Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

τα 10 εκατ. μάρκα και οι ΠΑΤΡΙΟΤ ....

Από έγγραφα που έχουν συγκεντρωθεί στην εισαγγελία του Μονάχου και είχαν δυνατότητα να δουν οι Ελληνες εισαγγελείς, εκτός από τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο και τον κ. Πρ. Μαυρίδη, παραλήπτης χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» ήταν και ο κ. Νόρμπερτ Γκεμπάουερ πρώην μέλος της ηγεσίας της Siemens Hellas, υπεύθυνος για τα οικονομικά, στενός συνεργάτης του κ. Χριστοφοράκου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Σίκατσεκ στο πλαίσιo της ανάκρισής του από την κ. Μπόιμλερ Χεσλ, ο κ. Γκεμπάουερ διαχειρίστηκε 10 εκατομμύρια μάρκα για το εξοπλιστικό πρόγραμμα με τους ΠΑΤΡΙΟΤ. Αυτά τα χρήματα παραδίδονταν στη Ζυρίχη από τον συνεργάτη του Σίκατσεκ, Αμίνι είτε στον κ. Γκεμπάουερ είτε στον συνεργάτη του κ. Ψαρρό.

Ο κ. Γκεμπάουερ σύμφωνα με τον κ. Σίκατσεκ έπεσε σε δυσμένεια και απομακρύνθηκε από την εταιρεία το 2001. Και ο κ. Ψαρρός έπεσε σε δυσμένεια από τον κ. Χριστοφοράκο και απομακρύνθηκε από την ελληνική εταιρεία. Και οι δύο απομακρύνσεις είχαν σχέση με τη διαχείριση χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία».

Την περασμένη εβδομάδα, ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας δέχθηκε ένα ασυνήθιστο τηλεφώνημα. Μία ομάδα εργαζομένων της Siemens που έχουν στα χέρια τους μέρος του ανακριτικού υλικού ζήτησαν ραντεβού για να στραφούν με αγωγή εναντίον της εταιρείας. Ο λόγος είναι ότι, όπως υποστηρίζουν, από το υλικό της ανάκρισης προκύπτει πως αν και παλαιότερα στελέχη της Siemens Hellas διοχέτευσαν σημαντικό μέρος των «διακριτικών πληρωμών», κάπου 15 εκατομμύρια ευρώ, σε προσωπικούς τους λογαριασμούς, η εταιρεία δεν έχει κινηθεί ακόμα αστικά εναντίον τους για να διεκδικήσει αποζημιώσεις. «Είναι εξοργιστικό να γίνονται περικοπές στο όνομα της οικονομίας, κάποιοι να αγοράζουν ακίνητα, ρολόγια και πίνακες με τα χρήματα των “μαύρων ταμείων”, η εταιρεία να το ξέρει και να μην κινείται» λένε. .........."Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: