Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

πολύ περίεργη η «παραίτηση» των δύο εισαγγελέων ….

……...Κολιούση και Σωτηροπούλου, που ασχολούνται με τη Μονή Βατοπεδίου (με τη Μονή Τοπλού, παραδόξως δεν ασχολείται κανένας τους, διότι αγγίζει το στενό περιβάλλον του «καλύτερου» Γιώργου!).
Ας υποθέσουμε ότι ο εισαγγελέας που πήγε για να τους βοηθήσει, η Σπυροπούλου, ήταν πράκτορας της κυβέρνησης. Τότε οι δύο εισαγγελείς ήταν πράκτορες του Πασόκ και αρνούνται συνεργασία με την κυβέρνηση. Είναι γνωστός εξάλλου ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι βολεμένοι του συστήματος Πασόκ τη δημόσια διοίκηση: «πρώτα το κόμμα»! Άρα η τοποθέτηση τρίτου εισαγγελέα αποκάλυψε το ρόλο τους!
Ας υποθέσουμε ότι ο Εισαγγελέας που πήγε να βοηθήσει δεν ήταν της Κυβέρνησης τότε ή δεν είχαν κανένα λόγο να συμπεριφερθούν με τόση αυθάδεια, θρασύτητα και αγένεια οι δύο εισαγγελείς απέναντι στους θεσμούς (η δικαιοσύνη δεν είναι Βιλαέτι κανενός) ή η περίπτωσή τους είναι ακόμα χειρότερη. Και εννοώ την πιθανή τους εξάρτηση από ΜΜΕ κατευθυνόμενα από το παρακράτος του Πασόκ που βλέπουμε πόσο πολύ κατευθύνουν την ειδησεογραφία ξανά και ξανά στο Βατοπέδι με ξαναζεσταμένη «ενημέρωση».και ελαφρές τροποποιήσεις των ίδιων υλικών παραπληροφόρησης.
Πολύ καλά έκανε και επενέβη ο Καραμανλής προσωπικά, για άμεση αποστολή του φακέλου στη Βουλή, γιατί μάλλον πως οι «αδέκαστοι» εισαγγελείς έπαιζαν τα παιχνίδια των παρακρατικών ΜΜΕ και δεν άφηναν την υπόθεση να εξελιχθεί. Τους συνέφερε όλους αυτούς να τραβιέται και να ξεχειλώνει το «σήριαλ» για νάχει ο Γιωργάκης υλικό στις «επαναστατικές» ομιλίες του και ο Καρχιμάκης στις βρώμικες επερωτήσεις του. Ο φάκελος έπρεπε να φύγει από την εποπτεία τους γιατί απεκαλύφθη το παιχνίδι τους! (ο Πρωθυπουργός ζήτησε να μείνουν οι δύο δικαστικοί στις θέσεις τους και να έρθει ο φάκελος στη Βουλή.)
Και πού σαι κυρ εισαγγελέα. Ρίξε και μια ματιά στο Κάβο Σίδερο της Μονής Τοπλού που έχει επίσης ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.
[Το πιο περίεργο στην υπόθεση των δύο «αδέκαστων» εισαγγελέων είναι ότι ο Κολιούσης και η Σωτηροπούλου, όπως αναφέρει ο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος, δεν προέβαλαν καμία αντίρρηση, όταν τους ανακοίνωσε την πρόθεσή του, χθες, να διορίσει και τρίτο εισαγγελέα στην υπόθεση, προς διευκόλυνσή τους. Σήμερα το πρωί, οι δύο αντιεισαγγελείς του παρέδωσαν δήλωση παραίτησής τους (τι μεσολάβησε;), την οποία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών διαβίβασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να πρωτοκολληθεί και να κριθεί από τα αρμόδια όργανα, και που δεν έγινε δεκτή! Πάντως δεν είναι καθόλου κολακευτικό να σε στηρίζει ο Καρχιμάκης και να σε αποκαλεί «έντιμο και ανεξάρτητο δικαστή». Μάλλον κάτι βρωμά πίσω από τους εισαγγελείς!!!]

8 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Σε δικαστικό και πολιτικό θρίλερ έχει εξελιχθεί η απόφαση των δύο αντεισαγγελέων, Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου, που ερευνούν την υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου να παραιτηθούν, καθώς προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε να μείνουν οι δύο δικαστικοί στις θέσεις τους και να έρθει ο φάκελος στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο αντεισαγγελείς επικοινώνησαν πριν από λίγες ημέρες με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκο Καρούτσο, τον οποίο ενημέρωσαν ότι από την έρευνα της υπόθεσης προκύπτουν ευθύνες υφυπουργών και ότι κατά την άποψή τους έπρεπε να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Δείτε το βίντεο

Ο κ. Καρούτσος, ωστόσο, δεν συμφώνησε και ζήτησε να συνεχισθεί η εισαγγελική έρευνα με την εξέταση τεσσάρων ακόμη μαρτύρων, αλλά και με την τοποθέτηση της Εισαγγελέα Εφετών Ευσταθίας Σπυροπούλου ως εποπτεύουσας την έρευνα.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις οι δύο αντεισαγγελείς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους τόσο από την υπόθεση όσο και από το Δικαστικό Σώμα.

Η επιστολή παραίτησης έφτασε στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη. Ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τον κ. Χατζηγάκη να μην κάνει δεκτές τις παραιτήσεις και να παραμείνουν οι δικαστικοί λειτουργοί στη θέση τους συνεχίζοντας το έργο τους. Επίσης, ζήτησε να έρθει ο φάκελος στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο κ. Καρούτσος, ο οποίος ενημέρωσε το μεσημέρι τους δημοσιογράφους, δήλωσε πως «η Εισαγγελία Εφετών επιδιώκει το ξεκουκούλωμα και όχι το κουκούλωμα της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου».

Εν τω μεταξύ, για την Τρίτη είχαν λάβει προσθεσμία να καταθέσουν ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος ως ύποπτοι για ηθική αυτουργια σε παράβαση καθόκοντος που φέρεται ότι διέπραξε δικαστικός λειτουργός.

Δήλωση Χατζηγάκη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα του Βατοπαιδίου, ήταν και παραμένει η εις βάθος έρευνα της υπόθεσης αυτής.

» Αλλωστε, εμπράκτως η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον. Μας ενδιαφέρει η αλήθεια και μόνον η αλήθεια και επ' αυτού δεν χωρεί δεύτερη σκέψη.

» Ως εκ τούτου, δεν κάνουμε αποδεκτή την παραίτηση των εισαγγελικών λειτουργών, τους καλούμε να μην εμμείνουν σ' αυτή, αλλά να συνεχίσουν, ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε, να επιτελούν το καθήκον τους, έως την τελική έκβαση της υπόθεσης.

» Στις ασύστατες και ασύστολες κατηγορίες της αντιπολίτευσης απαντούμε με απόλυτη καθαρότητα. Σεβόμαστε διαχρονικά τον ανεξάρτητο ρόλο της Δικαιοσύνης. Θα ακολουθήσουμε απαρεγκλίτως τις αποφάσεις της».

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς τόνισε ότι η δικογραφία για την υπόθεση της Μονής θα διαβιβαστεί στη Βουλή όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και όταν υπάρξουν στοιχεία για ποινική ευθύνη υπουργών.

Ο κ. Σανιδάς τάχθηκε υπέρ των ενεργειών του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκου Καρούτσου, τονίζοντας ότι ορθώς ενήργησε και έδωσε την παραγγελία στους δύο αντεισαγγελείς Εφετών Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου για συνέχιση και ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης.

Ανέφερε ακόμη ότι η υπογραφή μιας διοικητικής πράξης εκ μέρους υπουργού συνιστά πολιτική ευθύνη, όχι, όμως, και ποινική, για την οποία, όπως τόνισε, χρειάζονται συγκεκριμένα στοιχεία.

«Η ποινική ευθύνη δεν αναδύεται αυτομάτως» εξήγησε.

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, ο οποίος παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση για το αν ασκούνται πιέσεις και στον ίδιο να παραιτηθεί, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «ο υποφαινόμενος δεν είναι κολλημένος με καμία καρέκλα», ενώ ειεσήμανε πως η ΝΔ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση σεβάστηκε και σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=947513&lngDtrID=244

Παπουτσάκης είπε...

Στη Βουλή αποστέλεται τελικά ο φάκελος της Μονής Βατοπαιδίου καθώς εντοπίστηκαν ενδείξεις εμπλοκής δύο υφυπουργών.

Οπως μετέδωσε ο City 99,5 οι παραιτήσεις από το Δικαστικό Σώμα των δύο εισαγγελέων που χειρίζονταν την υπόθεση δεν έγιναν δεκτές ενώ έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης αποφασίστηκε η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή.

Σε επιστολή τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι εντόπισαν ενδείξεις εμπλοκής δύο υφυπουργών και για αυτό, ζήτησαν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή.

Ωστόσο, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος, δεν συμφώνησε και τους ζήτησε να συνεχίσουν την έρευνα, ενώ όρισε και τρίτη εισαγγελέα για την ίδια υπόθεση, με αποτέλεσμα οι κ. Κολιούσης και Σωτηροπούλου να αποφασίσουν να παραιτηθούν.

Ανακοίνωση Σ. Χατζηγάκη

Η κυβέρνηση δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση των εισαγγελικών λειτουργών, αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, καλώντας τους να μην εμείνουν σ’ αυτή αλλά να συνεχίσουν, ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε, να επιτελούν το καθήκον τους, έως την τελική έκβαση της υπόθεσης. Ξεκάθαρος στόχος της Κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα του Βατοπαιδίου, ήταν και παραμένει η εις βάθος έρευνα της υπόθεσης αυτής, αναφέρει ο κ. Χατζηγάκης. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι αποφασισμένη να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, προσθέτει και τονίζει πως μοναδικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι η αλήθεια.

«Στις ασύστατες και ασύστολες κατηγορίες της αντιπολίτευσης απαντούμε με απόλυτη καθαρότητα», σημειώνει ο υπουργός και καταλήγει: «Σεβόμαστε διαχρονικά τον ανεξάρτητο ρόλο της Δικαιοσύνης. Θα ακολουθήσουμε απαρεγκλίτως τις αποφάσεις της».

Τι απαντά ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών

«Η Εισαγγελία Εφετών επιδιώκει το ξεκουκούλωμα και όχι το κουκούλωμα της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος.
Διαβάστε περισσότερα

Θ. Ρουσόπουλος

Σε ανακοίνωση του Υπουργού της Δικαιοσύνης παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος. «Δεν ξέρω ποιοι λένε περί πιέσεων», τόνισε και επεσήμανε πως η ΝΔ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση σεβάστηκε και σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ, ανάλογα αν νομίζει ότι το συμφέρει ή όχι, την απαξιώνει. Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΣΟΚ

Ευθεία σύνδεση του πρωθυπουργού με τη σημερινή εξέλιξη στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου κάνει το ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει το αίτημά του για παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, αποσυνδέοντάς την από την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, έκανε λόγο για θεσμική κατάρρευση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Σημείωσε ότι η παραίτηση των δυο δικαστικών δημιουργεί τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στη χώρα και ζήτησε να επανέλθουν στο δικαστικό σώμα. «Η παραίτησή τους μαρτυρά αφόρητες πιέσεις ώστε να μην φθάσει ο φάκελος στη Βουλή», είπε.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τονίζοντας πως είναι άμεση και επιτακτική, όπως είπε, ανάγκη.

Απόφαση- φάντασμα με υπογραφή Μπασιάκου

Την υπογραφή του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Μπασιάκου, φέρει, όπως πρώτος αποκάλυψε ο City 99,5, η υπουργική απόφαση, που δε δημοσιεύθηκε ποτέ στο ΦΕΚ, και με την οποία δόθηκε εντολή στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να ανταλλάξει ακίνητα με τη Μονή Βατοπαιδίου.

Ο κ. Μπασιάκος επικυρώνει προηγούμενη απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομικών, Πέτρου Δούκα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο άνοιξε ο δρόμος για τις ανταλλαγές των ακινήτων του δημοσίου με τη λίμνη Βιστωνίδα, οι οποίες οριστικοποίηθηκαν με νεότερη απόφαση που συνυπέγραψαν, αυτή τη φορά, οι κύριοι Δούκας και Μπασιάκος.

Πήραν προθεσμία

Το πρωί, νέα προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα πήραν -μέσω των δικηγόρων τους- ο ηγούμενος Εφραίμ και ο Μοναχός Αρσένιος, προκειμένου να ενημερωθούν για καινούρια στοιχεία της δικογραφίας, που χειρίζεται ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νάσος Κανελόπουλος.

Ετοιμο «μυστικό σχέδιο»

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΤ, «μυστικό σχέδιο» για να την αντιμετώπιση της υπόθεσης Βατοπαιδίου βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού και την ευθύνη της εκπόνησής του έχουν οι υπουργοί Οικονομίας και Δικαιοσύνης.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=55846

Παπουτσάκης είπε...

Διάβημα διαμαρτυρίας της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε για σήμερα το απόγευμα την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, για να της επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είχε δώσει στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τη διέλευση στρατιωτικής φάλαγγας και τη λειτουργία πεδίου βολής στο Δήμο Μελίτης, στο νομό Φλώρινας:

«Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι σχετικά με τα σημερινά (σ.σ χθεσινά) επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας, στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ως αρχική αντίδραση, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/10/2008_252181

Παπουτσάκης είπε...

Σούρλας: Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα
Ομιλία του α΄ αντιπροέδρου της Βουλής σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη.

«Το κόμμα των ομογενών είναι η Ελλάδα και εμείς έχουμε υποχρέωση με συνέπεια και έργα να ενώνουμε και να στηρίζουμε τον απόδημο Ελληνισμό», δήλωσε στο ΑΠΕ ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γεώργιος Σούρλας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Σούρλας ήταν προσκεκλημένος του Συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης και εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας στην ετήσια εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας.

«Τα μηνύματα εκείνου του αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια είναι πάντα ζωντανά και επίκαιρα», τόνισε ο κ. Σούρλας, σημειώνοντας ότι «μπροστά στην αδιαλλαξία των Σκοπιανών και των Τούρκων, θα πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας, αλλά ταυτόχρονα να ενδυναμώσουμε την αγωνιστικότητά μας, μένοντας σταθεροί σε θέσεις αρχών».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, την Κυριακή το βράδυ (τοπική ώρα), μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στην «ουσιαστική συμβολή» της Ελλάδας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά του φασισμού και του ναζισμού, επισημαίνοντας τα λόγια ηγετών μεγάλων χωρών για τον «απαράμιλλο ηρωισμό» των Ελλήνων.

Ο κ. Σούρλας υπογράμμισε ότι «και η σύγχρονη Ελλάδα συνεχίζει τον αγώνα της και όποτε χρειάζεται επαναλαμβάνει το ΟΧΙ», κάνοντας αναφορά στο βέτο της χώρας μας στο Βουκουρέστι, σημειώνοντας: «Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε ΟΧΙ στους ανιστόρητους Σκοπιανούς και σε όσους τους στηρίζουν».

Ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

Στη συνέχεια, ενημέρωσε τους ομογενείς γύρω από ένα θέμα που, όπως είπε, αποτελεί «εθνική μας υποχρέωση», αναφέροντας: «Πρόκειται για το ζήτημα του ενταφιασμού των οστών των 13.936 μαχητών που άφησαν τη ζωή τους στα κακοτράχαλα βουνά της Βορείου Ηπείρου και στην απόδοση των τιμών που αρμόζουν στους ήρωες».

Ο κ. Σούρλας είπε ότι «υπήρξε ολιγωρία μέχρι και αδιαφορία εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας για τη διευθέτηση του όλου θέματος», ενώ αναφέρθηκε στο σχετικό βιβλίο του που φέρει τον τίτλο «Οι Ήρωες του 1940 περιμένουν», προσθέτοντας ότι «δημιουργήθηκε με πολύ πόνο και αποτελεί ένα ντοκουμέντο το οποίο μέχρι στιγμής δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν».

Το βιβλίο έχει ως αφετηρία το δικό του οδοιπορικό από την Κρυσταλλοπηγή και συνεχίστηκε στο Πόγραδετς, στην Ερσέκα, στην Τσιαρτσόβα, στην Πρεμετή, στην Κλεισούρα, στο Τεπελένι, στο Αργυρόκαστρο, στο Δέλβινο και στους Αγίους Σαράντα, «όπου ακόμη και σήμερα υπάρχουν ομαδικοί τάφοι Ελλήνων φαντάρων και αγωνιστών και οι οποίοι περιμένουν, αν μη τι άλλο, τον ενταφιασμό των οστών τους», όπως ανέφερε.

Ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε το ενδιαφέρον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, του υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για τις παρεμβάσεις τους προς την ηγεσία της Αλβανίας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει «συγκρατημένη αισιοδοξία» και κάνοντας παράλληλα σαφές ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε υπέρ της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να δοθεί λύση».

Ο κ. Σούρλας ανέφερε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου του στην Ελλάδα θα διατεθούν για την ανέγερση μνημείου στο Καλπάκι και τα έσοδα από τις πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου του ΣΑΕ Αμερικής για την ανέγερση μνημείου στο Αργυρόκαστρο.

Πριν από την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Σούρλας παρέστη και μίλησε σε παρόμοια εκδήλωση στην Τάμπα της πολιτείας Φλόριντα, όπου ήταν προσκεκλημένος της εκεί Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. Τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Τάμπα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ομογενειακά ΜΜΕ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/10/2008_252198

Παπουτσάκης είπε...

Σανιδάς: Στη Βουλή η δικογραφία για το Βατοπέδι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς ενημερώνοντας τους δικαστικούς συντάκτες τόνισε ότι η δικογραφία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου θα διαβιβαστεί στη Βουλή όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και όταν υπάρξουν στοιχεία για ποινική ευθύνη υπουργών.

Ο κ.Σανιδάς τάχθηκε υπέρ των ενεργειών του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκου Καρούτσου, τονίζοντας ότι ορθώς ενήργησε και έδωσε την παραγγελία στους δύο αντεισαγγελείς Εφετών Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου για συνέχιση και ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης.

Ανέφερε ακόμη ότι η υπογραφή μιας διοικητικής πράξης εκ μέρους υπουργού συνιστά πολιτική ευθύνη, όχι, όμως, και ποινική, για την οποία, όπως τόνισε, χρειάζονται συγκεκριμένα στοιχεία. «Η ποινική ευθύνη δεν αναδύεται αυτομάτως», τόνισε.

Όπως έγινε γνωστό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος στην παραγγελία του, μεταξύ άλλων, ζήτησε και το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των υπόπτων, ιδιαιτέρως των υπαλλήλων της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου που έκαναν εκτιμήσεις και ενδεχομένως και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔ.

Οι δύο εισαγγελείς Κολιούσης και Σωτηροπούλου που υπέβαλαν την παραίτησή τους με κοινή αίτηση που κατατέθηκε (από τον κ.Κολιούση) στον κ. Καρούτσο, τόνιζαν ότι δεν είχαν αρμοδιότητα να συνεχίσουν την έρευνα, καθώς προέκυπταν στοιχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία υφυπουργών και έπρεπε η υπόθεση να σταλεί στη Βουλή για αξιολόγηση.

Επίσης, σημείωναν ότι η συμμόρφωσή τους με την παραγγελία του κ. Καρούτσου έχει αποτέλεσμα να παραβιάσουν τα άρθρα του Συντάγματος που αναφέρονται στην ποινική ευθύνη υπουργών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/10/2008_252171

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια, για την προσέγγιση και τους προβληματισμούς σου. Οι "παραιτηθέντες", ενώ συζήτησαν με τον προϊστάμενό τους και αυτός τους ΚΑΛΥΨΕ με την τοποθέτηση 3ου Δικαστικού σε ρόλο συντονιστή και καταλύτη της διαδικασίας, αυτοί επέλεξαν να παραιτηθούν χωρίς κατά την προφορική συζήτηση να εκφράσουν αντιρρήσεις. Η στρατηγική των δικαστικών ήταν απλή και ξεκάθαρη: Θα κάνουμε την έρευνα που ΠΡΕΠΕΙ για να μην δοθεί η ευκαιρία στους ενόχους να καλυφτούν πίσω από τους πολιτικούς. Οι παραιτηθέντες ΔΕΝ θέλησαν να αποδεχτούν αυτή τη στρατηγική. Είτε γιατί συμμετείχαν στο "στήσιμο" των ΜΜΕδων, είτε γιατί οι πιέσεις των Καχριμάκηδων και των Βερύκιων που κατόπιν εορτής εμφάνιζαν "κάτι" μάρτυρες έγιναν ανυπόφορες. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έμμεσες απειλές δέχτηκαν απ' το σύστημα και δεν άντεξαν. Γι' αυτο και συζήτησαν προφορικά με τον ανώτερό τους.
Αυτά όμως που "βλέπουμε" και οι δυό μας δεν θα παίξουν πουθενά απόψε! Γι' αυτό και ο Καραμανλής ΔΕΝ αποδέχτηκε τις παραιτήσεις τους και τους στήριξε. Έδωσε το μήνυμα της στήριξης και το έκανε με άμεσο και καταλυτικό τρόπο, αναγκάζοντας το Γιώργο να εμφανιστεί καθυστερημένα και βιαστικά με αποτέλεσμα να μπερδέψει και τα χαρτιά του!!! συνέχισε, βέβαια, μετά και είπε τα ίδια!!!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Διαβάστε στο ΠΡΕΖΑ TV:

=====================
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (+ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΚΗ)
=====================

Τέτοιες αλήθειες ΜΟΝΟ στο ΠΡΕΖΑ TV!

PREZA-TV.BLOGSPOT.COM

PREZATV2@BLOGSPOT.COM

Παπουτσάκης είπε...

Σε αυστηρούς τόνους ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος στην κυβέρνηση των Σκοπίων.




Η απάντηση αφορά ανακοίνωση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι σχετικά με επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή της Φλώρινας μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων που αντιτίθενται στην λειτουργία στρατιωτικού πεδίου βολής στην περιοχή της Μελίτης.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων βλέποντας προσπάθεια καταστολής των δικαιωμάτων της «Αιγιακής μειονότητας» εξέδωσε ανακοίνωση που σημειώνει: «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι σχετικά με τα επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας, στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ως αρχική αντίδραση, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της».

Επίσης για το ίδιο θέμα, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε την Τρίτη την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Ελλάδας, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για να της επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας, καθώς μέσα στους προσαχθέντες βρίσκονταν και τέσσερις δημοσιογράφοι από την ΠΓΔΜ, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή για να καλύψουν τη διαμαρτυρία. Οι δημοσιογράφοι μετά την προσαγωγή και την εξακρίβωση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ

«Η συνειδητή αυτή πολιτική καλλιέργειας εθνικισμού και μισαλλοδοξίας είναι ανεύθυνη και μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Ας το πάρει απόφαση ο κ. Γκρούεφσκι. Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητους συνηγόρους και μάλιστα με προφανή κίνητρα. Αντ’ αυτού, ας επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές του στη βελτίωση της, κατά γενική ομολογία διεθνών οργανισμών και παρατηρητών, επιδεινούμενης κατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος.

Τα επεισόδια στη Μελίτη

Επεισόδια προκλήθηκαν τη Δευτέρα όταν ομάδα κατοίκων από το δημοτικό διαμέρισμα Λόφων του δήμου Μελίτης που αντιτίθενται στη λειτουργία στρατοπέδου και πεδίου βολής στην περιοχή τους, προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διέλευση στρατιωτικής φάλαγγας.

Στη διαμαρτυρία των κατοίκων παρενέβη η αστυνομία και τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Φλώρινας με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, αντίστασης και διέγερσης σε απείθεια, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώθηκε ότι το βράδυ της Δευτέρας ομάδα περίπου 15 κατοίκων από τους Λόφους τοποθέτησαν κάθετα στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο πεδίο βολής, ένα φορτηγό και ένα τρακτέρ, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η στρατιωτική φάλαγγα, αποτελούμενη από τέσσερα ερπυστριοφόρα άρματα μάχης και δύο στρατιωτικά οχήματα τύπου τζιπ.

Σημειώνεται ότι και πριν από δύο εβδομάδες μικρή ομάδα κατοίκων προσπάθησε και πάλι χωρίς επιτυχία να ματαιώσει στρατιωτική άσκηση στο πεδίο βολής του δήμου Μελίτης που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή.

Επανεξετάζει την αναγνώριση το Βελιγράδι

Σε μια άλλη εξέλιξη, από το Βελιγράδι ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ιβιτσα Ντάτσιτς εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της ΠΓΔΜ να αναγνωρίσει το Κόσοβο και δήλωσε ότι η Σερβία εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακαλέσει την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συναταγματική της ονομασία.

«Η “Μακεδονία” δεν εκτίμησε το γεγονός ότι η Σερβία την αναγνώρισε με το συνταγματικό της όνομα, παρά τις αντιρρήσεις μιας ίσως μεγαλύτερης φίλης, της Ελλάδας», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Την Πέμπτη η συνάντηση της ηγεσίας των Σκοπίων

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη θα γίνει η συνάντηση πρωθυπουργού και προέδρου των Σκοπίων για να συζητηθεί η νέα πρόταση Νίμιτς, ώστε να ανακοινωθεί η επίσημη θέση της ΠΓΔΜ για το θέμα και να καθοριστεί η πορεία της διμερούς διαπραγμάτευσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι και ο πρόεδρος Μ. Τσερβένκοφσκι, έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά στην πρόταση που ο ειδικός μεσολαβητής εκ μέρους του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς έχει καταθέσει στους πρέσβεις Ελλάδας και Σκοπίων καθώς κρίνουν ότι δεν διευθετεί τα θέματα της γλώσσας και της το Βελιγράδι .