Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

στη Βουλή η δικογραφία για το Βατοπέδι.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν φοβάται τίποτα. Ήδη έχουν αποσταλεί στη Βουλή 8 κουτιά με έγγραφα, συμβόλαια, γνωμοδοτήσεις, τοπογραφικά, μαρτυρικές καταθέσεις και άλλο υλικό, που έχουν συλλεχθεί για την υπόθεση των ανταλλαγών εκτάσεων της Μονής με το δημόσιο τα τελευταία 10 χρόνια.

Στο Πασόκ ψάχνουν να βρουν τους «λόγους» που θα μπορούσε να αναβληθεί η συζήτηση για την προανακριτική! Η κυριότερη όμως δικαιολογία είναι η αδυναμία πλήρους γνώσεως των φακέλων μέχρι την Παρασκευή. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές μέρες ώστε οι βουλευτές να λάβουν γνώση του περιεχομένου των φακέλων. Μήπως όμως στο επιτελείο της προεδράρας του Πασόκ φοβούνται ακόμα και για διαρροές απ' το δικό τους στρατόπεδο, σε περίπτωση μυστικής ψηφοφορίας; Οι εντυπώσεις της ήττας θα ήταν καταλυτικές!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετα από 25 μέρες κινητοποιήθηκε ο εισαγγελέας Λασιθίου για το πράσινο σκάνδαλο της μονής Τοπλού στο Κάβο Σίδερο της Σητείας και άρχισε να παίρνει καταθέσεις.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 26.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ!
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΣΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ.
Αφήστε με να μαντέψω, είναι "δημοκρατικά" κανάλια, άρα άκρα του τάφου σιωπή!

Παπουτσάκης είπε...

Αίτημα ολιγοήμερης αναβολής της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμφωνεί το ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συναινέσει σε μία τέτοια αναβολή.

Παράλληλα, το θέμα του φακέλου της δικογραφίας, το οποίο διαβιβάστηκε νωρίτερα στο Σώμα βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι η δικογραφία αποτελείται από τέσσερα κιβώτια εγγράφων και ότι τα έγγραφα θα φωτοτυπηθούν και θα διανεμηθούν στα πέντε κόμματα της Βουλής, ωστόσο δεν θα δημοσιοποιηθούν, καθότι αποτελούν προανακριτικό υλικό.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης εξέφρασαν έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο που μεταβιβάστηκε η δικογραφία, καθώς και για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε.

Στο στόχαστρο της Αντιπολίτευσης βρέθηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς για το γεγονός ότι διατυπώνει κρίσεις επί της υπόθεσης στο έγγραφο που μεταβίβασε.

Ο κ. Σανιδάς, στην επιστολή προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκο Καρούτσο, με την οποία ζήτησε να διαβιβαστεί στη Βουλή ο φάκελος, διατυπώνει τη θέση πως δεν προκύπτει, μέχρι στιγμής, πιθανολόγηση ποινικής ευθύνης διατελεσάντων υπουργών και υφυπουργών.

Ο εισαγγελέας τοy Αρείου Πάγου συμπληρώνει όμως πως η διαβίβασή τους ζητείται «προκειμένου αυτά να τεθούν υπ' όψιν των κ.κ. Βουλευτών κατά τις προγραμματισμένες ήδη συζητήσεις για τη σύσταση εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε από τη Βουή τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι ζητούσαν επί εβδομάδες τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή και τώρα που τα στοιχεία ήλθαν στο Σώμα, διατυπώνονται ενστάσεις.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνος διατύπωσε επισήμως αίτημα περί ολιγοήμερης αναβολής της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, προκειμένου, όπως είπε, να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους βουλευτές, να μελετήσουν τη δικογραφία, που κατετέθη σήμερα στη Βουλή.