Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Καραμανλής και 80 βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν εξεταστική για το Βατοπαίδι ....

..... η συζήτηση πρόκειται να διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου.


«λόγοι διαφάνειας και πλήρους εφαρμογής της αρχής της νομιμότητας επιβάλλουν την εκ μέρους της Βουλής έρευνα της όλης υπόθεσης από τότε που δημιουργήθηκε το ζήτημα, δηλαδή από τότε που εκδόθηκαν οι πρώτες διοικητικές πράξεις, πάνω στις οποίες βασίσθηκε η παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων στη Μονή».

Προτείνεται, δε, η σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου «χωρίς να παρακωλύεται, καθ' οιονδήποτε τρόπο, η έρευνα που διεξάγεται από τη Δικαιοσύνη και η περαιτέρω εξέλιξη της».

Η σχετική επιστολή των 81 βουλευτών της ΝΔ προς τον πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Η έρευνα που διεξάγεται, τόσο σε δικαστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, αποκαλύπτει ότι η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου έχει σημαντικές πτυχές, οι οποίες άπτονται ευθέως του δημοσίου συμφέροντος.

Η Κυβέρνηση, με τις αποφάσεις της σχετικά τόσο με την ανάκληση επίμαχων διοικητικών πράξεων όσο και με την αναστολή εκτέλεσης οιωνδήποτε συναφών διοικητικών πράξεων, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Θεωρούμε όμως ότι λόγοι διαφάνειας και πλήρους εφαρμογής της αρχής της νομιμότητας επιβάλλουν την εκ μέρους της Βουλής έρευνα της όλης υπόθεσης από τότε που δημιουργήθηκε το ζήτημα, δηλαδή από τότε που εκδόθηκαν οι πρώτες διοικητικές πράξεις, πάνω στις οποίες βασίσθηκε η παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων στη Μονή. Για τον λόγο αυτόν, και χωρίς να παρακωλύεται, καθ' οιονδήποτε τρόπο, η έρευνα που διεξάγεται από τη Δικαιοσύνη και η περαιτέρω εξέλιξη της, προτείνουμε, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής, τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο την κατά τ' ανωτέρω διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου.

Η παρούσα πρόταση υπογράφεται από τον προβλεπόμενο, κατά τις διατάξεις του άρθρου 144 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, αριθμό Βουλευτών και παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη συζήτηση της στην Ολομέλεια του Σώματος».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι ρε μπιλλ; Τι κάνει η Κατερίνα; Γράψε μου τα νέα σας.

Δημήτρης Πάππας

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλαβάνος έχει απόλυτο δίκιο. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ;
Μήπως έχετε κάποια σχέση με το Mega - Έθνος – Πρώτο Θέμα και το λοιπό συγκρότημα Μπόμπολα, μέτοχο στην βρετανική εταιρία που ανέλαβε την αξιοποίηση;;;;;
Με τα χίλια σπρώχνουν τον Καρχιμάκη οι 5 καναλο-εκβιαστές. Και τι κερδίζουν από αυτόν; Στηρίζει με κάθε τρόπο την επένδυση στο ΤΟΠΛΟΥ εδώ και πολλά χρονια. Ερωτήσεις στη βουλή, πιέσεις, μεσολαβήσεις.
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΛΑΚΕΣ!
Περιμένουμε ΑΚΟΜΑ την απάντησή σας κύριε, χα, χα χα !

Ανώνυμος είπε...

Μέρες τώρα σκεπτόμουνα ότι κάποιον μου θυμίζει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν μπορούσα να το συνδιάσω.
Έβλεπα τα γιαλάκια του, τα άψογα κουστουμάκια του και έλεγα, που τον ξέρω, πού τον ξέρω;
Και xθές, βλέποντάς τον για δέκατη-πέμπτη φορά την ίδια μέρα στα κανάλια των καναλο-εκβιαστών, έκανα το κλίκ.
Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
Ακριβώς!!!!!!!!
Σε ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ πονηρός και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φανατικός.
Επιτέλους οι σοσιαληστές βρήκαν τον εκπρόσωπο που τους ταιριάζει (και ο Γιωργάκης ένα συνεργάτη που άν και είναι απίθανος ψεύτης, δεν είναι απόλυτο ρεντίκολο).
Μπράβο Giorgo.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΔΕΣ,ΔΕΞΙΑ,ΧΟΥΝΤΑ,τριδυμα.Η καημενη μαμα τους.ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΦΤΑΙΜΕ..........?

Ανώνυμος είπε...

Καραμανλης και 80 βουλευτες της Ν.Δ.ζητουν και απειλουν τους εισαγγελης για να παρετηθουν.