Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

και μια άποψη ενός Ζωνιανού για την οπλοφορία στην Κρήτη!

Ανοίγοντας αυτό το παραθυράκι της Κρητικής νοοτροπίας θα ήθελα όσοι διαβάσουν αυτό το κείμενο να καταλάβουν ίντα παίζεται με την οπλοφορία στο νησί! Καταρχάς όπλα (παράνομα) εν έχουν μονάχα οι Κρητικοί! Απλά στην Κρήτη υπερβάλλουμε λιγουλάκι! Όσοι γνωρίζουν ιστορία θα κατέχουν ότι η Κρήτη πέρασε από πολλούς κατακτητές τσε ήτανε πεδίο συνεχών μαχών (μεταξύ Κρητικών-Κατακτητών) με αποτέλεσμα την άνθιση της πολεμικής τέχνης στο νησί. Με το πέρασμα των χρόνων η οπλοφορία καθιερώθηκε ως έθιμο. Κάτι που είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει με το μάζωμα των όπλων ούλου του νησιού (όπως υποστηρίζουν κάποιες πολιτικάντζες και ανθρωπίδια) εν θα γίνει πράμα.
Η χρήση του όπλου από εκείνα τα χρόνια μέχρι σήμερον έχει αλλάξει αφού από παλιά χρησιμοποιούνταν σε βεντέτες, για άμυνα, σε γιορτές τσε πανηγύρια κτό. Με απλά λόγια το όπλο έχει γίνει τρόπος έκφρασης, γίνεται γάμος; μπαλωθιές, γίνεται γιορτή; μπαλωθιές… Σε αυτά τα παραπάνω συμφωνώ απόλυτα, όπως τσε στη χρήση για αυτοάμυνα, αλλά αν κάποιοι εκμεταλλεύονται το έθιμο για ληστείες, βεντέτες, φόνους τσε κάθε άλλη παράνομη χρήση εκειά ναι το καταδικάζω 100%! Ναι καλά διαβάζετε! Εν περιμένατε να το ακούσετε τούτο από χίλια Ζωνιανού? Είδατε που εν είμαστε όλοι ίδιοι? Τέσπα!
Όσο για τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιούμαι εμείς οι Κρητικοί είναι ένα θέμα, γιατί κάποιος βολεύεται με 9άρι τσε άλλος με αντιαρματικό (που λέει ο λόγος)! Μερικοί θα πουν ‘‘Καλά εν σου φτάνει μια καραμπίνα για ένα πιστόλι απλό?’’. Έ έχουμε παράξενα γούστα ίντα να κάμουμε! Εξάλλου αν κατέχεις από όπλα τσε μάθεις καλά εν θεωρήσε επικίνδυνος τσε πιστέψτε με τούτο αληθεύει! Τσε μια τελευταία συμβουλή για τους "οπλοφορούντες". Το όπλο να το κρατάτε με το μυαλό τσε όι με τη χέρα! Όποιος είναι ξύπνιος θα καταλάβει!


επαέ, Δρακοστυλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: