επιτυχία την προβλεπόμενη ύφεση. Συνεργούς σ’ αυτή την στρατηγική έχει όλα σχεδόν τα εκβιαστικά κανάλια που έτσι κι’ αλλιώς είναι αποτέλεσμα τερατογένεσης της διαπλοκής και της διαφθοράς στην οποία διέπρεψαν στο παρελθόν τα μεγαλοστελέχη του κινήματος παρέα με τους νταβατζήδες τους.


Το Πασόκ «αγαπά» την κρίση, αλλά περισσότερο το παραπολιτικό χάος διότι του αποδίδουν ψηφοθηρικά οφέλη και προσφέρουν «χείρα βοηθείας» στην άπληστη και εκβιαστική οικονομική πολιτική των βαρόνων των media.


Οι καναλάρχες επιδιώκουν την πτώση Καραμανλή για λόγους επιχειρηματικούς που αφορούν αποκλειστικά τις τσέπες τους και τις επενδύσεις τους. Είναι πλέον γεγονός ότι επί Πασόκ τα σχέδιά τους εφαρμόζονταν ανεμπόδιστα και η κυβέρνηση «στήριζε» τις επιδιώξεις τους. Οι σύγχρονοι έλληνες επιχειρηματίες δεν έχουν καμιά σχέση με τους παλαιότερους «εθνικούς ευεργέτες». Σήμερα δε δίνουν μία στα εθνικά ζητήματα και δεν υπολογίζουν καθόλου τα λαϊκά προβλήματα. Θυμίζουν έντονα το φτηνό αριστερίστικο νεοελληνικό πρότυπο, που θέλει τον Έλληνα αριστερό στα λόγια με δήθεν αισθήματα συμπόνιας και αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν αλλά πάνω απ’ όλα η δεξιά μας τσέπη να’ ναι γεμάτη γιατί διαφορετικά δε μένει χρόνος για τα ανθρώπινα προβλήματα του πλανήτη, ούτε λεκτικά! Κεντρική τους επιδίωξη είναι «πιο πολλά και κρατικά». Αποδείχτηκαν ανίκανοι στη δημιουργία και παραγωγή ιδεών και την έπεσαν σαν όρνια στο εύκολο κρατικό χρήμα!


Στον ανελέητο αγώνα κατά του Καραμανλή πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα πιόνια του συστήματος που δεν είναι άλλα από τους χρυσοπληρωμένους δημοσιογράφους της καναλαρχίας. Αυτούς που αποκαλώ και σμαραγδένια boys, λόγω χρώματος και λόγω πολυτιμότητας της πέτρας. Αυτοί λοιπόν είτε αποκλείουν από τα στημένα τους παράθυρα νεοδημοκράτες, είτε τους γελοιοποιούν όταν δεήσουν να τους δεχτούν στα σκηνοθετημένα δελτία τους. Στόχος δεν είναι ο βουλευτής αλλά το περιβάλλον του Καραμανλή και ο ίδιος ο Καραμανλής. Αυτό το παιχνίδι τηλεοπτικής εξουσίας το έχουμε ξαναδεί και το 87 με Ανδρέα Παπανδρέου και το 1993 με Μητσοτάκη και το 1995 ξανά με Παπανδρέου. Που σημαίνει ότι οι αδίστακτοι σμαραγδένιοι έχουν τεράστια εμπειρία στον ανελέητο πόλεμο κατά πολιτικών ηγετών όταν αυτοί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Τα αφεντικά, τους πετάνε ένα κοκαλάκι για να γλύφουν και σε αντάλλαγμα παραμένουν στις θέσεις τους επί δύο δεκαετίες τώρα, αμετακίνητοι, λες και ήρθε το τέλος της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Λες και θα πεθάνουν πολλές γενιές νεοελλήνων υπό τους ήχους της αδίστακτης δημοσιογραφίας που "ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της", έχει κατσικωθεί στις οθόνες μας και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανανέωσης στα αραχνιασμένα δελτία παραπληροφόρησης του διαπλεκόμενου παρακράτους.

5 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

«Δεν έχουμε εκλογές στο πρόγραμμα»
Πέμπτη, 16.10.08
Η υπόθεση του Βατοπαιδίου πρωταγωνίστησε –μέσα από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων- στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός πλαισιωμένος από την υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό οικονομίας και Οικονομικών και τον υπουργό Επικρατείας, το μεσημέρι, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Κ. Καραμανλής εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να καταθέσει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής –για την οποία μέχρι πρότινος δήλωνε αντίθετος εφόσον βρισκόταν σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα- λέγοντας ότι τώρα την επέβαλλε το κλίμα που δημιουργήθηκε από τις παραιτήσεις των δύο εισαγγελέων. «Οφείλω να πάρω την πολιτική ευθύνη και να έρθουν όλα στο φως; Να πάει το θέμα στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Οσο δε για το ερώτημα γιατί ή πρόταση του δεν προέβλεπε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής απάντησε ότι λογική του είναι «κρυστάλλινη» και εξήγησε βάσει λογικής και νομικής αλληλουχίας, βασική προϋπόθεση για τη σύσταση προανακριτικής αποτελεί η νομική στοιχειοθέτηση ή ο εντοπισμός αποχρωσών ενδείξεων για το έγκλημα και η σύνδεση του με συγκεκριμένα πρόσωπα κάτι το οποίο, όπως επεσήμανε, σήμερα δεν υπάρχει. Ωστόσο δεν απέκλεισε τη σύσταση της προανακριτικής εάν προκύψουν στοιχεία. Επιτέθηκε μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ που έχει υποβάλλει τη σχετική πρόταση κάνοντας λόγο για «παιχνίδια πρόσκαιρων εντυπώσεων»

Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πολιτικά αισθάνεται πολύ ισχυρός ενώ για το κλίμα της εσωστρέφειας που φαίνεται να επιστρέφει στη ΝΔ, παρά τα όσα είπε ο ίδιος από το βήμα της ΚΕ, σημείωσε ότι η απόφαση που ελήφθη από όλους μαζί να δοθεί τέλος στην εσωστρέφεια δεν σημαίνει «φίμωτρο». Σημείωσε πάντως ότι «πρέπει να έχουμε αίσθηση του μέτρου».

Σχετικά με την διεθνή οικονομική κρίση και τις αποφάσεις της Συνόδου τόνισε ότι η Ελλάδα έχει υποστεί σχετικώς μικρότερους κραδασμούς από τις άλλες χώρες της ΕΕ και ότι το τραπεζικό της σύστημα αντέχει. Υπογράμμισε, επίσης, ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η προστασία των ασθενέστερων οικονομικώς στρωμάτων, των δανειοληπτών και των καταθετών. Σημείωσε ότι ακόμα και το αυστηρό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προβλέπει για την Ελλάδα ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους του 2%, δηλαδή σαφώς πάνω από τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της ΕΕ θα συνεχίσουν να κινούνται εντός των πλαισίων του, σημειώνοντας ωστόσο, ότι αυτό θα συμβεί με ευέλικτο τρόπο, δεδομένων των εξαιρετικών περιστάσεων που υπάρχουν σήμερα στη διεθνή οικονομία. Διαβεβαίωσε ότι η κρίση δεν πρόκειται να προκαλέσει αλλαγές στη φορολογική πολιτική και στον προϋπολογισμό, στο βασικό του τουλάχιστον πλαίσιο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν είναι αποκομμένο από τις πραγματικές οικονομικές συνθήκες. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την κυβερνητική πολιτική ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της φορολογικής πολιτικής και επιβολής νέων φόρων και σημείωσε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν αναλυτικότερα στο επόμενο Συμβούλιο των υπουργών οικονομίας της ΕΕ.

Ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το σχετικό σχέδιο που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικώς στρωμάτων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενεργοποιείται το Ταμείο Συνοχής και ότι θα λάβουν επίδομα θέρμανσης οι περισσότερο πληττόμενοι από την οικονομική κρίση, όπως οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

Τόνισε, επίσης, ότι στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Προς τον σκοπό αυτό, η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε σήμερα τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης, αντικείμενο του οποίου θα είναι η επισήμανση των κινδύνων που ελλοχεύουν στις οικονομίες των κρατών μελών της ΕΕ.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής:

Σε σχέση με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, ανέφερε ότι αναλυτική συζήτηση θα γίνει το Δεκέμβριο, οπότε η ιρλανδική πλευρά θα είναι σε θέση να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κλιματικών αλλαγών ανέφερε ότι ειδικά η Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει εξαίρεση από την εφαρμογή των κοινοτικών πολιτικών που έχουν ήδη αποφασιστεί.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και τα θέματα ασύλου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έστειλε επιστολή τόσο στον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Νικολά Σαρκοζί, όσο και στους ομολόγους του, με την οποία ζητεί να επιδείξουν όλες οι χώρες πνεύμα αλληλεγγύης προς χώρες όπως η Ελλάδα που βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης και υφίστανται ισχυρές πιέσεις. Τάχθηκε δε σαφώς υπέρ της ενίσχυσης της λειτουργίας της υπηρεσίας για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, FRONTEX.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην περιοχή της Γεωργίας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμπρόθεσμη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τον Καύκασο, ενώ αναφορικά με τη σύσταση της ομάδας περισυλλογής για τη μελλοντική μορφή της ενωμένης Ευρώπης, ανέφερε ότι θα δημοσιοποιήσει τα πορίσματά της, εντός της διετίας.

e-tipos.com

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=56320

Παπουτσάκης είπε...

Δυο στους τρεις ζητούν ανασχηματισμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Πέμπτη, 16.10.08
Υπέρ του ανασχηματισμού της παρούσας κυβέρνησης τάσσονται δύο στους τρεις ψηφοφόρους σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού FANTOMAS. Αναλυτικότερα, το 66,9% ζητά ανασχηματισμό, ενώ το 26,2% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση.

Σε επίπεδο ψηφοφόρων κομμάτων, τα ποσοστά είναι παρόμοια. Το 66,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 68,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ κρίνουν ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός.

Στην ερώτηση, εάν είναι υπέρ ή κατά της κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, το 46,7% των ψηφοφόρων, εμφανίζεται να είναι κατά της συνεργασίας, ενώ το 41,4% εμφανίζεται να είναι υπέρ αυτής.

Τα ποσοστά αλλάζουν στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Το 69,3% εμφανίζεται υπέρ της συνεργασίας και το 26,5% κατά αυτής. Παρόμοια ποσοστά εμφανίζουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (68,7% υπέρ συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, 27,6% κατά συνεργασίας).
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=56285

Παπουτσάκης είπε...

Νέο χτύπημα Τατούλη

Δύο ώρες αφότου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία αντέχει στις πιέσεις της διεθνούς κρίσης, χάρη στη θωράκιση που παρέχει η κυβέρνηση, και ότι ο προϋπολογισμός δε θα αλλάξει, ο βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατούλης, με άρθρο στο blog του δηλώνει ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να θωρακιστεί απέναντι στη διεθνή κρίση, αν πρώτα δε θωρακιστεί απέναντι στις δικές της εγγενείς αδυναμίες, ενώ αναφερόμενος στον προϋπολογισμό τόνισε ότι οι εκτιμήσεις για την εκτέλεση του φαίνονται υπερβολικά, αν όχι παράλογα αισιόδοξες, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητη η αποτελεσματικότερη και χρηστή διαχείριση των πόρων, και ο δραστικός περιορισμός της κρατικής σπατάλης και της φοροδιαφυγής.

Ο βουλευτής επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η κρίση στην οικονομία δεν προσφέρεται για «επικοινωνισμούς», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το βράδυ γινόμαστε δέκτες της επικοινωνίας στα δελτία, το πρωί η ζοφερή καθημερινότητα του καθενός μας παραμένει τραγικά ίδια». Και τονίζει ότι η οικονομία δεν χρειάζεται μεσσίες, αλλά προσήλωση σε τρεις αρχές:

Στον Φιλελευθερισμό και την πάταξη των εγχώριων στρεβλώσεων.

Στη Φιλαλήθεια και το θάρρος να πούμε στους Έλληνες τα πράγματα με το όνομά τους.

Στη Φιλοτιμία να εργαστούμε προς όφελος του πολίτη - και όχι των πέντε έξι επιχειρηματιών που χρόνια εξυπηρετεί το σύστημα - προς όφελος του τόπου και όχι του δικού μας πλουτισμού.


e-tipos.com, City 99,5

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=56357

Παπουτσάκης είπε...

Τα διεθνή χρηματιστήρια λειτουργούν υπό συνθήκες πανικού, με την άποψη ότι η ύφεση στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παρά τις παρεμβάσεις δεν θα αποφευχθεί τελικά, να κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Στο πλαίσιο αυτό, είδησεις όπως αυτή του αμετάβλητου για δεύτερο μήνα πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ή της περαιτέρω υποχώρησης των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά, λειτουργούν απλώς ως ηρεμιστικές ένέσεις ταχείας όμως δράσης.

Οι απώλειες στην Αθήνα έφτασαν το 5,30%, με το ΓΔ στις 2.255,25 μονάδες.

Στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζεται -με μικρότερη όμως ταχύτητα- η πτώση, ενώ η Wall Street άνοιξε σε θετικό έδαφος. Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχυόταν 0,13% και ο δείκτης Nasdaq του κλάδου υψηλής τεχνολογίας ενισχυόταν 0,80%.

Ειδικότερα, ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν και στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.255,25 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 5,30%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 277,9 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 7,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε αρνητική τροχιά, με εξαίρεση των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,09%.

Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Κατασκευών κατά 9,43%, των Τραπεζών κατά 7,24%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 7,01% και της Υγείας κατά 5,88%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 5,82%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 4,37% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 2,52%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 30 ενισχύθηκαν, 216 υποχώρησαν και 27 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=948455&lngDtrID=251

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Αμφιβάλλω άν ο Κ. μόνος του μπορεί να ελέγξει τους νταβατζήδες, πολύ περισσότερο η εκφρασμένη στρέβλωση της μη παραγωγικής παραοικονομίας μας.Ενα πλειοψηφικό ρεύμα της αριστεράς θα ήταν ένας μπαμπούλας για αυτούς, ή παράγοντας στροφής της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης σε λιγώτερο ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕς λύσεις από τους σημερινούς8-10 νταβατζήδες.
Η πόλωση των εξεταστικών θάναι πάλι τροφή στο μύλο του δικομματισμού.