Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

την έφερε ο Γιωργάκης και στο Σημίτη!

Η ελληνική κυβέρνηση είχε προτείνει επισήμως για μία θέση στο Δ.Σ. της Επιτροπής Περισυλλογής («σοφών») για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα τον τέως πρωθυπουργό. Όμως το όνομά του δεν συμπεριλαμβανόταν στα ονόματα που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Φελίπε Γκονζάλες. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μέσω και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της οποίας ηγείται έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Γκονζάλες, οπότε και «επίεσε» την κατάσταση και «έκοψε» τον Σημίτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως αντ’ αυτού, ως μέλος της επιτροπής ανακοινώθηκε η Καλυψώ Νικολαΐδου, καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πρώην σύμβουλος του Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος το 2004 την τοποθέτησε σε μη εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.
Η επιτροπή περισυλλογής είναι μια επιτροπή «σοφών» η οποία θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει μπροστά η θεσμική ολοκλήρωση της Ευρώπης, αφού -όπως φαίνεται- το Σύνταγμα δεν «περπατάει» στους λαούς και η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο με 27 μέλη.
Παρασκήνιο με Σημίτη και επιτροπή «σοφών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: