Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

"είναι αλήθεια ότι εκτελέστηκαν 5000 φυλακισμένοι στη Νέα Ορλεάνη";

προεκλογικές υπερβολές και στην Αμερική!


Μοιάζει με αυτές τις καταγγελίες που εκτοξεύονται ασύστολα κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων οπότε και υπερισχύει η υπερβολή και η προσπάθεια εντυπωσιασμού του εκλογικού κοινού. Στην Ελλάδα είμαστε εθισμένοι και συνηθισμένοι σε αυτή την υπερβολή.
Η Cynthia McKinny, υποψήφια για την προεδρία της Αμερικής, προτεινόμενη από το αμερικάνικο "Green Party" κατήγγειλε ότι εκτελέστηκαν πάνω από 5000 φυλακισμένοι στις ομοσπονδιακές φυλακές της Νέας Ορλεάνης!
Η καταγγελία φυσικά και πρέπει να διερευνηθεί γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν οπωσδήποτε απάνθρωπο, αν και προσωπικά μου φαίνεται ότι η Cynthia υπερβάλλει για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.
Είναι σίγουρο ότι έτσι και εκτελούνταν τόσοι πολλοί καταδικασμένοι σε θάνατο θα γίνονταν κόλαση έξω από τις φυλακές και δεν θα περνούσε τόσο απαρατήρητο! Υπάρχουν μυριάδες ακτιβιστικές οργανώσεις στην Αμερική που αντιτίθενται στην θανατική ποινή ακόμα και σε περιπτώσεις φρικιαστικών ή "serial killer" εγκλημάτων, αλλά και οι οικογένειες των μελοθάνατων θα είχαν κάμει τη Νέα Ορλεάνη, δυο φορές κόλαση .
Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας έπειτα από τις καταγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: