Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

κρίση στις σχέσεις Σερβίας - Σκοπίων

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό RTV PINK ο κ. Ντάτσιτς σχολιάζοντας την στάση των Σκοπίων τόνισε ότι «η “Μακεδονία” (ΠΓΔΜ) δεν εκτίμησε ακόμη και το γεγονός πως η Σερβία την αναγνώρισε με το συνταγματικό της όνομα παρά της αντιρρήσεις, μιας ίσως μεγαλύτερης φίλης, της Ελλάδας».

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης αποκάλυψε ότι «υπήρχαν ιδέες (στη σερβική κυβέρνηση) να ανακληθεί η αναγνώριση και να επιστραφεί με το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα τους που είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ».

Ο κ. Ντάτσιτς καταλήγοντας ανέφερε πως η Σερβία περιορίστηκε να αντιδράσει με βάση το «σχέδιο δράσης» χρησιμοποιώντας διπλωματικά μέτρα επισήμανε, ωστόσο, ότι οι σχέσεις με την ΠΓΔΜ και το Μαυροβούνιο σίγουρα θα επιδεινωθούν εξαιτίας της στάσης τους στο ζήτημα του Κοσόβου. ....... ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: