Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

52% υπέρ της αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής.

Δημοσκόπηση της εταιρίας «Κάπα Research AE», που διενεργήθηκε για το υπουργείο Μεταφορών σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων από 1η έως 2 Οκτωβρίου 2008, εν μέσω των πρόσφατων κρίσεων, δηλαδή σε μάλλον αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, δείχνει ότι οι πολίτες σε συντριπτικά ποσοστά ζητούν επιτέλους να δοθεί λύση στο πρόβλημα του εθνικού αερομεταφορέα.
Ταυτοχρόνως υπερτερούν οι γνώμες υπέρ της αποκρατικοποίησης, ενώ συγκεντρώνουν σημαντικό μερίδιο οι υποστηρικτές του δημοσίου χαρακτήρα της εταιρίας. Συνολικό ποσοστό 52% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση, ενώ αντίστοιχο ποσοστό 46,1% δηλώνει όχι ή μάλλον όχι στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής.
Οι πολίτες, σε ποσοστό 55,3%, διαπιστώνουν ότι η Ολυμπιακή έχει επιβαρύνει με πολλά χρέη τους Ελληνες φορολογουμένους και πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ενώ η άποψη ότι η Ολυμπιακή είναι εθνικό κεφάλαιο και πρέπει ανεξαρτήτως κόστους να παραμείνει στον έλεγχο του κράτους συγκεντρώνει το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό 42,4%.
Θέλουν αποκρατικοποίηση

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αισχρή πράξη να δίνονται αυτά τα απίστευτα εφάπαξ σε ανθρώπους που ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ.
Στα 45 χρόνια τους και 2.000 ευρώ σύνταξη σε ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους είναι του Λυκείου, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.
Είναι εφιάλτης, θα τους πληρώνουν τα παιδιά μας για σαράντα χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Για του κοινωνικά ''ευαίσθητους'' ''αριστερούς'' η λύση είναι απλή δωστε την Ολυμπιακή σε ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τις Κουμουνιστικες Αερογραμμές...
http://liberalcreta.pblogs.gr/2008/01/kommoynistikes-aerogrammes-.html