Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

2 εκατομμύρια € «πέταξε» ο Βαλασόπουλος, πρώην διευθυντής του Παπανδρέου!

Τα σκάνδαλα «σφίγγουν» προσωπικά τον Παπανδρέου.

«πετάνε» - «πετάνε» τα εκατομμύρια γύρω από το Γιώργο!

Πολύ σύντομα αναμένεται να κληθεί από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου Κρήτης, ως κατηγορούμενος, ο Βασίλης Βαλασόπουλος, πρώην διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του προέδρου του Πασόκ Γ. Παπανδρέου και πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, για το σούπερ σκάνδαλο του «Ξενία» Ηρακλείου Κρήτης, στην υπόθεση του οποίου οι ράμπο του Υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και καταλόγισαν στον Βαλασόπουλο βαρύτατες ευθύνες, για ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, 2.033.749€, (639.000.000 δρχ.) την περίοδο που αυτός διετέλεσε περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο Βαλασόπουλος είχε αποφασίσει τότε να ανακαινίσει το ξενοδοχείο «Ξενία» για να στεγάσει εκεί τις υπηρεσίες της Περιφέρειας της μεγαλονήσου. Ενώ οι επισκευές εξελίσσονταν, διέκοψε τις εργασίες, ενώ για το έργο είχε διατεθεί πακτωλός χρημάτων! Έπειτα όλως περιέργως παραχώρησε το ξενοδοχείο στο δήμο Ηρακλείου, ο οποίος και το κατεδάφισε και στη θέση του κατασκευάστηκε ένας τεράστιος αντιαισθητικός τσιμεντένιος όγκος με λίγα παγκάκια και ένα συντριβανάκι!

Ο οικονομικός επιθεωρητής Μανώλης Χριστοδουλάκης, στην έκθεσή του, που διαβιβάστηκε στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μόλις στις 11 Ιουνίου, περιγράφει τη χρονολογική πορεία του έργου και κατηγορεί προσωπικά τον Βαλασόπουλο ότι με τις ενέργειές του υπήρξε «κατασπατάληση δημοσίων πόρων, καθώς οι μελέτες προπαρασκευαστικής ενέργειας και η εργολαβία έγιναν άνευ λόγου, όπως απεδείχθη».

Το σύνολο των μελετών για την ανακαίνιση του «Ξενία» ανατέθηκε εξωσυμβατικά σε ιδιώτες, με το διάτρητο σύστημα των απ’ ευθείας αναθέσεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα με τα χρήματα που «πέταξε» για την αλλαγή χρήσης του Ξενία.

Φυσικά εάν ο Βαλασόπουλος τύγχανε σύμβουλος ή πρώην διευθυντής του Καραμανλή σήμερα θα σείονταν ο «τύπος» που ελέγχεται από τους νταβατζήδες. Ξέρουν αυτοί να τα μαζεύουν και έπειτα να απλώνουν πάλι τη μπουγάδα της παραπληροφόρησης. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το επικοινωνιακό τοπίο στη χώρα είναι αφρικανικό και μονοκομματικό. Ελεγχεται απο το ΠΑΣΟΚ.Επειδή τυγχάνει μέλος του στενού κύκλου του Παπανδρέου, οι νταβατζήδες προτιμούν να αγνοούν το γεγονός για να μην θίξουν το νέο-αρχηγικό προφίλ που προσπαθεί να αποκτήσει ο αρχηγός Γιώργος. Καλύτερα να ασχολούνται με 2.000€ που κόστισε το ταξίδι του Λιάπη παρά με τα εκατομμύρια € σε μίζες στα μαύρα ταμεία του Πασόκ και τα εκατομμύρια € που πέταξαν οι φωστήρες του πανελλήνιου σοσιαλισμού πέρα δώθε και χωρίς κανένα έλεγχο ή λογική. Τα 2.000 € έχουν μάλλον μεγαλύτερη αξία από τα εκατομμύρια που ρούφηξαν οι νταβατζήδες και τα λαμόγια του συστήματος πλουτισμού που είχε στήσει ο μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη.

Αν ο Βαλασόπουλος βρίσκονταν λίγο κοντά στον Καραμανλή, ο Παπανδρέου θα ξεσκίζονταν απαιτώντας εξεταστικές επιτροπές, εκτελεστικά αποσπάσματα κάθαρση του τόπου από την επάρατη δεξιά, εκλογές και παραίτηση Καραμανλή και ίσως ολόκληρης της κυβέρνησης. Τώρα που οι μίζες και η κατασπατάληση βρίσκονται δίπλα του, ακολουθεί τη στρατηγική της ανεύθυνης επίθεσης(οι άλλοι φταίνε) σε συνδυασμό με την χρυσή σιωπή, σε ό,τι αφορά τους «συνεργάτες μας».

Ωραία συμπεριφορά…..Πασόκ είστε;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα για τον κύριο Βασίλη Βαλασόπουλο με το σκάνδαλο στο οποίο δήθεν εμπλέκεται, έχει ήδη απαντηθεί στη σελίδα της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης της οποίας είναι μέλος.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης παρουσιάζεται επιστολή του τόσο προς τη Δ.Ο. όσο και προς τον εκδότη της εφημερίδας ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (;) ΤΥΠΟΣ η οποία τον ενέπλεξε στο σκάνδαλο με την οποία ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στο θέμα και στην οποία εππιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειές προς την εφημερίδα για αποκατάσταση του ονόματός του.

Επίσης, παρουσιάζεται δημοσίευμα τοπικής Ηρακλειώτικης εφημερίδας στο οποίο λέει ότι ο κ.Βαλασόπουλος έχει απαλλαγεί κάθε κατηγορίας.

λινκ προς τη Δ.Ο. Ηλιούπολης

http://do.pasok.gr/hlioypolh/

Ανώνυμος είπε...

Όταν πετάς λάσπη τελικά επιστρέφει στα μούτρα σου.
Πλήρη δικαίωση του κ. Βασ. Βαλασόπουλου απο τον Αδεύσμετο Τύπο στις 21/01/2010 για τη παραπληροφόρηση σχετικά με δήθεν ατασθαλίες και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος την εποχή που ήταν Περιφερειάρχης Κρήτης.
Με το χθεσινό δημοσιέυμα ο Αδεύσμευτος Τύπος ζητάει συγνώμη για την ηθική βλαβη στο πρόσωπο του κ. Βαλασόπουλου και οτι ύστερα απο επανεξέταση των στοιχείων όχι μονο δεν προκύπτει κατασπατάλιση δημοσίου χρήματος αλλά ήταν και ο μόνος που με τις ενέργειές του προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον.