Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

το Πασόκ και τα ΜΜΕ ακόμα «κουκουλώνουν» τις τεράστιες ευθύνες του «κινήματος» στο Βατοπέδι!

Με τις εγγυήσεις της καναλαρχίας ο πρόεδρος του Πασόκ, οι εμπλεκόμενοι πασόκοι στο «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου και ο μηχανισμός που κινείται γύρω από τον πρόεδρο Γιώργο, αρνούνται πεισματικά την εμπλοκή του «κινήματος» στις δοσοληψίες του Εφραίμ και των μοναχών του! Αρνείται μάλιστα πεισματικά και οποιονδήποτε έλεγχο ακόμα και στη Βουλή (εντάξει εμάς μας έχουν προ πολλού αφαιρέσει το λόγο και το δικαίωμα κριτικής που έχουμε). Αυτή η περίεργη στάση εμφανίζεται ως «αντίσταση» στο Κοινοβούλιο, από τα μέσα παραπληροφόρησης!
Η ΝΔ κέρδισε ήδη την πρώτη μάχη (ελέω πλειοψηφίας και χωρίς ουδεμία στήριξη από σχεδόν κανένα ΜΜΕ) αφού αποφασίστηκε η εξέταση των μαρτύρων να ξεκινήσει από την εποχή των αποφάσεων Δρυ-Φωτιάδη.
Η Ν.Δ. θα ζητήσει την κλήτευση
των Δρυ και Φωτιάδη, αλλά και άλλων δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Ενδέχεται, να κλητεύσει και τους υπουργούς που μνημόνευσε στην ομιλία του στη Βουλή ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ότι έδωσαν επιδοτήσεις στη Μονή Βατοπαιδίου – αν και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απαντούν ότι πρόκειται για επιδοτούμενο πρόγραμμα προς την Αθωνική Πολιτεία για την αναστήλωση των μοναστηριών, το οποίο ξεκίνησε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση παρατηρούνται υπερκοστολογήσεις και χαριστικές ή ευνοιοκρατικές ή μικροκομματικές «επιδοτήσεις», κάτι που ίσχυσε εξάλλου σε κάθε μορφή επιδότησης που απεδόθη από τις κυβερνήσεις του Πασόκ. Επίσης πρόκειται να κλητεύσει τον μητροπολίτη Ξάνθης, νομικούς συμβούλους του κράτους και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, αλλά και τον ηγούμενο Εφραίμ.
Οι ακροάσεις ξεκινούν τη Δευτέρα, αλλά το πραγματικά «καυτό» μέρος των καταθέσεων πολιτικών προσώπων θα λάβει χώρα προς το τέλος των εργασιών της επιτροπής. Ο Πέτρος Δούκας, πάντως, δήλωσε χθες ότι με χαρά θα καταθέσει στην επιτροπή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί τα θές φίλε μου, μας έφεραν την ιδιωτική τελεόραση υποτίθεται για να μην έχει το μονοπώλιο της ενημέρωσης η εκάστοτε κυβέρνηση με τα κρατικά κανάλια.
Τώρα πήγαμε στο άλλο άκρο όπου οι επιχειρηματίες / καναλάρχες χρησιμοποιούν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ των συχνοτήτων για να εκβιάζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να παίρνουν χοντροδουλειές από το κράτος.
Πρέπει να σταματήσει πιά αυτό το έγκλημα, δηλητηριάζουμε την καθημερινότητά μας.
Αναρωτιέμαι πώς το έχουν λύσει το πρόβλημα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Καλά θα κάνει να το ψάξει η κυβέρνηση ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, όχι σαν εκείνο το ξεκάρφωμα του "βασικού μετόχου" του Ρουσόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τωρινό να χτυπάνε όλα τα κανάλια τον Καραμανλή! Ο Μπόμπολας θέλει το Δ'ΚΠΣ, ο Κοντομηνάς έχει ΔΕΚΑ κακουργήματα, ο Κυριακού ΕΝΑ , ο Βαρδινογιάννης δεν θέλει ανταγωνισμό στα διϋλιστήρια, ο Αλαφούζος και ο Κουρής παίζουν διπλό παιγνίδι.